Току що довърших моята супер - хипер - мегаломанска лежанка. Заема почти половин мазе но съм доволен защото на нея могат да се правят много упражнения ( точно затова съм я направил толкова висока). между другото отидоха над 100 кг. желязо.
12.04.10
13:26
казано от roki2002 на 12.04.10, 11:37:
Ето друг иэглед...
Доста железце ти е отишло, но важното е да ти удовлетворява желанията.
Eто виж как си представих лежанката ти, да я използваш за стойка за кле-кове, за коремни преси (горна част) и за кофички.
Погледни снимката, ако ти се занимава лесно можеш да го сдялаш и така ще ти е оправдана големината, но просто идея, ти си преценяш :)
Мнението беше редактирано от GRENLOULD на 12.04.10 13:33.
казано от roki2002 на 12.04.10, 11:37:
Ето друг иэглед...
:roll: По голяма е от моето мазе!
Кофички може да се правят на успоредката - 1.10м. дълга 56 см. широка от едната страна (за трицепс) .и 78 см. от другата (за гърди). Корема ще го правя на успоредката - без опора на гърба. Също така мискля лятото да си направя стойки за клек.
Мнението беше редактирано от чичо Сам на 13.04.10 18:41.
13.04.10
18:56
казано от roki2002 на 13.04.10, 18:40:
Кофички може да се правят на успоредката - 1.10м. дълга 56 см. широка от едната страна (за трицепс) .и 78 см. от другата (за гърди). Корема ще го правя на успоредката - без опора на гърба. Също така мискля лятото да си направя стойки за клек.
Е ти знаеш мноо ясно ;) Черпиме идей просто :p
18.08.10
17:40
Елементарно, но върши работа вече над 10 години, важното е да натрупаш достатъчно желязо, за да станеш голямо зло куче, защото злите кучета са големи !!!
казано от GRENLOULD на 13.04.10, 18:56:
казано от roki2002 на 13.04.10, 18:40:
Е ти знаеш мноо ясно ;) Черпиме идей просто :p
Тази зала не е ли много прашна?Питам ,защото мисля да превърна мазето ми в малка зала , но се притеснявам да не е прекалено задушно ,тъй като би било много вредно да вдишвам прахоляк.
Най яките животни са тренирали в мазета и дупки, достатъчно е да спомена samo Дориан Йейтс и Рони Колман !
Доран особенно е трнирал в няква малка таванска стаичка дето е толкова малка, че ако пръднеш и драснеш клечка кибрит залaта вече няма да я има :D
Ето малко снимки и от моята таванска стая.Това подобие на скрипец е времено за 2-3 седмици защото сега нямам време да си направя.Когато направя ще кача още снимки.
казано от p.i.b на 19.08.10, 15:55:
Ето малко снимки и от моята таванска стая.Това подобие на скрипец е времено за 2-3 седмици защото сега нямам време да си направя.Когато направя ще кача още снимки.
Извинявам се за офтопика просто може само 600кб. на един път.
28.08.10
15:24
Здравейте,много ми харесва темата от известно време и аз се занимавам с направата на собствена зала вкъщи,браво на тези които са пуснали снимките,станало е много добре.Тези дни и аз ще сложа някоя снимка да видите до къде съм стигнал :)
02.09.10
20:26
Здравейте отново ето снимките които бях обещал,това е засега:една регулираща се лежанка,успоредка,лост(не се вижда на снимките)и стойки.Скоро започвам и скот пейка :)
02.09.10
20:29
извинявам се че ги качвам така,но не ми дава по начина по който е обяснено :)
Аз дисковете си ги купувам от спортдепот, а лостовете си ги правя от тръба (ф25). Да ти кажа държи повече от тея в магазина в магазима.
@ p.i.b. това до табуреткатата приспособление за краката ли е?Ще ми кажеш ли как си го направи или откъде го намери?На мен ми трябва нещо подобно за застопоряване на краката за моята пейка,само че трябва да е Т-образно и единия край да влезне в правоъгълната дупка в долната част на снимката.Само,че ако пейката е в това положение(22 град.),трябва да е леко извито нагоре,за да може ми влезнат краката отдолу.Другата ми идея е нещо което да влиза в двете дупки под тапицерията,но то ще трябва да е извито надолу и като цяло ще е доста по-сложно и е възможно да ми убива на прасците.Ако някои има някакви идеи ще съм му благодарен.
02.10.10
18:48
казано от fam0us на 05.09.10, 16:36:
лостовете си ги правя от тръба (ф25). Да ти кажа държи повече от тея в магазина в магазима.
Как ги правиш?А дискове как си правите?
03.10.10
11:13
Хора, кажете някоя идейка как да си направим дискове, преровех всичко в нас - мази, гаражи, нищо не намирам като железни колела или подобни,да копувам не ми излиза хич на сметка, споделете си мнението.
Отиваш при стругар, казваш му да ти направи калъп(ако имаш познат, може да не ти вземе пари). След това го лееш, слагаш желязото, цимент и на другия ден го махаш. Така всеки ден по един диск. Ако искаш може от гипс да го направиш, на ден може по 100 диска да направиш , но при първия по-сериозен допир с земята ще се счупят. Ако избереш първия вариянт, после го покриваш с боя(не е задължително) или направо спрея. Няма да се счупи никога, но за всеки скучай може да сложиш на отвора нещо гумено или каквото намериш.
ЕДИТ:
Ако може сега на мен някой да ми помогне. Бях пускал такава тема, но не мога да я намеря. Какви уреди да си направя ?Имам стойка за клек, лежанка(с всички приспособления, за които се сещам), дискове, щанги, дъмбели, гири и скрипец(горен и долен), но е развален(скоро ще го правя). Та се чудя сега какво друго да си направя, мисля да прокарам през стаята лост, който да служи за набирания, защото е кофти да излизам на двора по сред зимето. Помислих за мечка, нея може би ще си я правя, че не като тренирам гръб се чудя какви упражнения да правя. Скотова пейка съм започнал. Поразпитах няколко човека дали ще могат да ми направят машина за хакен клек, но не я включвам, защото не е сигурно. Друго ?
Мнението беше редактирано от fam0us на 03.10.10 14:40.
Мечка си направи.Ама не прави цяла мечка,само една панта с тръба на нея.Отдоло ще излислиш нещо за основа да е стабилно,и като ще правиш мечка,слагаш единия край на правия лост в тръбата и си готов.Така ще спестиш място и желязо.
Стойката за клекове не може ли да се ползва и за набирания?
Здравейте!!!Много се радвам,че темата се посещава.Но лошото е че аз занемарих моята маза и сега и слизам в нвя само да зема дарва за печката.Но сега видях много идеи тук и ще ги използвам!!!Нее било напразно пускането на темата!!!
16.12.10
01:12
някои има ли идеи за изработване на скрипец, които да се закрепя към лежанка
казано от toblerone_of_switzerland на 03.10.10, 11:13:
Хора, кажете някоя идейка как да си направим дискове, преровех всичко в нас - мази, гаражи, нищо не намирам като железни колела или подобни,да копувам не ми излиза хич на сметка, споделете си мнението.
От цимент и арматура.За калъп можеш да използваш и ПВЦ тръба по голяма и поставена на керамична плочка или каквото имаш.
колкото повече арматуура толкова повече кг.Тези са по 6кг.
Мнението беше редактирано от petarr_85 на 06.01.11 20:19.
Даите идея за направа на дъмбели разглобяеми от 1/2 тръба не ми се дава по 22 лв за 1 дръжка
Вчера минах през един магазин в Бургас,лосчетата бяха по 15лв.До Краснодар.
“Ако някой има желание нека слага снимки на уреди направени в домашни условия.”
Ето една идея от мен за уреди който биха се побрали в едно мазе и на който може да се обвхванат не малко упражнения.
http://evil1974.snimka.bg/other-sports/lejanka.568076
Тежестите/70кг/ и лостовете ми излезоха 370лв
материали -220лв
и бензина като сложим =всичко 600лв
упражненията който обхващам са
Придърпване на вертикален скрипец
Придърпване на долен скрипец
Бицепсово сгъване на долен скрипец
Бицепсово сгъване с дъмбели от наклонен седеж
Скотово сгъване
Трицепсово разгъване на горен скрипец
Френско разгъване с щанга от лег
Избутване на дъмбели от наклонен лег
Повдигане на щанга от тилен лег
Повдигане на щанга от полулег
Флайс с дъмбели
Коремни преси-Обратен наклон
Раменни преси
ако някой реши да си прави може да разчита на съвети и размери чрез л.с.
31.03.11
17:55
е ае да ми кажеш някаква идея за дъмбели как да си направя и какви материали да използвам ??
18.04.11
17:28
казано от petarr_85 на 06.01.11, 18:00:
казано от toblerone_of_switzerland на 03.10.10, 11:13:
От цимент и арматура.За калъп можеш да използваш и ПВЦ тръба по голяма и поставена на керамична плочка или каквото имаш.
колкото повече арматуура толкова повече кг.Тези са по 6кг.
Братле, я кажи размерите на тия тежести, понеже и аз правя в момента дебели 5 см и в диаметър около 30 см. 50% пясък - 50% цимент и става само 5 килограма. Слагам малко желязо, дали не е в това проблема? Дайте някаква идея какво да сложа вътре, че да стане по - тежко?
Да живнем отново темата ,че е много хубава :)
В най-скоро време ще кача снимки и от моята домашна фитнес зала :)
20.10.11
19:01
Grenloud може ли да ми дадеш размери на уреда за кофички?Мерси предварително!
Хайде де , че ще е интересно да споделяме снимки. Аз не ги качих ,защото нямаше интерес :) Да се живне темата и ще кача снимките от моята заличка :)
И едно бързо въпросче за началото на възобновяване на темата :)
От къде мога да се сдобия с протектор за глава на който се закачат тежести и се вдигат с глава. ( точно името незнам как се казва надявам се че ме разбрахте ) :)
22.12.11
23:44
ето и моят първи уред олимпииска права лежанка като направя комбинирания скрипец и него ще кача
25.12.11
15:02
Здравейте,от къде мога да си намеря материалите за тази успоредка http://www.bb-team.org/?ACT=8&fid=56&aid=5402_buAOyhLuxSXO2aY6eaXd&board_id=1 , явно от някой железар ,но какви пари г/д ще ми излезне ? Говоря само за материала,иначе сам ще ги заварявам.
Мерси.
казано от grN grN на 25.12.11, 15:02:
Здравейте,от къде мога да си намеря материалите за тази успоредка http://www.bb-team.org/?ACT=8&fid=56&aid=5402_buAOyhLuxSXO2aY6eaXd&board_id=1 , явно от някой железар ,но какви пари г/д ще ми излезне ? Говоря само за материала,иначе сам ще ги заварявам.
Мерси.
Такива профили и тръби има във всеки склад за метали.И там са на приемливи цени.Ако искаш да ти излезе още по-евтино,отиваш до някой пункт за изкупуване на метали.Там можеш да намериш достатъчно добри парчета профил,от които да си завариш успоредката.Така като гледам рамката е от профил 40/40мм,тръбата е Ф30,а подпорите са 30/30мм.
Мисля че до 20лв. можеш да се вместиш.Като го завариш,можеш да набиеш гумен маркуч на ръкохватките,или да навиеш лента.
Успех.