26.04.04
15:31
Az sam na4inaesht. Treniram sqka trenirovka sas po visoki kilogrami i sas po golqma intenzivnost (1 ili 1,5 po4ivka m/y seriite) do otkaz. Problema e v tova 4e nqmam muskolna treska a bi trqbvalo da imam za6toto vav vsqka seriq stigam do otkaz i sam sas visoka intenzivnost. AKO GRE6A NQKADE MOLQ DA MI SE KAJE :wink: , NQMA DA SE SURDQ :lol: !!! Mejdu drugota za 2 meseca trenirovki kolko teglo trqbva da ka4a(treniram za masa) i s kolko santa trqbva da si uveli4a rakata . SME6EN VUPROS(priznavam )ama mi e interesno??
Uspeh na si4ki v trenirovkite!!
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 14.04.11 17:21.
Както сигорно знаеш /но аз да каза пак/ по време на мусколкюно усилие в мускола се появява течност, която спомага смазването на мускула като цяло /не сам много запознат с всичките и задачи/, точно заради нея се появява мускулна треска тъй като след като изведнаж подлозиш мускола на силно натоварване, а тей не е свикнал се отделя много такава течност и след това с обема си тя повишава вътрешномусколното налягане и затова боли. А сега за твоя случай: тялото ти явно вече е свикнало на натоварването и за тов немаш проблеми. Ранното отказване / ако има такова наистина/ е вапрос на волята, а желанието за отказ идва такмо от умарата на нускила и естествена защитна реакция е да се откажеш. Лично аз немога така до отказ, трябва да имам няква бройка, щото или после ми става мноо кофти илимного рано се отказвам.
А относно качването на килата и овеличаването на сантимите. Тук немога ти кажа нищо, това е много идивидуално.
И на тебе успех в тренировките!
Pravq go taka 4e posledniq put da si pomagam sas tqloto (naprimer pri vdiganeto za biceps ot stoej ) i da ne mooga ve4e da go napravq vtori put
27.04.04
18:21
sazz не прави всички серии до отказ НИКОГА, това е човешко тяло, а не стомана човече... Ще се преебеш много сериозно някой път, просто ще си кажеш мога още една и... Просто недей така, доста хора са си изпатили от трениране до отказ. Ако питаш мен почини малко (1седмица) смени упражненията, размени ако щеш програмата си генерално, но не тренирай до отказ.
Не си налагам мнението, но познавам хора, който не могат да тренират по 3-4 месеца само щото се прават на “мъже” и дават до отказ...
EnTICer e prav, ne trenirai do otkaz, lesno 6te pretrenira6 ili ne6to o6te po-lo6o. Prosto ne ti e nujno, ti trenira6 otskoro, a v na4aloto e mnogo po-lesno za poka4vane. Ne si testvai praga na vuzmojnostite o6te otsega :? I tozi 4iting nakraq - 6te ti svur6i rabota - no ne na tozi etap. Uspeh sazz 8) M/u drugoto za6to ne si napi6e6 trenirovkata?
29.04.04
07:41
Миналата година тренирах до отказ в период за маса. Постигнах идеален резултат. Правех откази в последната серия на dropdown принцип. Основно при гърдите и краката ставаше най-добре. Бедрата така ми се развиха, че от тогава не ги тренирам и не са спаднали, докато при гърдите има още работа, но там винаги е било зор.
Проблемът при отказа е, че трябва много храна, за да се възстановиш. Стигал съм до състояние да не мога да излезна от залата (особено след тренировка за крака). Ядях по минимум 360 гр протеин при 85 кг тегло. Някъде на ден омитах по килограм месо, тава картофи и т.н. И не на последно място - този експеримент го направих след 4 години тренировки. Хората с по-малко опит въобще да не си мислят да стигат до такива крайности.
По въпроса с разтежа на сантиметрите, ще спомена, че единственото по-сигурно нещо е - 5 кг телесно тегло = 2,5 см на ръката. До колко е вярно не знам, при мен самия беше друго. Но моля, фитнесът не е математика, че да може да предскажем за колко време колко ще порастнеш. :)
Opredeleno 6e va poslu6am za6toto imate mnogo pove4e opit ot mene i ste gi probvali teq ne6ta :lol: :lol: .Blagodarq za poleznite vi suveti.Uspeh v trenirovkite i v razteja na si4ki :wink:
29.04.04
15:25
Sax, можеше просто да кажеш, че см на ръката са половината от телесното тегло :lol: :wink:
29.04.04
19:27
Това е само твърдение и не е мое, а пък знам ли колко ще ме разберат ако го кажа. Ще почнат едни сметки, едно нещо. :)
joke :lol: :lol: :lol:
29.04.04
20:41
Еее Sax, ти пък сега за кви ни взимаш :cry: ДА не сме малъмници, все пак тука има и ПОЧТИ вишисти :) :P :D и все пак с математика кандидатствах :roll:
СА ДА НЕ МИ СЕ ВЪРЖЕШ НЕЩО... :)
P.S. ИЗВИНЯВАМ се това определено си е СПАМ :)