Моля за съвет

09.04.10
22:59

Здравейте хора!

Започвам направо - на 20 години съм, 182 сантиметра, 70 килограма. 8 години съм тренирал бадминтон, за съжаление последваха 2 години пауза. Не искам да правя мускули, искам просто тялото ми да се оформи малко, особено корема и най вече долната му част.

Преди месец прецених, че начинът ми на живот е доста нездравословен и реших да взема мерки. Спрях напълно с мазните и пържени храни (дюнери, McDonalds, картофки и подобни), ограничих хапването на шоколади и вафлички до минимум. Алкохол не пия, газираното също спрях. Ям предимно мюсли/овесени ядки за закуска, за обяд и вечеря - салатки (използвам зехтин вместо олио), кисело мляко, пилешко месо, супи и такива леки неща. Пия много сокове. Не ям абсолютно нищо след 19:00 часа.
Отново започнах с бадминтона, но само веднъж в седмицата (2 часа). 3-4 пъти в седмицата ходя да плувам (по 1,5 - 2 километра на тренировка). Вечер правя малко упражнения вкъщи, стандартните при липса на каквито и да е уреди: лицеви упори (40), коремни преси (60) и вдигания на краката от легнало положение (60).

Това всичко от месец насам. Работата е там, че не виждам дори и минимален успех, даже ми се струва, че коремът ми е по-отпуснат от преди. Правя нещо грешно или...? Знам, че 1 месец е прекалено кратко време, но си мисля, че трябваше да има поне наченка на някакъв резултат, не да става по-зле...

Ще съм благодарен на всякакви съвети. Мерси предварително!

Темата беше редактирана от DeepPurple на 09.04.10 23:06.

10.04.10
08:02

И за да сваляш мазнини си трябва храна, прочети статията за НВД на сайта,създай си хранителен режим.Тръгни на фитнес 2-3 седмично, прави кръгови тренировки.

10.04.10
08:58

Мерси много за отговора!
Разбира се ходенето на фитнес е добър вариант, но съм в чужбина и фитнес за под 120-130 евро на месец няма. Сега просто не мога да давам пари и за това. Ако имате други предложения или предположения какво правя неправилно в момента, кажете. Благодаря!

Мнението беше редактирано от DeepPurple на 10.04.10 08:59.

12.04.10
10:44

Цял форум спортисти и никой не може да ми даде акъл. :(
Последно моля, ако някой има някаква идея, да напише 2 реда.

12.04.10
12:12

Лостове, тренировки със собствено тегло, бягане и т.н.. Както си писал правиш лицеви опори, коремни преси и т.н. Има много разновидности на посочените упражнения в сайта. Погледни в раздел упражнения. И лично мнение: 40 лицеви и 60 коремни ?!? Прави през ден два по 200-240 лицеви опори разбира се в 5-6 серии и толкова коремни преси и след още един месец ще видиш резултат. Разбира се погледни си храната и си дай цел, или ще качваш или ще сваляш и според това си нагласи храненето :)

Мнението беше редактирано от Vlado89 на 12.04.10 12:13.

VA

12.04.10
12:42

Бягане пичага. С коремните, плуването и вдигането на краката от лег ще имаш осезаем резултат за 3-4 месеца :)

12.04.10
14:23

Може ли да спомена, че плуването гори ММ, а за да изкара хубав корем му трябва ММ.
Извод:
Той ще качи мускул с упражненията и кат се метне в басейна сичко си заминава!

12.04.10
14:56

казано от DeepPurple на 12.04.10, 10:44:

Цял форум спортисти и никой не може да ми даде акъл. :(
Последно моля, ако някой има някаква идея, да напише 2 реда.

Намери някакви лостове и почвай: набирания различни хватове, кофички, а вкъщи лицеви с тежест, коремни. Когато не тренираш. може да тичаш, прочети за HIIT кардиото. С правилна храна и физическа активност, може да имаш добри резултати. Успех.

13.04.10
18:52

Благодара ви много за отговорите!

казано от Vlado89 на 12.04.10, 12:12:

И лично мнение: 40 лицеви и 60 коремни ?!? Прави през ден два по 200-240 лицеви опори разбира се в 5-6 серии и толкова коремни преси и след още един месец ще видиш резултат.

Бях чел, че не е роботата в многото повторения, а по-скоро в качеството им. Смея да твърдя, че упражненията ги правя правилно, но ще послушам съвета ти и ще увелича бройката.

казано от fam0us на 12.04.10, 14:23:

Може ли да спомена, че плуването гори ММ, а за да изкара хубав корем му трябва ММ.
Извод:
Той ще качи мускул с упражненията и кат се метне в басейна сичко си заминава!

Ами аз не искам да извадя 4 реда мощни плочки, а просто малко да го стeгна тоя корем. А според твоята логика плувците трябва да са слабички, само че по моите наблюдения те имат най-релефните тела. :)

казано от vakets на 12.04.10, 12:42:

Бягане пичага. С коремните, плуването и вдигането на краката от лег ще имаш осезаем резултат за 3-4 месеца :)

казано от korpusito на 12.04.10, 14:56:

Намери някакви лостове и почвай: набирания различни хватове, кофички, а вкъщи лицеви с тежест, коремни. Когато не тренираш. може да тичаш, прочети за HIIT кардиото. С правилна храна и физическа активност, може да имаш добри резултати. Успех.

Да, не искам изведнъж да стане работата, 3 месеца обаче е добър срок. Ще ходя да тичам сутрин в парка щом казвате, че ще е от полза. Иначе за набирането - лост няма от къде да извадя, ама като ходя да плувам се набирам на ръбчето на един
трамплин. :D

Благодаря отново на всички!

Мнението беше редактирано от DeepPurple на 13.04.10 18:56.

13.07.10
19:30

Пичове, минаха няколко месеца, време е да докладвам. :)

Та... продължавам с начина на хранене, който съм описал по-горе в темата, не ям след 7 вечерта и т.н.
Тичам, когато имам възможност, гледам минимум 2 пъти в седмицата да плувам по 1-2 километра. Продължавам си с упражненията вкъщи, 5-6 пъти седмично, увеличих повторенията, примерно лицевите упори ги правя по 100-150 (разбира се в няколко серийки). Порових се в сайта и намерих още 3-4 упражнения, които се правят без уреди, така че включих и тях към останалите.

Резултатът е следният: отслабнах с 4 килограма, коремчето се стопи, даже малко плочки си личат. Като цяло се чувствам по-добре и във форма. Не мисля да спирам, ще си продължавам още. Явно нещата, които правя са правилни и дават желания резултат.

Дано тази тема помогне и на някой друг. Благодаря на всички за помощта. Поздрави!

Мнението беше редактирано от DeepPurple на 13.07.10 19:32.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1