13.04.10
18:57
Като качвам супата пак ли като вода се брои или този път е различно ?
Щото обичам да си похапвам малко, апък е и полезно(поне така мисля).
13.04.10
19:13
Със сигурност е полезно да се яде супа.
Разбира се, както всяко друго ядене - зависи какво и в какви количества съдържа тя.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.04.10 19:13.
13.04.10
20:00
Пак казвам - зависи каква е супата и какво искаш да постигнеш чрез храненето си.
Има мазнички супи, други пък са с много фиде...
Аз признавам само крем супа! Иначе всякакъв вид супа е полезно да се яде, особено от хора страдащи от киселини, гастрит и други стомашни бокли. Най-важно при супите е да не се прекалява с подправките (майками като набие повече Пикантина примерно на другия ден умирам от киселини). Обаче като хранителна стойност една супа не може да се каже че е едно ядене.
Мнението беше редактирано от DaMp370 на 13.04.10 20:53.
13.04.10
21:07
Така е - супите са течна храна, която има своето значение за правилното храносмилане и работа на стомаха като цяло. Крем-супите (включително картофената) са отлични варианти за прием на въглехидрати. Тараторът също е перфектно допълнение към всяко хранене - кисело мляко, краставица, малко копър и настъргани орехи. Супи има много, хранителни режими - също. Въпрос на подбор и цели.
14.04.10
12:52
Аз от супите най-обичам фасул,грах и картофена(с кайма),но те към какво най-добре спадат.Към ядене за понижаване на тегло,за покачване или поддържане?
14.04.10
13:00
Дадена супа се отнася към група храни за съответната цел според съставките й... :-P
14.04.10
14:58
Е то всички супи не се ли правят по един и същ начин,само главните съставки са им различни.Като фасула главно слагаш фасул,а останалото е вода,сол и т.н.
Телешко варено - ям всеки ден, понякога се случва цялата ми вечеря да е една купичка и да се наям. Ако е достатъчно добър джолана става мазна, плътна, абе лудница с една дума. А и месо си има вътре колкото искаш. Като е супа не пречи да е дори основно ядене понякога, зависи как се прави.
14.04.10
20:51
казано от person на 14.04.10, 14:58:
Е то всички супи не се ли правят по един и същ начин, само главните съставки са им различни. Като фасула главно слагаш фасул, а останалото е вода, сол и т.н.
Аз говоря за съставки, а ти - за начин на приготвяне. Няма как да се разберем така... :lol:
Споменах вече наличието на фиде и месо, количество на мазнината...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.04.10 05:52.