Помощ ми е нужна ..

28.03.10
20:10

Здравейте . Имам един проблем на когото не мога да намеря решение и реших да се допитам до Вас . Става въпрос за така нареченото ” гърдите ми са като лисича муцунка ” . Тренирам от година и нагоре . Всичко друго е наред , но не и гърдите . Сменям упражненията и се надявам да се подобри нещо , но не виждам ефект . Как мога да си оформя гърдати , за да не приличат на лисича муцуна ?

Благодаря Ви !

29.03.10
00:09

Отиваш при личния си лекар и ако прецени може да ти даде направление за ендокриенолог.
Имаш гинекомастия със сигурност, но тя често се появява в пубертета заради хормоналния дисбаланс. В повечето случаи гинекомастията отшумява сама с времето, само при по тежки случаи тази тъкан може да се формира за постоянно.
Човек не трябва да се срамуваш от този факт, това е много често срещам проблем в тинейджърката възрасат и ако не ти е проблем снимай се без лицето и пусни снимката да видя за какво става на въпрос. Поне да ти кажа дали има смисъл да ходиш на лекар и кажи на колко години си и от кога си забелял да ти растат гърдите около зърната.

Мнението беше редактирано от Хри$то® на 29.03.10 00:10.

29.03.10
07:46

казано от Христо на 29.03.10, 00:09:

Отиваш при личния си лекар и ако прецени може да ти даде направление за ендокриенолог.
Имаш гинекомастия със сигурност, но тя често се появява в пубертета заради хормоналния дисбаланс. В повечето случаи гинекомастията отшумява сама с времето, само при по тежки случаи тази тъкан може да се формира за постоянно.
Човек не трябва да се срамуваш от този факт, това е много често срещам проблем в тинейджърката възрасат и ако не ти е проблем снимай се без лицето и пусни снимката да видя за какво става на въпрос. Поне да ти кажа дали има смисъл да ходиш на лекар и кажи на колко години си и от кога си забелял да ти растат гърдите около зърната.

Съмнявам се да е гинекомастия ! Но си направих снимка :

http://store.picbg.net/thumb/C0/AF/fbeae8b4965ac0af.jpg

29.03.10
14:27

Да нищо ти няма поне това което виждам от снимката, но ти така си се описал - “лисича муцунка”, което не мисле, че отговаря на снимката. Първо трябва да знаеш, че формата на гардите идва и от генетиката, но за щастие точно за това са тренировките които могат да променят физията ни съществено. При теб има малко подкожна мазнина, която покрива мускула и това се отразява и на формата му естествено. Според мен трябва да включиш кофичките в тренировката си за гърди, като изпълнението трябва да е такова - че тялтото трябва да ти е извито, като краката ги сгъваш назад и се опитваш да се извиваш максимално като лък, за да може натоварването да отива в гърдите а, не само в трицепсите и предното рамо ! Не забравяй, че долната част на гърдите реагира добре на упражнията за нея за разлика от горната която е по проблемна. Може да включиш и флайс с обратен наклон и/или изтласкване с дъмбели или щанга, но не споменваш колко ти е стажа защото от него зависи колко упражнеие и серии би могъл да правиш за мускулна група. Трябва да занеш обаче, че на теб долната част на гърдите не ти е изоставаща така, че тренирай равномерно, като съвета ми е да наблягаш на горната част на гърдите, която като натрупаш повече стаж ще видиш как изостава ако не наблегнеш на нея още сега. Имаш малко подкожни мазнини и от там и идва тази визия. Тренирай задраво за мускулна маса прегледай си диетата и когато покачиш още маса тогава ще търсиш детайлите.

01.04.10
15:46

Благодаря ти за съвета . Имам година и половина стаж и ще започна да наблягам на горната гърда !

14.04.10
07:15

techky, видях снимката ти. Според мен имаш гинекомастия. Даже ако се вгледаш, концентрично около ареолите ти се вижда че има мазнини,  около 5 см. диаметър. Имаш леко изпъкнали/пухкави ареоли (ти му казваш лисичи муцунки), което ме навежда на мисъта, че имаш мазнина + развита млечна жлеза. Напиваш ли нещо трвърдо под ареолите, което е между кожата и мускула ??  На колко години си?
Съветите на колегата за упражненията са добри, ще ти помогнат. Успоредно с това трябва да видиш дали имаш някакъв хормнален  дисбаланс, да премахнеш ксеноестрогените от ежедневието си, да завишиш приема на храни богати на ЦИНК.

На този линк може да видиш четири добри съвета за лечение на гинекомастия

По-здрави!!! Дано да съм ти бил полезен!

Мнението беше редактирано от gynecomastia-bg на 14.04.10 07:15.

ПИ

14.04.10
07:26

казано от Гинекомастия-БГ на 14.04.10, 07:15:

techky, видях снимката ти. Според мен имаш гинекомастия. Даже ако се вгледаш, концентрично около ареолите ти се вижда че има мазнини,  около 5 см. диаметър. Имаш леко изпъкнали/пухкави ареоли (ти му казваш лисичи муцунки), което ме навежда на мисъта, че имаш мазнина + развита млечна жлеза. Напиваш ли нещо трвърдо под ареолите, което е между кожата и мускула ??  На колко години си?
Съветите на колегата за упражненията са добри, ще ти помогнат. Успоредно с това трябва да видиш дали имаш някакъв хормнален  дисбаланс, да премахнеш ксеноестрогените от ежедневието си, да завишиш приема на храни богати на ЦИНК.

На този линк може да видиш четири добри съвета за лечение на гинекомастия

По-здрави!!! Дано да съм ти бил полезен!

Стига плашил хората, колкото да привличаш посетители на сайта си, бе!

14.04.10
13:47

p17bull, ти имаш ли гинекомастия ??!?
Предполагам ,че нямаш, защото ако имаше нямаше  да говориш така. Мисля, че гинекомастията е проблем, за който трябва доста повече да се говори. Направо има епидемия от нея в последно време. Ако беше разгледал  сайта щеше  да видиш, че съм  се постарал  да събера доста ценна информация. Тази информация я няма никъде толквоа синтезирана и поднесена на достъпен  език. Аз с години съм  чел медицински изследвания и др. подобни работи докато си наредя в ума пъзела на гинекомастията. Сайта съм  го направил, защото не искам  знанията ми да отидат на вятъра, а в същото време знам колко е гадно да имаш гинекомастия и знам  как се чувстват другите момчета с подобен проблем. Дори съм  си дал имейла на сайта и не се крия от хората. Ежедневно има отговарям  на мейлите и се потвам  да им  помогна. Може би от страни ти изглежда нереална цялата тази картинка, но те уверявам, че не е така. Много хора са ми благодарни и ме окуражават да породължавам да пиша в сайта!

ПИ

14.04.10
18:12

казано от Гинекомастия-БГ на 14.04.10, 13:47:

p17bull, ти имаш ли гинекомастия ??!?
Предполагам ,че нямаш, защото ако имаше нямаше  да говориш така. Мисля, че гинекомастията е проблем, за който трябва доста повече да се говори. Направо има епидемия от нея в последно време. Ако беше разгледал  сайта щеше  да видиш, че съм  се постарал  да събера доста ценна информация. Тази информация я няма никъде толквоа синтезирана и поднесена на достъпен  език. Аз с години съм  чел медицински изследвания и др. подобни работи докато си наредя в ума пъзела на гинекомастията. Сайта съм  го направил, защото не искам  знанията ми да отидат на вятъра, а в същото време знам колко е гадно да имаш гинекомастия и знам  как се чувстват другите момчета с подобен проблем. Дори съм  си дал имейла на сайта и не се крия от хората. Ежедневно има отговарям  на мейлите и се потвам  да им  помогна. Може би от страни ти изглежда нереална цялата тази картинка, но те уверявам, че не е така. Много хора са ми благодарни и ме окуражават да породължавам да пиша в сайта!

Аз мисля, че имам.

Но на снимката която автора на темата е дал, се вижда, че няма. Просто т’ва, че зърната му не са набъбнали не значи, че има. Само го плашиш. На всички като и не е студено зърната и седят по този начин.

15.04.10
06:43

От това , което виждам съм 99% сигурен, че има. Кой е прав, не се знае...
Предлагам  на techky да отиде до личния и да вземе направление за мамолог, там ти правят снимка на гърдите и ясно се  вижда дали има развита млечна жлеза, само мазнини или и двете. При този вариант, хем ние ще разберем кой е прав, хем techky ще знае какво е положението ;)

15.04.10
07:30

Проверих и се оказа ,че нямам :) Проблема може би е в гена или погрешно тренирам или .. не знам .. направо не знам защо не се оформят ..

15.04.10
08:00

Блога на Гинекомастия-БГ е ценен за инфо по проблема... Относно въпроса и аз мисля, имаме случай на лека (пубертетна) гинекомастия, но това си е съвсем нормално за тази възраст. Всички сме имали малко или много. И ще отшуми... Но това не значи, че 4-те съвета от блога не са добри - напротив! Хранене с по-малко количество животински мазнини, без алкохол, добавяне на цинк (важен за производството на тестостерон), включване на омега-3 мастни к-ни (тоест ленено семе)... Упражненията дадени по-горе са добри и ги препоръчвам. За източник на цинк си вземи ZMA.

По-здрави!

15.04.10
08:10

казано от nikolaBULL на 15.04.10, 08:00:

Блога на Гинекомастия-БГ е ценен за инфо по проблема... Относно въпроса и аз мисля, имаме случай на лека (пубертетна) гинекомастия, но това си е съвсем нормално за тази възраст. Всички сме имали малко или много. И ще отшуми... Но това не значи, че 4-те съвета от блога не са добри - напротив! Хранене с по-малко количество животински мазнини, без алкохол, добавяне на цинк (важен за производството на тестостерон), включване на омега-3 мастни к-ни (тоест ленено семе)... Упражненията дадени по-горе са добри и ги препоръчвам. За източник на цинк си вземи ZMA.

По-здрави!

Благодаря за съвета . Ще опитам като спазя диета и ще приемам ZMA .

15.04.10
11:11

Само да поправя nikolaBULL, никъде в блога или пък тук в форума не съм  казвал  да се намалят животинските мазнини. Даже точно обратното!!! Според мен трябва да се приемат повече животински мазнини. Тe са важни за производството на холестерол и от там  на тестостерон. Плюст това мазнините са нужни за правилното функциониране на организма - за добра пропускливост на мембраните на клетките, за усвояването на витамини, минерали и хранителни вещества. Въобще при хранене с малко мазнини ви е спукана работата. Животиснките са за предпочитане пред растителните и хидрогенираните мазнини.

15.04.10
19:58

За производството на тесто нужния холестерол се намира в 2 жълтъка, примерно, няма смисъл да се тъпче с животински мазнини (салами, кремвирши, свинско и т.н.)... За мембраните и т.н. растителните мазнини са достатъчни и много по-полезни за общото здраве... И по принцип високия прием на мазнини подтиска производството на тестостерон...

Както и е доказано, че диетите с много ниско съдържание (или пък изобщо) на мазнини подтискат тестостерона... Както и че вегетарианците имат ниско ниво на тестостерон точно поради липсата на животинските мазнини в техния порцион (за пълните вегетарианци иде реч)...

По-здрави!

BO

16.04.10
05:45

Проверих и се оказа ,че нямам  Проблема може би е в гена или погрешно тренирам или .. не знам .. направо не знам защо не се оформят ..

Много ми е интересно как успя да провериш за 47 мин.

17.04.10
06:16

казано от BODYBUILDING101 на 16.04.10, 05:45:

Проверих и се оказа ,че нямам  Проблема може би е в гена или погрешно тренирам или .. не знам .. направо не знам защо не се оформят ..

Много ми е интересно как успя да провериш за 47 мин.

Е как ще са 47 мин.. още при първия в началото като се осъмних , че може да имам такова нещо отидах при личния лекар и той най подробно ми обясни ,че е често срещано на моята възраст , която е още в побертета и т.н.

И единственото , което ми остана сега е да наблягам на тренировките на горна гърда и ще подбирам някои други диети , за да изчистя мазнината от тях .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1