Суроватка ’’Домлян’’

15.04.10
12:42

Здравейте.На нвд съм и избягвам млечните продукти като цяло (само сирене и кашкавал слагам малко в бърканите яйца) ,но майка вчера ме изненада приятно и беше купила суроватка от магазина на домлян.Та,за първи път опитах такова нещо и ми хареса много,има формата на сирене ,но е безсолно.Та търси за някаква хранителна стойност,но без успех.Можете ли да ми кажете повечко за този продукт и добре ли е за нвд :)

Поздрави

15.04.10
13:32

защо подяволите избягваш мялко ? дали ще е прясно или кисело това  е пълноценен продукт пък и там млечния белтък е много по добре от колкото в сиренето или кашкавала

включи мляко с овес преди обед и мляко с извара пред лягане доволен ще останеш
п.п. колкото до този продукт предполагам че е муцарела но няам идея какво точно е

15.04.10
14:52

“Суроватката представлява „серумът” на млякото, който се получава при производството на сирене или кашкавал. В нея са разтворени млечна захар, минерални соли и някои разтворими белтъци. В 100 г суроватка се съдържат около 0,28 г белтъци, 0,20 г мазнини, 4,64 г захари и 0.80 г минерални соли. Поради това съвсем неоправдано е суроватката да се смята като безполезен „отпадък”. Високото съдържание на млечна захар в суроватката й придава известен слабителен ефект, което я прави полезна в случаите на хроничен запек Тя има и определено диуретично действие, полезно за различните оточни състояния.”-
А мОцарелата няма нищо общо със суроватката!

15.04.10
14:55

тфа вярно не струва ;Д не е добра

15.04.10
15:21

Мдаа .. мислех ,че съдържа повече белтък ,ама май съм се излъгал

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1