16.04.10
19:46
Искам да ви питам следното: от известно време си взимам суроватъчен протеин и съм доволен, но сега мисля да почна да пия и аминокисели. Но въпросът ми е кога да ги пия и по колко. Защото някой ми казват, че зависи от килограмите на човек и че трябва да се пият преди лягане, други ми казват различни неща и искам по-експертно мнение от някой по-запознат.
Темата беше редактирана от Teodor Valkov на 16.04.10 19:55.
16.04.10
20:51
Аминокиселините се пият след ставане, с храна, между хранения, преди, след, по време на тренировка и преди лягане. Вече по колко зависи от това дали искаш да пестиш, зависи от самите аминокиселини. Оптималното количество е телесното тегло X 0,4.
Ако има нещо друго, питай. Успех!
16.04.10
21:17
Ако искам да пия само един път, кога е най-добре след тренировка заедно с протеина или по-късно - преди лягане и по колко (само за един прием говоря).
0.4 е добър многжител ако говорим за BCAA,ако са комплексни ти трябва количество равно на една доза протеин.Около 20-30 гр.
При такъв прием излизат крайно неизгодно и се замисли дали си струва.
BCAA са доста по-добър вариянт,но също трябва да се пият в достатъчни дози.
16.04.10
21:47
За пиене по малко само веднъж на ден ( в който тренирам) бих ли имал минимален ефект някакъв ако пия по няколко аминокиселини ?
16.04.10
22:04
Ако погледнеш на аминокиселините като на най-обикновен протеинов източник, какъвто са си, също като месото, яйцата и т.н. от няколко аминокиселини би имал същия ефект колкото от 1 яйце в повече към дневното меню. Ако пиеш протеин сутрин и след тренировка, нямаш нужда от аминокиселини, най-малкото не в дозите, в които мислиш да ги пиеш.