Съвет относно хранене и хранителни добавки.

16.04.10
22:44

Здравейте. Регистрирах се в този форум, специално за да потърся съвет от запознати с материята.
На 21 години съм, тежа 82 килограма, висок съм 172 см. От повече от 3 години не съм предприемал никаква физическа дейност
и както можете да предположете съм в ужасна форма. Наскоро реших, че е крайно време да се взема в ръце, спрях цигарите и започнах тренировки.

Упражненията ми представляват 35-40 минутно бягане рано сутрин (около 6 часа) и тренировки с експандери за бицепс, трицепс и гръб вкъщи (което не знам дали е удачно, очаквам мнение от вас).
Бягам в понеделник, сряда, петък и неделя, а с пружините тренирам останалите дни от седмицата.

Целта ми е изгаряне на излишните мазнини (сбогуване с “биреното” коремче), отслабване с не повече от 5 килограма, общо взето орелефеляване и натрупване на малко мускулна маса.

Сутрин преди бягане закусвам с мюсли и кисело мляко а след това ям каквото ми падне и когато ми падне. Та по същество - въпросът ми е на какви храни трябва да наблегна и кога да се храня, също така ако може да ми препоръчате подходящи хранителни добавки и протеинови шейкове. Всичко което би ми помогнало в случая, но без каквито и да е било химии, понеже поради неправилно лечение с кортикостероиди черният ми дроб не е в изключително добро състояние...
Всякакво мнение по въпроса би ми помогнало, понеже съм доста бос на тая тематика.

Също така бих искал да попитам дали с тези пружини мога да постигна покачване на мускулна маса и изобщо има ли файда от упражнения с тях.

Съжалявам за дългия пост, надявам се ако някой се навие да го прочете да ми помогне :Р

Благодаря предварително.

Поздрави!

Темата беше редактирана от n1k0l0ff на 16.04.10 22:46.

Здравей! Първо за хранителните добавки - Fyre на Синтракс или REDuction на БСН. Докато за храната - закуската е супер, но ако след това ядеш разхвърляно и безразборно няма да постигнеш резултати. По-добре се подготви като направиш хранителен режим (кога и с какво да се храниш). Наблегни на всякакъв вид месо, млечни продуктри (извара, кашкавал, сирене, мляко), зеленчуци. Забрави за чипсове, фафли, коросани, кренвирши, маргарини и млечни шоколади. Упражненията с тия пружини са добре, но ти препоръчвам да правиш лицеви опори, коремни преси, набирания, клекове със собствена тежест, а ако можеш да посещаваш фитнес салон наблегни на комплексните упражнения - мъртва тяга, лежанка, клек със щанга, силово обръщане (изпълнени с добра интензивност горят много калорий, защото натоварват почти всички мускули в тялото едновременно). А за бягането - тези 35-40 минути ще са тежки само около седмица-две. След това се адаптираш и няма да ги усещаш. Най-ефективното бягане е фартлега - 20 секунди бавно, 20 секунди бързо, почивка и така поне още 4-5 пъти. Поздрави и успех! Дано съм бил полезен, ако имаш още въпроси - казвай веднага.

17.04.10
14:39

Благодаря за отговора ти, на такъв пост се надявах ;] Наясно съм със системите на бягане - допреди 3 години редовно тичах и за няколкото месеца само с бягане и малко лостове бях успял да оформя добре гърди крака и преса. Сега искам да постигна същият резултат, но и да наддам малко в ръцете, по възможност без посещение на зала. Относно хранителните добавки - цените идват малко нанагорнище за беден студент, но определено ще измисля нещо :Р
Още веднъж благодаря за помоща!

Едно кратко пояснение - внимавай при ползването на добавките! Не си мисли, че като почнеш да ги пиеш, можеш да ядеш всякакъв боклук от магазина! Те само помагат на диетата и тренировките, за да изгориш мазнините!

17.04.10
18:43

Да, това ясно. Всъщност вкъщи като съм имам доста какво да ям - хладилника и фризера са пълни с домашни телешко, свинско, кисело мляко и сирене (да са живи и здрави баба и дядо на село). Въпроса е с какво да се храня като съм навън, понеже през седмицата ми се налага цял ден да съм извън вкъщи, покрай студенстването. Ясно ми е, че трябва да се откажа от любимите ми дюнери и пици, в студенсткия стол доста “съмнителни” ми изглеждат манджите. И какво остана ? Може би хамбургер с пилешко филе ?

Мнението беше редактирано от n1k0l0ff на 17.04.10 18:43.

Кутия с предварително приготвена в къщи подходяща храна. Това ти остана, ако търсиш резултати...

17.04.10
20:30

казано от Кольо Пияндето на 17.04.10, 18:50:

Кутия с предварително приготвена в къщи подходяща храна. Това ти остана, ако търсиш резултати...

х2

няма да е зле по-рядко свиско и да вкючип пилешко и пуешко и извара  :)

17.04.10
21:07

Разбрано! Благодаря ви за отговорите, бяхте ми наистина полезни :)

Аз бих ти препоръчал да пробваш храната в студентския стол. Аз обядвам всеки ден на такаво място и хем спестявам много пари, хем не съм се омазнил от “манджите” там.

20.04.10
19:12

Да, наистина е доста икономически ефективно обядването на стола. Мен не ми е до омазняването от храненето там, а не ходя заради качеството на храната. Наплаших се откакто 2ма колеги, които ядаха от там 3 дни не излязаха от тях ... хранително натравяне, с по много от прилежащите му  “екстри” - обриване, повръщане, разстройство ....

11.09.11
21:33

offiздравейте имам няколко въпроса и се надявам да ми помогнете,благодаря би предварително:
взел съм си карта за фитнес и от другата седмица почвам :)на 30 год съм висок съм 171см,67 кг
взел съм си гейнер на maximscle(англииски е)2070гр,на опаковката пише да пия по 250 гр,125гр преди и 125гр след тренировка,обаче не разбрах,само като тренирам или всеки ден да го пия,защото за 8 дни ще го изпия,после да взимам ли друг,парите са без зна4ение.Също така съм взел протеин на същата фирма,мога ли да го комбинирам с гейнара,или отделно да го пия и кога,а да си взимам ли и креатин,на гейнера на опаковката пише че съдърржа и креатин.Моля също така ми направите програма за 3 пъти в седм тренировки и хранителна програма,паррите са без значение,но времето ми е ограничено,бачкам и мога 3 пъти в седм да ходя,целта ми е да кача мускулна маса поне 5кг че май съм слабичък
ПП продуктите са ми англииски,защото съм в Англия,водят ги Н1 в UK
благодаря ви предварително

HE

11.09.11
21:42

Почвай веднага с добавките, щом от другата седмица ще почваш с фитнеса!
Още някакви желания да имаш, освен програмата? Да ти закараме колата на сервиз? Да ти сготвиме, а?
Чудя се защо е цялата тази информация в сайта след, като всеки новорегистриран мързел иска всичко на готово?
Колеги, не отговаряйте и на този индивид! Трябва в крайна сметка да се научат, че трябва да ползват тази глава, която им е на раменете, а тя не е там за баланс и красота!

12.09.11
12:39

Модерация: Нарушение на точка 4.2 от Условията за ползване.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 12.09.11 13:23.

12.09.11
13:43

Щом храненето през деня ти е проблем можеш да пробваш: leangains, warrior diet, eat stop eat… разновидностите на IF. Много по-удобно е ;) А и се доближава до това за което е създадено тялото ;)

HE

12.09.11
14:05

казано от Kiril Simeonov на 12.09.11, 12:39:

Модерация: Нарушение на точка 4.2 от Условията за ползване.

Ей още не почнал да тренира и за добавките се хванал. Как пък не попита за хранителен или тренировъчен режим?
Че се пробва и да обижда, но всички знаем, че зад клавиатурите сте голями “терористи”, на живо обаче как не се намери някой да ме нахрани, гледате в земята и се държите, като момиченца. Гълтай, каквото ти се ще - оставаш си хърба на добавки. Такива, като теб бъзо се измитат от залите, защото по някое време осъзнават, че от тях нищо не става.

12.09.11
14:24

Просто в обществото е наложена идеята, че без добавки няма нищо да стане. Хиляди са случаите в които сме чели теми - “Тръгвам на фитнес купил съм това, това и това.” Хед Хънтър е прав отностно мързела на новите потребитили и при толкова много информация в сайта не мисля да се пускам в обяснения как да тренираш, как да ядеш и как да си пиеш добавките. Но просто мога да дам лека насока. Много е важно как, колко и какво ядеш както и как тренираш. Щом парите не са от значение, можеш да си съставиш много добър хранителен режим от качествена храна. Добавките остави за след време. Ще се изненадаш ако се храниш правилно и тренираш правилно, колко бързо ще доидат резутатите, особено като си начинаещ. А с тъпа храна, много добавки и хаотично трениране буквално няма да постигнеш почти нищо.

12.09.11
20:05

е ти само с тва можеш да се похвалиш,че не излизаш от залата и че си на здравия,кажи колко п...и си нае.бал бе мухлио

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1