Кога кое да ям и пия ?

18.04.10
11:02

Инфо: Тренирам от около 6 месеца по 3 пъти седмично (понеделник,сряда и петък, а вторник, четвъртък и събота правя коремни преси привечер), до сега не взимах никакви хранителни добавки, но понеже нямах нещо сила реших да си взема креатин на оптимум. На фитнес отивам с чанта заредена с:
1.) Шейк от извара, банан и мед
2.) 2 варени белтъка и един жълтък
3.) Креатин
4.) 2литра вода с изцеден лимонов сок ( от други съображения е лимоновия сок)
Уточнение: След тренировка докато се прибера до вкъщи за сериозното хапване с мръве минава поне 40-60мин :(

Въпроса ми е в какъв ред да ги пия, кое преди кое след тренировката? До сега пиех пъво шейкчето заедно с 5г креатин и след тренировка яйчицата да захранват докато се прибера.
Също да попитам гледам че пише че креатина е хубаво да се взима 20 мин. след тренировка, но аз като го взимам за сила го взимам преди тренировка с шейкчето (10-15мин преди това-имам бърз метаболизъ), а като си го копувах оня ми вика да взимам 5г преди и 5г след тренировка, но имайки предвид 60кила и 170 височина ми се стори че само ще хабя креатина и затова взимам само 5г. Също така го взимам само в тренировъчни дни да го взимам ли и в дните за коремни преси :P
То малко въпросите са повчко за креатина, но има и за хранене затова пускам темата тук, ако прецените че не е за тук може да я преместите.
И една снимчица на постигнатото за 6-те месеца (като покрай нова година прекъснах за около 1 месец, че ми се събра повчко пиение и изпити и нямах време)

18.04.10
12:15

Браво за резултата! :) А рисунката кърти хахахах! Сид! Lol..

Според мен тоя шейк е идеален за СЛЕД тренировка (добави още малко яйца (белтъци към него)). Пиеш и можеш да се отпрявиш до вкъщи и като се прибереш след час, си хапни като хората. А креатина ... кажи точно какъв е.

18.04.10
13:07

А преди тренировчица нищо ли да не взимам ? понеже обикновенно тренирам в периода 10-13 и съм само закусвал (мляко с мюсли и мед и някой друг бадем) евнтуално още някое друго хорни да съм поел. Креатина е микронизиран монохидрат на оптимум, малката разфасовка, досега съм го пил 2 седмици, мисля да го пия още 2 и да приключа с него и да си взема протеинче докато са на промоция, че не ми се даваха мн пари на куп :D

18.04.10
18:28

Ммм.. монохидрата до колкото съм чел се приема на 2 цикъла, зареждащ и после нормален прием. Потърси в търсачката “креатин монохидрат” и ще намериш инфо.

Няма проблем че само си закусвал преди тренировка. Просто към закуската добави пак белтъчини (протеин). Яйца(4-5), месо(100гр).

Протеин можеш да си вземеш винаги. Не си пречат с креатина. И то си е храна...

20.04.10
07:08

Ясно, за креатина съм изчел почти всичко, главното което ме интересуваше е кое кога да приемам, защото на едно место ми казват преди тренировка, на друго след, а аз просто търся оптималният вариант. А за протеинчето ще си взема докато са на примоция още :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1