15.04.10
17:06
Казвам че който му се занимава да ми помогне.Тук ще попитам кои от изброените храни са подходящи за НВД.Знам че има теми но искам допуълнително разасняване.
Храните са:яица,домати,краставици,олио,сирене,извара-обезмаслена,извара обикновенна,кремвирш,шпек салам,пушено месо,филе,шунка,пастет,маргарин,лютеница,фастъци,семки,лешници,кроасан,мялко(домашно),кисело мляко-0.1,2.00,4.5%,варени картофи,кисели краставички,шоколад,Bake roles,баница,пълнозърнест хляб,обикновенн хляб,пилешка супа,супа топчета,макарони с сирене,пица на парче,кюфтета,торшия,мед,комфитюр,спагети,маслини,аирян,данон за пиене,банан,ябълка,портокал,яица на очи,кашкавал и от готвените(зеле,орис с месо,муска,гювеч итн.)
Мерси за отделеното време ! :)
Темата беше редактирана от NeverBeckDown на 16.04.10 16:19.
15.04.10
19:39
Шумка, а?
Това от пуйка шумкар ли се прави? :D
стават:яЙца,домати,краставици,извара,кремвирш,пушени меса,шуНка,маргарин,мляко,кисело,варени картови (1 път на ден не повече от 120-150гр.)
пълнозърнест хляб,супите,мед,маслини,аЙрЯн,банан(само преди тренировка),ябълка(15 мин преди хранене),портокал(по-добре грейпфрут),готвеното зависи...
добави:месо- телешко,пилешко пуешко,сирене,капкавал,фибри(трици,ядки{само сухи}),ориз(по малко от 150гр.),кафе,зехтин,сметана,свинско(гледай да не е често),риба,риба тонЩ
п.п. каква неграмотност едва ли си българин :Х
Мнението беше редактирано от qkosad на 16.04.10 11:14.
16.04.10
16:18
Мерси
п.п. Да не повярваш българин съм и не ми се занимава да си гледам грешките и да слагам “Й”
16.04.10
17:17
Какво съвпадение - и аз съм българин. На мен, обаче, не ми се занимава да обяснявам каквото и да е на човек, който не проявява елементарно уважение, виждам и че не съм единствен. Освен това материали за ВНД има достатъчно, при това - лесно достъпни.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.04.10 17:18.
16.04.10
19:30
казано от qkosad на 16.04.10, 18:23:
е то аз му казах основните
Да! ама само за картофите,свинското и кремвиршите(те по принцип не са храна де..) за първи път чувам че стават зз НВД,но ще ти се доверя.
И за сирене и кашкавал малко ли мога да ям или норманлно?
Също така за млякото и изварата обезмаслени или средна масленост (или висока)?
Мнението беше редактирано от NeverBeckDown на 16.04.10 19:32.
казано от NeverBeckDown на 16.04.10, 19:30:
казано от qkosad на 16.04.10, 18:23:
е то аз му казах основните
Да! ама само за картофите,свинското и кремвиршите(те по принцип не са храна де..) за първи път чувам че стават зз НВД,но ще ти се доверя.
И за сирене и кашкавал малко ли мога да ям или норманлно?
Също така за млякото и изварата обезмаслени или средна масленост (или висока)?
Картофите са с висок ГИ - не стават за НВД, кремвиршите също.Свинското не знам, но мисля че не е най-доброто месо за НВД.
Кашкавал може да ядеш, много хора ядат докато са на НВД, сирене също.
Изварата по-добре да е обезмаслена.
Че кога свинското е съдържало въглехидрати, та да не става за НВД?
Виж кренвиршите за нищо не стават, те изобщо не влизат в категория “храна”. Марагринът заминава по същия параграф.
Картофи евентуално може от време на време.
Млечни може и естествено, че пълномаслени. Обезмаслените най-често са с добавени растителни мазнини или захари за вкус, така че ефект от тях няма.
16.04.10
19:57
Ами добре,а сагласни ли сте със сичко друго което каза qkosad ?
Свиското гледай да е по рядко има повечко мазно и съответно холестерол но 1 път в седмицата може картофите имат много въглен 1 път на ден може
кремвиршите ако са от истинско месо стават но купешките са боклуци сирене и кашкавал са добри добави извара ядки
без фибри няма да е същия ефект малко сухи бадеми или стафиди 1 път дневно преди обяд
акоти се хапва сладко -мед пий повечко кафе(без захар с мед) и следи по колко п,в,м, приемаш бих те посъветвал да си направиш дневник
17.04.10
13:52
Добре мерси.
И значи за картофите и ориза понеже имат повече въглехидрати тях само в зареждащите ли дни или всеки ден по малко(100-150)г преди обяд ?
казано от Ensiferum на 16.04.10, 19:53:
Че кога свинското е съдържало въглехидрати, та да не става за НВД?
Кога съм казал, че съдържа въглехидрати ?Просто казах, че не е най-доброто месо за НВД.
казано от NeverBeckDown на 17.04.10, 13:52:
Добре мерси.
И значи за картофите и ориза понеже имат повече въглехидрати тях само в зареждащите ли дни или всеки ден по малко(100-150)г преди обяд ?
Картофите може да си ги ядеш не само в зареждащите дни, ама да не са пържени.Все пак не секи ден.
Мнението беше редактирано от fam0us на 17.04.10 13:55.
17.04.10
14:02
Добре това немога да го разбера нали е НискоВъглехидратена диета,а картофите са с много въглехидрати,защо тогава са позволени при тази диета.
2-ро за ориза,него го изключваме тотално нали ?
И картофи и ориз можеш, но за обяд например и в неголеми количества. Картофите да са варени или печени.
казано от NeverBeckDown на 17.04.10, 14:02:
Добре това немога да го разбера нали е НискоВъглехидратена диета,а картофите са с много въглехидрати,защо тогава са позволени при тази диета.
2-ро за ориза,него го изключваме тотално нали ?
Защото някой видове картофи (пържени и т.н..) са с висок ГИ.
Ориз можеш да ядеш, но кафяв.
Мнението беше редактирано от fam0us на 20.04.10 12:02.
18.04.10
16:52
казано от fam0us на 18.04.10, 15:38:
Ориз можеш да ядеш, но кафяв. И то само на обяд.
Ако тренира вечер, може ли да яде ориз след тренировка (т.е. вечерята е следтренировъчно хранене)?
Защо не може да яде ориз сутрин?
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.04.10 17:11.
19.04.10
17:34
Да..
А за ядките да попитам кои точно могат да се консумират?
19.04.10
17:35
А след тренировка може ли да мина само с плод?
Мнението беше редактирано от NeverBeckDown на 19.04.10 17:36.
19.04.10
17:48
Не! Тялото ти тогава е криза спрямо гликоген и аминокиселини, тъй като всичко е отишло, за да поддържа тялото ти по време на тренировката! Ти си длъжен да задоволиш тези нужди и да прекратиш катаболичните процеси.
19.04.10
21:31
Диетата е ВМ-НВД..има по-траен ефект,свалят се и само и предимно мазнини!Небягай от мазнините в месото,тфа за холестерола от яйцата и месото са глупости.На организма му трябва енергия след като въглехидратите са малко,трябва друг източник на енергия!Мазнините са най-добрия източник на енергия,протеините доста по-лош!
Съотношението трябва да е примерно 45% мазнини,40% протеин и до 15% въглехидрати.
Въглехидрата си е въглехидрат както и да го гледаш...въглерод и вода,колкото по-голям ГИ толкова по-зле..
Каква закуска ще ми препоръчате ,с иключение на яйцата и овеса ?Просто отбягвам въглените ,пък яйцата са ми през другата част на деня
20.04.10
13:02
Защо се опитваш да избягваш въглехидратите сутринта? Искаш да си причиниш хипогликемия ли?