пулс???

Темата е заключена.
SS

16.03.05
20:30

Момци зна4и искам да ви питам колко ви пулса 6ото моя  не пада под 85 даже и кам 100 е 4есто и то в отпуснато састояние.Казаха ми 4е требва да е около 75???? та да кажете не6о и дали моя е висок? :(

®N

16.03.05
21:36

На колко години си?

SS

16.03.05
21:43

на 16 180 75

аз също съм на 16,182см,75кг но пулсът ми е доста по бавен,в покои е м/у 60-70..

®N

17.03.05
00:37

[quote author=“sss”]на 16 180 75

Ами за твоята възраст нормалният пулс е към 66- 67. По добре отиди на кардиолог да се изследваш вместо да очакваш мнения от този форум.

17.03.05
02:44

Какво значи “нормален”? Всичко зависи от това как и колко спортуваш, маса, мазнини и т.н... На върховите атлети в областта на бягането пулса е около 40! Ако си с наднормено тегло може и да е 100 или повече. Ако си слабичък и в същото време имаш висок пулс то със сигурност трябва да хванеш направлението за най-близкия кариолог  :lol:

perlsite е прав,много ясно че няма нормален пулс.ако тренираш кардиото често, обема на сърцето се увеличава и изпомва по голямо количество кръв от всяко нетренирано сърце.Само за информация - нали се сещате тези,които без кислородни бутилки се хващат за една тежест и тя ги дърпа надълбоко и кои колко ще стигне(някъде към 160м маи беше рекорда),е техния пулс достига до 1-2 удара в минута при тези спускания.невероятно но факт

®N

17.03.05
11:01

[quote author=“perlsite”]Какво значи “нормален”? Всичко зависи от това как и колко спортуваш, маса, мазнини и т.н... На върховите атлети в областта на бягането пулса е около 40! Ако си с наднормено тегло може и да е 100 или повече. Ако си слабичък и в същото време имаш висок пулс то със сигурност трябва да хванеш направлението за най-близкия кариолог  :lol:

perlsite до колкото забелязвам параметрите на sss показват, че не е от дебелите, а напротив- по- слабичък. И изобщо пулса не зависи от масата- просто когато човек е с по- голяма маса и сърдечният мускул е по голям.

Нарушенията на сърдечния ритъм се наричат аритмии. Аритмиите се дължат на преумора, на нервно напрежение, тютюнопушене, злоупотреба на алкохол или кафе и редица сърдечни заболявания. При увеличение на сърдечната честота над 100 удара в минута /за възрастни/ и равномерен правилен ритъм на сърцето се говори за синусва тахикардия. При забавяне на сърдечната дейност под 60 удара в минута и правилен ритъм се говри за синусова брадикардия. С понятието синусова аритмия се означават периодите на смяна на забавен с учестен ритъм и обратно.

Съветът ми към ss е да отиде на лекар, защото със здравето шега не бива.

17.03.05
14:25

Разбирасе, че има значение телесната маса, тъй като мазнините нямат отношение към обема на сърцето. Може да има наследствена/генетична болест при която сърцето да е по-малко или по-голямо. Също така обема на сърцето, силата му и пулса зависят силно от обема на извършваната кардио дейност. Има и болести свързани с някой от железите (например щитовидната) при които се получава увеличаване на пулса, сърцебиене и др. Така, че кардиолог, може би и ендокринолог...

17.03.05
16:41

[quote author=“MI5”]Само за информация - нали се сещате тези,които без кислородни бутилки се хващат за една тежест и тя ги дърпа надълбоко и кои колко ще стигне(някъде към 160м маи беше рекорда),е техния пулс достига до 1-2 удара в минута при тези спускания.невероятно но факт

Леле како!  :)Сигурен ли в тази информация?! Защото аз направо се изкорвам - 2 удъра в минута? Че те тези хора като спят колко им е пулса 1 удър на 5 минути ли? :) Мисля, че се бъркаш пич. Провери пак...

Както и да е, искам да кажа аз какво мисля за сърдечния ритъм и пулса.

Както горе се спомена, термин като нормален пулс няма. Зависи какво ви е тялото и какво правите. Демек един човек може да е със сравнително въсок пулс, но това да си е ок при него, тоест да не е болестно. А друг/примерно/ познавам едно аверче, много здрав и набит мъж, мери си пулса пича и к’ во - 45 в минута, направо уби коча с лопатата! :) А имайте в предвид оня си е бабанка 85-90кг. Немам думи... За инфо моя е 70 на 18 съм, 65-70кг.

Още едно примерче. Пулса на Емо Костов във спаринг достигал 250 удъра в минута. :shock:

Обаче, не става дума, както си седи, скача и ПРАС - 200 в минута. Не,  това направо може да го трупяса. За това е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО важна загрявката. Чрез нея тялото ПОСТЕПЕНО се подготвя да понесе натоварването.
Правете си изводите. :)

sss, браточка, ако наистина ти достига 100 в нормално състояние, ходи да се иследваш. Сигурно ще ти е кофти, но това е по добре от алтернативата. Ако изобщо ти има нещо по-добре е да го знаеш.

Поздрави,
Успех

17.03.05
16:44

:lol:  :lol: Престанете, щото и аз ще взема да съчиня нещо по въпроса, пък ще ви видя тогава  :lol:  :lol:

17.03.05
22:34

Ще ти кажа и моите данни да си направиш извод:
18г 189см. 79-80кг  пулс >65-7<

18.03.05
00:02

Хмм на мене при 105 клг на 180см ръст пулса ми е 72 в момента като съм претърпял сърдечно заболяване преди година
по-здрави

18.03.05
17:14

[quote author=“emil_mlo”]Хмм на мене при 105 клг на 180см ръст пулса ми е 72 в момента като съм претърпял сърдечно заболяване преди година
по-здрави

Ех тия стероиди... гадна работа. :o

А вие имате ли информация за границите в които се движи пулса на спортисти в различните спортни направления? Защото ми стана интересно...

Поздрави!

18.03.05
18:14

СПРИ КАФЕТО :)

SS

19.03.05
11:22

ходих 3 пати на кардиолог 6ото не6то ме боле6е лявата 4аст на град ко6 правихами екг ,ехо.. и ми казаха 4е ми нема ни6о на сарцето пулса ми бил висок само :(

19.03.05
13:37

[quote author=“sss”]ходих 3 пати на кардиолог 6ото не6то ме боле6е лявата 4аст на град ко6 правихами екг ,ехо.. и ми казаха 4е ми нема ни6о на сарцето пулса ми бил висок само :(

Да бе... той като оня откачение виц: Един лекар вика на пациент: “Ами сърцето ти е ок,  ударите са силни и ритмично, въпроса е дали ребрата ще ги издържат.” :)

Все пак не ти ли казаха как да си нормализираш пулса, примерно? :)

20.03.05
02:03

ХАХА то на воената комисия ми изкараха некви зверски стойности и ми писаха кръвно 200 на 160 :)) и т.н. иначе сега пулса честно не съм го мерил само на велоаргометрите и го свалям докъм 63 някаде такаче всичко е нормално при мен малко съм издул в оня пост
по-здрави

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1