19.04.10
10:19
Здравейте! :) Интересува ме следния въпрос. Целта ми е загуба на мазнини. Казват че интервалното кардио хаби повече енергия и от там по-ефикасна загуба на мазнини,също така когато бягаме или караме колело започваме да горим мазнини след 20-тата до 40-тата минута. Следователно по добре ли е да правя 20-30 сек. спринт на всеки 5 мин. и след 30-тата минута да поддържам равномерно темпо за по ефикасна загуба на мазнини,и ако не защо? Благодаря предварително за отговорите.
19.04.10
10:31
Започваш да гориш мазнините след 20-тата минута (ориентировъчно - зависи от приема на кафе, последното хранене...), НО при условие, че бягаш с пулс в подходящата зона за горене на мазнините.
При интервалното кардио гориш мазнини дори и след края на тренировката, а и енергоразходът е много по-голям. То е много мощен и изискващ метод и не бива да се прекалява с времетраенето и честотата му.
20-30сек спринт на всеки 5мин не е интервално кардио, но ще помогне малко по-бързо да започнеш да гориш мазнини.
Комбинирането на двата метода ще доведе до претрениране, загуба на мускулна маса и като цяло - обратен ефект на желания при недостатъчно подготвени индивиди. Е, съществува и малък шанс да откриеш нов, по-мощен начин за горене на мазнини, така че ти избираш как да тренираш ;)
Мускулна маса за сега не съм загубил много въпреки че съм на доста остър режим(който повечето хора тук биха неодобрили :Р ),но мазнините изчезват доста съдейки по метъра :) . Бягам сутрин след сън на гладно и преди тренировката пия кафе със термогена оксиелит про. Ритъма на сърцето ми е идеален трещи яко :) Та затова какво мислиш да намалям ли тия спринтове или ги увеличавам.Забравих да спомена интервалното кардио за което говоря съм си го изготвил сам, защото тренирам всеки ден по 60 мин. ,въпреки диетата изградих добра издържливост и тялото ми привикна така че се чувствам добре .
Мнението беше редактирано от Dampio на 19.04.10 11:10.
Тежа 95кг и съм доста пълен в краката и по-нагоре към бедрата(най-вече там).Имам L-carnitine знам как да го пия,но моля Ви предложете ми кардио тренировки за домашна атмосфера.Начинаещ съм,благодаря предварително :)
Мисля да си закупя колан за топене на мазнини(или нещо такова),какво ще кажете?За сега в момента си пия Карнитина 1час преди кардиото и си слагам найлон на корема и тичам с него...
Излезте навън, потичайте 100-150 метра на спринт, след което подтичкване, или просто бавно ходене 2-3 минути. Това го повторете 10-15 пъти и сте готови.
Индиана Джоунс гледал ли е някой? Новият Инди. Помните ли какво каза в сцената с гонката?
- Ако искате да станете добри археолози си вдигнете главите от книгите и задниците от пейките в библиотеката, излезте навън.
Ето ви информация, сега я интегрирайте.
Колкото до коланите - не работат. Ако работеха тези термо-bullshit-колани, нямаше да излизам от сауната, освен да похапна малко сладолед докато изгарям мазнини, за да не изгубя мускул от затоплянето.
Кардио в домашна атмосфера- скачане на въже.
Сауна коланите и найлоните - не ти ги препоръчвам. Какво става - потиш се повече. Това какво означава? Че отделяш повече вода,за да охладиш тялото си. Мазнините изхвърлени с водата са нищожни, дори бих казал че няма такива. Само че повишаваш телесната си температура и се дехидратираш от прекомерното отделяне на вода/пот.
Истинското сваляне става с повече движение, и по-малко поети въглехидрати. Спри сладкото, намали хляба,ориза и картофите, наблегни на зеленчуците, пий поне 3л вода на ден. Спортувай активно. Без найлон.
Успех
Мнението беше редактирано от n_sko на 19.04.10 15:40.