ВМ-НВД или НВД

20.04.10
12:07

Здравейте , наскоро чух за този високо мазнинен хранителен режим. С какво е по-добър от чистото НВД? Също така искам да попитам , коя от тях е по-здравословна ? Каква е разликата в изготвянето на ВМ-НВД , за НВД знам как , но при другия хранителен режим си нямам идея. Благодаря предварително :)

има ред предимства да ограничиш въглехидратите (или да приемаш от качествени източници такива) за сметка на чисти животински (най-вече) мазнини. Въпросът е дали ще ти понесе - има по-дълъг период на адаптация. Разликата е, че трябва да държиш % въглехидрати ниски - да речем максимум 15-20. мазнините са доста повече - мазно месо,сирена,краве масло,сметана, кашкавал, да не забравяме целите яйца.
Мен ако питаш - най-вкусният режим е това:)

20.04.10
14:21

И аз съм се насочил към него. Можете ли да кажете нещо за изготвянето му (на ВМ-НВД). И какви са вредните страни на чистото НВД

RH

20.04.10
15:32

С чисто НВД или приемаш малко калории, или пък нормални калории, наваксани с прекалено много протеин- и двата варианта не са добри.Общи насоки да ядеш 3-4 пъти на ден храна, богата на протеини и животински мазнини, и в началото все пак да следиш калориите да са достатъчно(не се притеснявай ако са малко повече), защото ако тепърва почваш да ядеш повечко яйца, масло и т.н. може би ще се наяждаш от съвсем малко(съдя по себе си) и ще приемаш много малко калории.
Съжалявам за объркания пост, но мисля че все пак се разбира какво имам в предвид:)

20.04.10
15:45

Така примерно на едно ядене 60 порцента мазнини 30 протейн и останалото въглехидрати. Така добре ли са пропорцийте ? Значи последно ме интересува , по-какъв начин да сметна по-колко са ми нужни , ако е както при НВД по-колко мазнини , въглехидрати и протейн да смятам на килограм тегло ?

20.04.10
15:53

ВМ-НВД е за качване на тегло, какво прави темата тук ?

20.04.10
16:11

Става и за качване, и за сваляне, зависи от калориите.
Моето мнение: прави нещо средно между двете. Нито ограничавай много полезните въглехидрати, нито твърде много мазнини за сметка на тях. Но не изключвай и съвсем мазнините. Винаги слагай зехтин на салатите, яж си всички меса, независимо свинско или пиле с кожата. С други думи: храни се здравословно  :-)

20.04.10
17:20

Станала е грешка по инерция съм го пуснал тук , моля да ме извините :)

20.04.10
17:59

казано от fam0us на 20.04.10, 15:53:

ВМ-НВД е за качване на тегло

И как успя да стигнеш до това авторитетно умозаключение?
Чак се замислих, дали последните 2 години от живота ми и свалянето на 22 килограма са реални...

SL

20.04.10
18:22

Става и за сваляне,зависи как са ти калориите..

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1