16.05.04
18:30
Модернирано от head_hunter http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=40239#40239
Ако някой иска книгите на Pavel Tsatsouline в pdf форма да ми драсне на майла. Липсва само тази за kattleball training и relax into strech.
По-здрави
Добре дошъл във форума!
Спазвай правилата на форума!
Пиши на кирилица!
16.02.05
18:58
Ами кажи си майла братле
07.03.05
18:22
Power to the people, Naked warrior, Bulletproof abs i Kettlebell training ги има на noodle.bol.bg
17.03.05
21:20
Тоя Pavel Tsatsouline хич не ми допада. Не съм съгласен с част от неговите принципи. А и незнам защо толкова го величаете като руските шампиони не тренират по неговата методика.
Да живее Иван Абаджиев :!: :!: :!: 8)
[quote author=“sa6o88”]Тоя Pavel Tsatsouline хич не ми допада. Не съм съгласен с част от неговите принципи. А и незнам защо толкова го величаете като руските шампиони не тренират по неговата методика.
Да живее Иван Абаджиев :!: :!: :!: 8)
И аз така си мисля до известна степен, но има доза истина, която Стефан се е опитал да извади в двете статии на сайта. Иначе останалото е само комерсиализъм и обикновените американци да дебелеят и да си тренират с гиричките.
по-здрави
17.03.05
23:02
Няма Цацулин,няма Мамулин.Човека,от който може да се допитате в най-голяма степен за методите за трупане на сила,в частност-силовия трибой,се казва Андон Николов.Молим!
17.03.05
23:10
Пичове,виждам че явно доста ви е интересна тази тема.А да ви кажа-във форума има доста по-интересни теми,на които не обръщате достатъчно внимание.Молим!Погледнете,дайте мнение-за абсолютния шампион,за психическата подготовка,за фармацевтичната подготовка-все важни за трибоеца неща!А вие обръщате внимание на Цацулини,Мамулини разни:)Молим!
А Андон Николов има ли издадена книга? И ако има, как да се доберем до нея, Молим :) !
18.03.05
13:09
Методиката ползвана в подготовката на световните ни и олимпийски шампиони се пази в тайна :!: Няма да я намерите в книжарниците :!: Андон Николов няма издадени книги. Иван Абаджиев има, но те са дезинформация за чуждите треньори. Ще ви кажа само че най-силните трибойци обикновенно тренират най-тежко и най-много :!: :?
18.03.05
19:43
Най-добрия според мен руски специалист е Шейко. Той е бил треньор на Сивокон(световен,европейски и азиатски шампион) Има издадени доста книги. Могат да се намерят в някой руски сайтове. Още се занимава с треньорска дейност. Ето ви наколко други книги:
http://powerbar.narod.ru/litra.html
http://powerlifting.ru/library/books/
А това е страницата на Шейко:
http://irbisclub.ru/
19.03.05
15:29
Братле, обаче хайде да направим разликата.
Тренировките на Иван Абаджиев искат зоб, зоб, зоб.
И освен това зоб.
Едва ли можем да си говорим че нормален човек може да виси в залата 8 часа и да вдига силово ?!?!?! без да е на зоб.
Без да обиждам никого, но тренировката на Абаджиев е в състояние да контузи даже и най назобаното говедо. И за него няма гаранция...
На Николов тренировката май не е много различна...
Кой нормален човек без зоб може всеки ден да прави максове на по 1-2-3 повторения на всички основни упражнения, че понякога и двуразово?
Вероятно Херкулес, Аякс и още двама - трима от гръцката митология :)Прости ме, имам смътна идея от методиките на двамата треньори и може и в нещичко да бъркам, но мисля, че в общи линии това е идеята
Моите уважения и към Абаджиев и към Николов като към треньори на състезатели, даже мисля, че първият тренирал втория... Но тук в повечето случаи става дума за спорт за здраве, не за жертви в името на успеха.
В смисъл: тук се изхожда от презумпцията, че повечето посетители тренират натурално.
Евала на спортистите! Аз много се радвам, че ви има и още повече че посещавате този форум и се чувствате добре тук... Но доста посетители тук са деца, доста тренират само за здраве и тонус.
Нима спортистите не са поели риска?
Поели са го.
Е добре, на тези, които не искат да го поемат, а искат да поемат само по пътя на задравето, задоволителните успехи, които постоянно да подобряват, какво би им препоръчал?
Аз - всичко друго, но не и тренировката на професионалистите.
Всичко друго включва и Цацулин.
Между другото, аз съм слабак в сравнение с вас, но в момента прилагам някои от принципите на Цацулин със задоволителен успех.
Основен от които принципи се явява този за почивката :)
На професионалист, който дойде тук да попита за методика, може би бихме предложили други варианти. Ама не вярвам професионалистите да го правят - в смисъл да си избират методика по форумите :)
Dзвер,прав си за някои от нещата,които казващ,но според мен във форума за силов трибой трябва да става дума за силовия трибой.Силовият трибой е спорт със състезателна цел и включва в себе си много позитивни(успехи на състезания,радостта от състезаването въобще) и негативни фактори(Екипировката,която предизвиква болки,кръвоизливи и т.н.Травмите,които спъват прогреса ни,зобта и т.н.)Но всичко това е силовия трибой.Това разбирам аз под “силов трибой”,докато ти явно разбираш силова тренировка за удоволствие и самочувствие,за да кажеш на другите “Днес вдигнах,примерно 150 кг. от лег”,в което няма нищо лошо,разбира се,даже е супер.Но,когато Джуджето,аз или Сашо,имаме впредвид,че истината е в Абаджиев,Николов или Шейко,говорим за истинския смисъл на думата силов трибой-състезателния.А когато казваш за зобта свързана със системите на Абаджиев или Николов,си прав,ама в доста малка степен.Мога да те уверя,тази система се прилага доста успешно и то със дози,които за доста лежпери в залите ще се сторят смешни.Как ти се струва например,човек трениращ по тези принципи,който на тегло около 100 кг,прави огромен прогрес само с 30 мг. бионабол?Общо взето,ако искаш успех в силовия трибой ,факторът интензивна и обемна тренировка е от най-определящо значение.Е,без зоб,разбира се не може,но хората,които като теб са встрани от яката игра с железата,му отделят прекалено голямо внимание.На първо място е тренировката!
Никога не съм се занимавъл с химия за трибойци, но знам как е при културистите и от думите ви си правя заключение, че ви е “зобате” с пъти по-малко от културистите. Което прави силовия трбой доста по-здравословен спорт.
по-здрави
20.03.05
11:39
@Цаца
Братле, пак не ме разбираш правилно.
Да, това е силовия трибой. Спор да няма - той включва и химията и тренировките. Никой не го съди. И повече да взимате, и по - малко - какво от това?
Само че тук имаше забележка относно методика, която обикновено се предлага на други потребители (като идея) в друг раздел :)
От тази гледна точка. Аз не казвам че Цацулин е върха, казвам просто че често други са целите и идеите на такава тренировка :) Естествено че руските шампиони не тренират по нея - никой не е казал, че с нея се става световен шампион :)
А не че осъждам начина по който тренирате или ви броя суплементите.
Напротив, даже ако си направите една тема тук - кой как тренира - ще ми е супер интересно.
Но вашите системи не са за лапета на 16 години, които за пръв път влизат в зала...
20.03.05
20:59
Дзвер,как така имаш представа,за методиката на Абаджиев и Николов,след като съм сигурен,че нито си я виждал,още по-малко пък прилагал.Може би си я чувал,но не е гаранция че е достоверна.Щом си мислиш,че човек не може да тренира по 7-8 часа на ден,ако не е Херкулес или Аякс,каня те в залата на НСА,за да видиш.Професионалният спорт,не е за здраве и това всеки,който е участвал в него го знае и си носи последствията.Затова не говори за неща,за които не си компетентен.Молим!
20.03.05
21:24
Джуджа,
Мисля, че дискусията се извращава. Не съм се писал специалист по тренировките на двамата доайени, просто споделям смътната си идея. Както споделих и по - горе - смътна идея. Писал съм го. И при все това ти сам потвърждаваш извода от писанията ми.
Който и при мен, и при теб е:
Професионалният спорт не е за здраве и това всеки,който е участвал в него го знае и си носи последствията.
Така, но форумът тук се посещава предимно от непрфесионалисти. Не можеш да очакваш на всекиго да се бутат професионални програми. Пък и Цацулин е като информация, познание на една бодибилдинг/силова методика за здраве. Аз лично я пробвам, но въобще не в чист вид, предполагам и с повечето е така. Никой не е казал, че само Цацулин е истината или пък само той съществува.
Всъщност, лично аз скоро смятам да описвам и други разпространени методики. Виждания и хипотези много, идеята на тея методики е не да бъдат натрапени някому, а всеки сам да си ги прочете и да си избере. Ако, разбира се, няма професионален треньор до себе си.
За идването - благодаря за поканата. В залата за щанги, предполагам? Кои дни и кога тренирате и ще ме пуснат ли? Ще ми е интересно да погледам.
Надявам се поканата да е сериозна :)
ПП. Сашо, мерси за книжките!
Цаца, аз това съм го пропуснал, но това във форума за силовия трибой да става дума за силов трибой зависи само от вас! Нашата помощ стига до отразяване на състезанията и тук таме по някое ново виждане :) Оттам нататък - що се отнася до тренировки, ядене, пиене, химии - сте вие :)
Аммм... Дали Иво ще присъства на състезанията на 26-27? ДОколкото разбирам, няма да се явява, но искахме да помолим някой неучастващ трибоец за коментар... Освен другото.
20.03.05
22:58
Аз имам опит в трнирането двуразово без химия. След състезание за което се бях готвил само с тестостерон пропионат (действието му свършва след 5-6 дни) се срещнах с Абаджиев. До този момент тренирах всеки ден, но само вечер. На състезанието дадох 520кг трибой. След състезанието и срещата със Старшията започнах двуразови тренировки , максимални и сутрин и вечер. На 3-тата седмица бях като парцал, размазан. На 5-тата седмица дадох 580кг трибой без да съм взел нищо от състезанието насам.
Мисля че коментара е излишен.
Що се отнася за децата и младежите....Найм Сюлейманов е станал Световен за младежи на 14години и Световен за маже на 16г , под треньорското раководство на Абаджиев. Найм беше от щангистите с най-дълга кариера и дори сега казва че всичко което е постигнал е благодарение на Иван Абаджиев :!: :!: :!: :!: :!:
20.03.05
23:22
Иво няма да участва но ще бъде там.Мога да го помоля да коментира.
Поканата за НСА си е реална.Нека обаче я оставим за след републиканското. Молим!
Аз да питам тука: Понеже споменахте Шейко, дали по неговите системи може да се тренира с успех, непрофесионално, за удоволствие (ако ме разбирате) :D ?
21.03.05
19:39
Едвали има смисъл да се пробва подобно нещо от несъстезаващ се. Болката и натоварването на психиката се прекалено големи за да си заслужава без да има състезания. Пауърлифтинга нее за любители! 8)
15.04.05
19:27
Имаме си най-големия, най-великия специялист по тежка атлетика :!:
Доказал се многократно. Няма смисъл да се занимаваме с цацулиновци :twisted:
http://www.focus-sport.net/person/14/person_img.jpg