китките

все още нямам контузия,но по слаби китки от моите не съм виждал,станали са по зле от преди да започна фитнеса,освен че ме болят при бицепс (като не ми позволяват да кача килограмите) ами дори и при тесен хват на лежанка се огъват като гумени..на канадска борба всеки път губя защото китката сдава багажа,просто не се търпи вече,кажете некви упражнения за заякване на китките,освен тренирането на предмишницата,примерно какво ги карат да правят боксиорите и т.н. 10x предварително

HS

15.03.05
21:02

При тесен хват на лежанката не бива да има натоварване в/у китките :)

15.03.05
21:07

И аз имам същият проблем...17см китки. Колкото до упражненията, много е важно да научиш правилното изпълнение! При бицепс използвай крив лост и се съсредоточи върху изпълнението, а не тежестта. При тесния хват разтоянието между ръцете ти да е на широчината на раменете. Ако пак ти е неудобно използвай крив лост. Просто никога недей да се насилваш с прекалено големи тежести. Тренирай предмишниците си! Мускулите около самата китка са малко, но е важно да ги хипертрофираш. :wink:  :lol:

само за инфото-и моита е 17 :roll:...

15.03.05
21:37

Мойте са 16 см - бая шеги съм отнесъл за тия китки. Мога да си я хвана с  една ръка. Обаче какво пък - много ми пука. Затова пък корема рядко качва яки мазнини и плочките ми се виждат.  8) Както се казваше някъде - `Радвайте се на тялото си - то е най-якият инструмент, който някога сте притежавали!`

15.03.05
22:45

“Тялото е единственото ни истинско притежание е тялото, затова трябав да му се радваме и да го подържаме” перфразирах някъква мисъл, която чух на скоро. Моята китка е 20,5 см. и пак ми се появиха болки в китките, а Флекс Уийлар при китка 17-18 имаше 48см предмишница :))
по-здрави

JI

19.03.05
10:01

az sъм гигант в тая тема с мойте 18,5 см:)

19.03.05
13:42

MI5, това, че ти се гънат китките говори ясно, че са ти слаби сухожилията и мсукулчетата в областта.

Аз примерно знам, че при слаби колене/такива които се гънат/ е полезно карането на колело, за зякване на ставите.

Момисли какви упражнения можеш да правиш а китка, какви суплементи можеш да взимаш за заздравяване на ставите.

Примерно, може да ти помогнат от ония “гевреци”, който се стискат с ръка, или щипки.

Обаче внимавай за едно нещо, щом са ти слаби, то много лесно могат да се разкапят и контузат.

проблема ми е че макар че не ми се иска да подценявам предмишницата винаги я оставям за края на тренировката а тогава все ме домързява пък и понеже не свалям ръкавиците за да направя качествена тренировка китките съвсем ми се изнежват

19.03.05
20:10

[quote author=“MI5”]проблема ми е че макар че не ми се иска да подценявам предмишницата винаги я оставям за края на тренировката а тогава все ме домързява пък и понеже не свалям ръкавиците за да направя качествена тренировка китките съвсем ми се изнежват

МАлко повърхностно се отнасяш струва ми се. КАзах ти, щом се гънат яко, имаш по-сериозен проблем от това как си правиш предмишница.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1