Dextroza

Темата е заключена.
SN

26.04.04
22:19

Znam 4e dextrozata e za glikogeno zarejdane,no neznam kolko golqm efect 6te okaje vurhu men ako zapo4na da q vzimam.Edin pirqtel mi kaza 4e q vzimal na prah i q piel predi i sled ternirovka i za 2 sedmici ka4il 3 santimetra :? Sigurno me e izlugal no vse pak iskam da mi kajete mnenieto si i da mi kajete koga trqbva da se pie kato se ima predvid 4e vzimam i protein i kakvi strani4ni efecti moje da ima vurhu meni :wink:

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 16.04.11 11:05.

26.04.04
22:31

Пич, по примцип декстрозата винаги е на прах - това е прахообразна глюкоза, ако мога така да се изразя.
А по въпроса за ползването, доколкото съм запомнил от постовете на Image, ползвай я след тренировка, като половин час след това вземи  шейк с 30-50 грама протеин. След навлизането на глюкозата в кръвта настъпва тъй наречения “инсулинов шок”, благодарение на който е подобрено усвояването и транспорта на хранителни вещества до мускулната клетка.
А за странични ефекти - тук нищо не мога да кажа...

27.04.04
10:35

Ми тва колко ще качиш зависи от 100 неща но ще ти подпомогне възстановяването. Тя причинява повишаване на инсулина (”инсулинов шок”). Можеш и заедно с протейна след тренировка да я приемаш, някаде бяш чел ,че най добре е да се приема по около 0,8 гр на килограм тегло, обаче тва е няква ориентировачна цифра. Може да се приема също и по време на тренировка.
Странични ефекти никакви неби трябвало да има. Аз съм виждал и течна глюкоза в болниците но незнам да се продава свободно в аптеките.

SN

27.04.04
21:35

a dobre de a spored vas moje li da se hvane diabet ili ne6to podobno i moga li da qm sladki ne6ta dokato q vzimam

LE

05.05.04
10:11

Декстрозата не е нищо особено!1кг.-2.50лв. от магазините на Мусаши(поне аз от там я вземам).Трябват ти не повече от 100-140гр.(пък може и под 100 зависи) след тренировка защото всичко излишно веднага отива в мастните депа! 
Декстрозата се нарича кристална глюкоза и се взима само след тренировка за инсулин и за по добро усвояване на креатин,глутамин,аминокиселини и т.н!Ако я вземаш и през друго време освен след тренировка вземаи малко и то само за да помогне за усвояването на някои добавки иначе не ти трябва!
За странични ефекти незнам,но не виждам от какво,това е захар!
Иначе е един от наи добрите продукти за след тренировка!

13.05.04
14:16

[quote author=“lesno_nema”]Декстрозата не е нищо особено!1кг.-2.50лв. от магазините на Мусаши(поне аз от там я вземам).Трябват ти не повече от 100-140гр.(пък може и под 100 зависи) след тренировка защото всичко излишно веднага отива в мастните депа! 
Декстрозата се нарича кристална глюкоза и се взима само след тренировка за инсулин и за по добро усвояване на креатин,глутамин,аминокиселини и т.н!Ако я вземаш и през друго време освен след тренировка вземаи малко и то само за да помогне за усвояването на някои добавки иначе не ти трябва!
За странични ефекти незнам,но не виждам от какво,това е захар!
Иначе е един от наи добрите продукти за след тренировка!

Аз са се чуда дали да си взема глюкоз аили декстроза ква е разликата изобщо ?
С креатин иска да я комбинирам

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1