21.04.10
18:06
Имам питанка относно предсъстезателното хранене. Тренирам кардио спорт и за маратонски, а и не само маратонски дистанции, почти навсякъде се препоръчва въглехидратно зареждане няколко дни преди състезанието.
Как е ситуацията при мен всеки ден: сутрин ям мюсли (около 50-70 гр) с мляко или протеин. През деня на 2 пъти ям кашкавал, пушени меса и извара или яйца и извара, а вечер съм на печени (обикновено доста мазни) меса или риби + много зеленчуци. Преди лягане протеин или извара. Ако ми се яде плод, ям, но се случва рядко. Зеленчуците не ги ограничавам. Нямам за цел да свалям, заради това гледам да не падам под 2000 кал. и да не гладувам.
Понякога през уикендите правя “зареждане” с повече въглехидрати. Обикновено са чийтове, но понякога и пълнозърнести спагети или ориз. След това се усещам подпухнала и кантарът го отбелязва (+1 или 2 кг). През седмицата пак си карам на гореспоменатата храна и се чувствам лека и добре. Вчера пак така за пробата заредих в китайския ресторант с един ориз, както и вкъщи вечерта също още малко ориз + мазно агнешко месо. Тази сутрин си правя тренировчица: познатото усещане след “зареждането” на отекли крака, които тежат като олово. Не съм доволна, тежи ми и не се чувствам добре.
Това, което исках да кажа по-накратко е, че това въглехидратно зареждане или не го правя като хората (въглехидрати+мазнини), или организмът ми от толкова време е отвикнал от тях и не се чувства комфортно.
Тук аз приключвам с експериментите и вечерта преди рейс-а ще си хапна мазни пържоли, а на сутринта: мюсли. Това ме гложди обаче. Знам, че има маратонци, които са на ВМ диета и не им пречи, но все пак как може толкова много атлети да зареждат въглехидрати и да са добре. Имате ли подобен опит или идеи?
казано от Anelia на 21.04.10, 18:06:
Имам питанка относно предсъстезателното хранене. Тренирам кардио спорт и за маратонски, а и не само маратонски дистанции, почти навсякъде се препоръчва въглехидратно зареждане няколко дни преди състезанието.
Как е ситуацията при мен всеки ден: сутрин ям мюсли (около 50-70 гр) с мляко или протеин. През деня на 2 пъти ям кашкавал, пушени меса и извара или яйца и извара, а вечер съм на печени (обикновено доста мазни) меса или риби + много зеленчуци. Преди лягане протеин или извара. Ако ми се яде плод, ям, но се случва рядко. Зеленчуците не ги ограничавам. Нямам за цел да свалям, заради това гледам да не падам под 2000 кал. и да не гладувам.
Понякога през уикендите правя “зареждане” с повече въглехидрати. Обикновено са чийтове, но понякога и пълнозърнести спагети или ориз. След това се усещам подпухнала и кантарът го отбелязва (+1 или 2 кг). През седмицата пак си карам на гореспоменатата храна и се чувствам лека и добре. Вчера пак така за пробата заредих в китайския ресторант с един ориз, както и вкъщи вечерта също още малко ориз + мазно агнешко месо. Тази сутрин си правя тренировчица: познатото усещане след “зареждането” на отекли крака, които тежат като олово. Не съм доволна, тежи ми и не се чувствам добре.
Това, което исках да кажа по-накратко е, че това въглехидратно зареждане или не го правя като хората (въглехидрати+мазнини), или организмът ми от толкова време е отвикнал от тях и не се чувства комфортно.
Тук аз приключвам с експериментите и вечерта преди рейс-а ще си хапна мазни пържоли, а на сутринта: мюсли. Това ме гложди обаче. Знам, че има маратонци, които са на ВМ диета и не им пречи, но все пак как може толкова много атлети да зареждат въглехидрати и да са добре. Имате ли подобен опит или идеи?
Ани, аз не съм маратонец все още, но определено като съм яла въглехидрати не мога да тичам. Тромава съм и ми се спи. Подуването е едно на ръка. Може би зависи от количеството или от вида, но определено не се чувствам добре със скорбяла. Мен ако питаш си яж обичайните храни, просто вдигни калориите и хапвай по някой плод или ядки.