14.04.10
21:08
Здравейте всички ! На 19г съм 180см 80кг тренирам от година и 2 месеца , засега съм доволен от начинът по които се развивам ,но имам един малък проблем . Всички мускулни групи ми ‘вървят добре със изклиучение на ГЪРДИТЕ . Тъй като вече незнам на кога да вярвам относно тренировки , хранене , почивки и т.н , реших да постна тук . Знам че темата ми е повтаряна сигурно милиони пъти , от различни хора ,но съшто така знам и че и на всеки му се отразяват по различен начин диетите и тренировките . Бих желал ако някой има 2 мин. време да напише по 1-2 изречения относно това което мисли и да даде някакво предложение . Предполагам че програмата ми е непревилна и бих желал да ми кажете каде точно е грешката в нея . Благодаря на всички предварително .
1-во упрежнение - Изтласкване на щанга от лег
2-ро упрежнение - Изтласкване на щанга от полулег
3-то упражнение - Кофички
4-то упражнение - Флайс със дъмбели от полулег
5-то упражнение - Избутване на машина за гръдни мускули (долна част)
Ако съм нарушил някое правило или нещо такова ... извинявам се но за 1ви път поствам във форума .
14.04.10
21:26
За мен претренираш ..
15.04.10
05:46
Аз също мисля, че 5 упражнения за гърди в една тренировка са много. Бих ти предложил следното- раздели упражненията за тази мускулна група на две части, които да редуваш. Какво имам предвид - нека едната тренировка за гърди да ти бъде с лост и да съдържа не повече от 4 упражнения (по-добре 3). На следващата седмица тренирай гърдите със същите упражнения, но ги изпълнявай с дъмбели. След това - пак с лост и т.н. Между другото - от години не съм натоварвал гърдите на хоризонтална лежанка (работя само от полулег и на обратен наклон) и поне при мен това се оказа по-ефективно.
Можеш да експериментираш и с тежестите, особено ако има опасност от претрениране - правиш 3 тежки тренировки за гърди, а при четвъртата намаляваш тежестите наполовина или на 2/3, т.е. нещо като своеобразна “почиваща тренировка”. След нея отново 3 тежки тренировки и така ще се оформи една цикличност. Не е лоша идея да правиш това и по схемата 2:1 (2 тежки и 1 лека тренировка). Ако в такъв случай редуваш лост и дъмбели, “почиващата тренировка” също ще се редува - веднъж ще е с лост, следващия път с дъмбели, после пак с лост и т.н.
Това са идеите, които мога да ти дам. Аз тренирам по този начин през по-голямата част от времето. Увеличаването на тежестите не е безкраен процес и достигнатият максимум няма как да се поддържа целогодишно. Затова - експериментирай с тежестите, упражненията и комбинациите от упражнения. Не забравяй почивката.
5 упражнения?! Ако са в по 1-2 работни серии ОК, но ме съмнява. Почти сигурно претренираш. Сведи ги до 3 упражнения - 1)полулег, 2)хоризонтален и 3)флайс, който през тренировка можеш да редуваш с пек-дек или кросоувър.
15.04.10
15:41
Благодаря на всики за изказаните по темата мнения ! Наистина се замислих сериозно над това че най-вероятно претренирам и за напред мисля да не го правя ;]
Мнението беше редактирано от Denislav_Yordanov на 16.04.10 15:32.
21.04.10
13:10
Пробвай с тия неща дето ти ги казаха по горе месец-два и ако няма никакъв резултат решението е само едно - синтол! :D :D :D
21.04.10
16:17
Мисля ,че тук е добро място да попитам дали следната програма е добра и има ли възможност да претренирам с нея :
Първа седмица :
1.Повдигане от лег 4 х 12,10,8,6
2.Полулег с дъмбели 4 х 12,10,8,6
3.Флайс от полулег 4 х 10
4.Кросоувър 4 х 12
Втора седмица :
1.Повдигане от полулег 4 х 12,10,8,6
2.Повдигане от обратен лег 4 х 10
3.Пулоувър 4 х 12
4. Пек-дек 3х15