Чистене без кардио?

21.04.10
17:22

Мога ли да изчистя ако съм на НВД ,тренирам 4 пъти в седмицата по-тежко обаче и пия Fyre : целта е да се запази повече мм

21.04.10
17:32

Може. Даже е по-добре.

21.04.10
18:22

Незнам дали е по-добре, защото така процесът се проточва повече, а дълго време на НВД си е неприятно. Но принципно може да се сваля и без кардио.

21.04.10
18:55

Хи4 не е по-добре,особенно ако целиш добро из4истване.може  да се сваля,но нещо “уникално”без кардио в период на 4истене  няма да стане. :)

21.04.10
19:01

аз не целя нещо уникално просто повечко релеф за лятото и максимално запазване на мм

Мнението беше редактирано от ilian27 на 21.04.10 19:04.

21.04.10
19:12

казано от Николаи на 21.04.10, 18:55:

Хи4 не е по-добре,особенно ако целиш добро из4истване.може  да се сваля,но нещо “уникално”без кардио в период на 4истене  няма да стане. :)

Това от опит ли го казваш? ;)
Защото аз твърдя обратното.

Индивидуално е за състезателна форма. Обикновеният трениращ спокойно може да си се изчисти и без грам кардио.

21.04.10
20:08

И според мен ще отнеме повече време свалянето без кардио. Мисля, че няколко интервала за 10-15 мин. след силовата тренировка ще свършат чудесна работа. По - добра, отколкото без тях. Ако се притеснява от кортизола, уплътнява си тренировката, така че да смести всичко за 50-60 мин. Глътва един протеин преди/след. Не че иначе няма да свали, но като е започнал, поне да приключи по - бързо : ))))

22.04.10
11:42

От личен опит ако по цял ден работата ти е такава че стоиш без да се движиш ,а движението ти е силова тренировка само,много трудно ще станат нещата без бягане.

22.04.10
12:38

Не ме нападайте, но по-добре се чисти без кардио. Тук предполагам, че ще бъда изяден от тълпа побеснели билдъри :D

Някой хора без кардио се чистят доста добре, други и с кардио се чистят трудно, божа работа е.
Всеки трябва да напипа правилния начин за себе си. Едни го правят с хапчета и прахчета, други с аеробика, трети със силови тренировки, пътищата към една цел не рядко, са повече от един.

22.04.10
13:19

казано от Voyager на 22.04.10, 12:38:

Не ме нападайте, но по-добре се чисти без кардио. Тук предполагам, че ще бъда изяден от тълпа побеснели билдъри :D

Интересно ми е на базата на какво се дължи това твое твърдение?

22.04.10
13:20

Ами аз например както почити постоянно съм на някакъв режим,когато се опитвам да свалям чрез ядене през 3 часа и общо взето нвд,без бягане и без бърнър ,само чрез 2-3 пъти седмично силови тренировки а през останалото време почити без движение,почвам да качвам даже вместо да свалям.Въобще ако известно време съм бил на безразборно ядене но по рядко,почна ли да се храня през 3 часа редовно+ преди лягане + протеинови шейкове между това вместо да свалям аз почвам да качвам.

22.04.10
13:33

Е нормално, не знам кое те учудва в случая :)

22.04.10
13:35

казано от THE FORCE на 22.04.10, 13:19:

Несъществен енергиен разход, ограбване възстановителното време за организма, намаляване анаеробните възможности на мускулите. Говоря за класическото кардио. При интервалните спринтове нещата може би стоят по друг начин, даже най-вероятно. Но нямам опит с тях.

Мнението беше редактирано от Voyager на 22.04.10 13:36.

22.04.10
14:11

явно няма едно мнение по въпроса така че ще пробвам без кардио и ще пиша какви са резултатите

22.04.10
14:20

казано от Voyager на 22.04.10, 13:35:

казано от THE FORCE на 22.04.10, 13:19:

Несъществен енергиен разход, ограбване възстановителното време за организма, намаляване анаеробните възможности на мускулите. Говоря за класическото кардио. При интервалните спринтове нещата може би стоят по друг начин, даже най-вероятно. Но нямам опит с тях.

Аз лично чистя с HIIT и съм доволен, определено откакто преминах от нормалното към интервалното кардио се възстановявам по-бързо, а резултатите са същите ако не и по-добри, а и при интервалното няма опасност да влезнеш в катаболитен режим....тоест HIIT му е майката :)

22.04.10
14:39

Да от ли4ен опит,4е детайлно пресата си я из4истих мин.година с кардио,което беше кратко и интензивно.Но грешката ми беше в храненето,заради което загубих много ММ...Но няма зна4ение това,по-важното е,4е без кардио бях във форма..но пълно из4истване още не съм убеден,4е може без кардио,колкото и да е в детайли изработен хран режим...Най малкото ще трябва 2пъти пове4е време. :)

22.04.10
15:33

Конкретният отговор на въпроса е да,може да се чисти без кардио,но истинският въпрос тук е дали от кардио(васкуларната-както е цялото и име) тренировка има полза само като средство за топене на подкожни мазнини!! ;-) или това е по-скоро нейна вторична функция(настроена в бодибилдинга за по-ускорено влизане в калориен дефицит).

22.04.10
18:20

Аз чистя без кардио. 97кг започнах, сега съм 93. Силата не ми е спаднала и съм много плътен. Затова не правя кардио. Е, вярно, диетата е изпипана, но безплатно кино нема!

Аз бих препоръчал също късите интервални спринтове( да не говорим, че ставаш по-силен и динамичен в цялото тяло), както и методът Табата, също и кросфит комплексите. Но както каза Иван - всеки организъм е различен и всеки организъм по различен начин достига до разпад на мазнини, но най-важното е диетата!

22.04.10
18:29

Аз също чистя и съм на ВМ-НВД с високи белтъчини. И без кардио падат килограмите, но по-бавно. С кардио от 112, сега съм на 106 за ок.20 дена. Преди това (зимата) се мъчех без кардио и свалих за 1 месец 3 кила (от 115 на 112). Т.е. при мен нещата стават 2х по-бързо когато има кардио, БЕЗ да съм променял режима.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 22.04.10 18:35.

22.04.10
19:03

мисълта ми беше че ако може да се сваля без кардио то това сваляне с по-малко свалена ММ ли ще е

22.04.10
19:13

казано от ilian27 на 22.04.10, 19:03:

мисълта ми беше че ако може да се сваля без кардио то това сваляне с по-малко свалена ММ ли ще е

Ако правиш дълго, мъчително и безсмислено кардио опасността да свалиш мускули е по-голяма....прочети за HIIT системата, при нея вероятността да свалиш ММ е много по-малка, а ефекта откъм изгаряне на мазнини е даже по-осезаем!

22.04.10
19:24

Лично аз откакто преминах към HIIT кардио методиката, нещата които забелязах са следните - по отчетливо и бързо изгаряне на мазнини, много силно изострен метаболизъм, никакъв спад на силовите постижения, дори след като започнах с интервалното кардио си върнах постиженията от времето, когато бях мазен :)

23.04.10
05:35

Аз пък когато пробвах Hiit освен че за нула време ми се помпеха до пръсване бедрата,прасците и задника друго не видях.За мене лично по доброто е 25-30 мин крос умерено-бързо темпо отколкото къси спринтове.Освен това смятам че от спринтовете се развиват мускулите на краката и задника.

TB

23.04.10
07:01

А защо не пробвате комплекси вместо тичане?
Който не е правил не знае за какво става въпрос :)
Как буквално можеш да се смажеш за 10-15 мин.

23.04.10
10:44

казано от biker_boy на 23.04.10, 05:35:

Аз пък когато пробвах Hiit освен че за нула време ми се помпеха до пръсване бедрата,прасците и задника друго не видях.За мене лично по доброто е 25-30 мин крос умерено-бързо темпо отколкото къси спринтове.Освен това смятам че от спринтовете се развиват мускулите на краката и задника.

При всеки е индивидуално, но мисля, че не си дал всичко от себе си, за да усетиш разликата.....също така забравих да спомена, че аз практикувам HIIT на велоергометър....

23.04.10
10:53

Предлагате му интервално кардио и комплекси с тежести, но мисля, че той друго искаше да каже - чистене без аеробна дейност, а не чистене без тичане за сърдечно здраве, което билдърите използват за, както казаха преди мен, по-лесно достигане на калориен дефицит без да се намалява храната, рискувайки загуба на килограми като цяло, а не просто мазнини. При което моя отговор е да, може, но доста бавно ще се случат нещата.

23.04.10
12:16

При всеки е индивидуално

Съгласен съм.Аз например велоергометъра съм го захвърлил понеже преди въртях доста на него,по 30-40 мин. с хийт елементи и единственото което ставаше е да ми гръмнат бедрата,но нищо не свалих.Затова го ползвам за закачалка а 25-30 мин крос с умерено-бързо темпо ми действа много по добре.И като бях по малък много карах колело,резулатата от това беше че ми пораснаха краката,така че за мен лично определено от велото се товарят повече краката.

ГН

23.04.10
15:03

Хм. Прекалено бавно ще стане без кардио. Трябва малко храна, и страшно чиста. И яки тренировки. Но пък при малко храна и ужасно чиста тренировките са трудно достижимо тежки. Примерно при протеини и аминокиселини и пилешки пържоли, при това в умерени количества, хайде ходи прави наистина тежки серии. Не става. Може би кратко кардио от 15 минути с яки интервали след тренировка е възможното компромисно решение. Виж, против съм 50-60 минутните кардиа на гладно, по тази точка едва ли ще има много разногласия.

Тук е момента да обърна внимание на факта, че както открилият темата каза, че ще опита да сваля без кардио и ще оповести резултатите, което е супер и много интересно, аз пък по случайност, защото туку-що откривам темата а съм в диетичен цикъл вече 2 седмици, правя точно обратното. Не се скъсвам от кардио, но го правя почти ежедневно, да не кажа съвсем ежедневно, по средно 20-25 минути, интервално. Днес забелязах интересн резултат, споделен в дневника ми. Не казвам, че това е причината, но като изключим леко завишените въглехидрати (100 гр срещу 50 гр в други години) всичко друго си е същото като предишни сезони. Само кардиото е много, много по-често. Така че приемам за твърде възможно това да е причината да сваля по-малко от 1 кг, но цели 2 см на талията и да започнат да ми се виждат леееко плочките. Т.е. честото краткротрайно интервално кардио да топи малко, но чисто. Дали? Не знам. В крайна сметка ако открилият темата потребител изкара НВД без кардио а аз продължа по този начин, накрая ще може да направим някаква съпоставка. Както в повечето теми в бодибилдинга, ясни отговори няма.

Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 23.04.10 15:53.

23.04.10
15:23

на мен ми е все едно колко бавно ще стане просто целта ми е максимално запазване на ММ ако така се запазва най-много ММ го предпочитам пред кардиото иначе с кардио свалям доста бързо миналата година се изчистих за 2 седмици с кардио без бърнари са мо с л-карнитин и диета

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1