Не отслабвам,а пълнея

23.04.10
10:25

Здравейте,съфорумци.Предразположена съм към напълняване.За две години качих 15 кг.От нова година се храня правилно(предимно салати,фреш,елда,малко месо).Ходя на фитнес през ден.Къде ми е грешката?Позлзвам сауна и парна.Сутрин вкъщи също правя 30 мин колело на гладно,но не отслабвам.Преди две години с липосукция и глад свалих доста кг ,но сега ги възстанових и качих още.От 5 6 месеца пия доста хапчета за дискова херния .В депресия съм и започвам да мисля за диетолог или друга липосукция.Моля посъветвайте ме нещо.1.73 СЪМ висока и искам да сваля тези 15 кг.Благодаря!Хубав ден на всички!

Темата беше редактирана от ekaterina на 23.04.10 10:32.

23.04.10
10:32

Здрасти.
Опиши едно твое хранене за деня.

Може би ‘правилно’ не е точната дума за храненето и тренирането ти ;)
Веднага ми прави впечатление това, че си започнала от Нова година. И ме навежда на мисълта, че рязко си изменила начина на храненето в сравнение с преди Нова година. А организмът никак не обича резките промени. И реагира нелогично.

23.04.10
10:39

Сутрин рано хапвам нискомаслено мляко с мюсли,фреш .На обяд салата (зеленчукова със сирене или зелена с риба тон+зехтин и лимон)или елда.вечер салата и рядко месо(пиле на скара).От време на време(на три дни) ми пада кръвното и хапвам нещо диетично(вафли с мед или нещо друго).Храня се не по късно от 20 00 часа.Физическата ми активност е слаба или то е тази в залата,тъй като не работя в момента.Ям само пълнозърнест хляб

23.04.10
10:40

казано от velislavs на 23.04.10, 10:32:

Здрасти.
Опиши едно твое хранене за деня.

Винаги съм се хранила така.На нова година започнах със спорта.

Трудно е без да ядеш да отслабнеш. Хем не даваш енергия на организма да изгори мазнините, хем го поставяш в постоянен стрес от гладуването. Виждаш какви са резултатите.

GH

23.04.10
10:49

Поредното свръхнехранене според мен.Яж повече от 3пъти дневно примерно 5.Като гледам ядеж горе-долу качествена храна, но количествата са нищожни.Трябват ти много повече белтъчини от “рядко месо” трябват ти и повече мазнини. Закуската ти е добре според мен, ако е в достатъчно количество. Не знам от каде идва това неядене след 20:00 часа и мисленето, че колкото повече гладуваме и се мъчим толкова повече ще отслабнем.Забрави за женските списания с диети защото само си вредиш.Ако и някой от по-знаещите потребители ти отговори ще е много добре.

23.04.10
10:52

имам чувството че пълнея от водата даже.а идва лято...

казано от ekaterina на 23.04.10, 10:52:

имам чувството че пълнея от водата даже.а идва лято...

Когато си крайно недохранена, то организмът ти не работи логично.
Много български чорбаджии дават по 300лв на работниците си, имат няколко джипа и любовници и се чудят защо работниците ги крадат и се скатават, вместо да работят качествено и бизнесът да цъфти. Ако им даваха по 3000лв щеше да е друго...
Същото е при теб - организмът ти изнемогва от малко храна и гледа всяко нещо да го трупне в запас, за да се справя с гладуването. Запасяването е...трупане на мазнини. Ако се храниш с хубава храна в достатъчно количество и спортуваш адекватно, то не само няма да си с наднормени количество мазнини, но и кожата ти ще е друга, погледът, блясъкът на косата и т.н...

23.04.10
11:24

Информацията, която си дала за храненето ти е недостатъчна... Мнение не мога да давам на базата на това, което си споделила... Но... Мюслите не ги комбинирай с мляко или други млечни продукти. Това важи и за елдата.

23.04.10
11:40

казано от mindbender на 23.04.10, 11:24:

Информацията, която си дала за храненето ти е недостатъчна... Мнение не мога да давам на базата на това, което си споделила... Но... Мюслите не ги комбинирай с мляко или други млечни продукти. Това важи и за елдата.

А аз ги смесвам да.Питай за повече подробности.

23.04.10
11:49

А би ли споделила колко точно тежиш, след като смяташ, че имаш 15 излишни килограма.

Всъщност е почти без значение - храненето ти е недостатъчно дори за напреднала фаза на анорексия.

Описала си три “хранения” - мюсли, салата и салата. Тези трите могат да бъдат гарнитура към солидна мръвка или яйца, но не и храна сами по себе си.

За да бъда честен - при такъв глад и идеи за липосукции, не мисля, че решението на проблемите си ще откриеш във форум за спортуващи хора.

23.04.10
12:02

И при диетолог да отидеш, винаги се почва от анализ на сегашното ти хранене и двигателна активност, за да се установят възможните причини за трупане на килограми. Горе си писала “от 5 6 месеца пия доста хапчета за дискова херния.” - това е възможно също да е причина. Какви са тези хапчета?  Стрес и депресии не трябва да има!

За това си драсни по подробно какви са ти закуските, обедите и вечерите. Едва ли е толкова еднообразно от Нова година до сега. Колкото повече подробности толкова по-добре. Също колко течности пиеш, какви, кога, как ги пиеш (на глътки или се наливаш)? Десерти присъстват ли в менюто ти?

Не споделям горните мнение за “малко ти е храната”, “анорексии” и подобни глупости.

23.04.10
12:08

казано от mindbender на 23.04.10, 12:02:

И при диетолог да отидеш, винаги се почва от анализ на сегашното ти хранене и двигателна активност, за да се установят възможните причини за трупане на килограми. Горе си писала “от 5 6 месеца пия доста хапчета за дискова херния.” - това е възможно също да е причина. Какви са тези хапчета?  Стрес и депресии не трябва да има!

За това си драсни по подробно какви са ти закуските, обедите и вечерите. Едва ли е толкова еднообразно от Нова година до сега. Колкото повече подробности толкова по-добре. Също колко течности пиеш, какви, кога, как ги пиеш (на глътки или се наливаш)? Десерти присъстват ли в менюто ти?

Не споделям горните мнение за “малко ти е храната”, “анорексии” и подобни глупости.

Лекуващия ми лекар каза че се кача малко от тях.Храня се много еднообразно.обичам простите храни.Водичка да по много.сладко хапвам на три дни,когато ми падне кръното и то диетични.Моля препоръчайте от къде да започна?мразя безалкохолно,сокове,.диетата не ми е проблем.пила сам бсн термонекс

Мнението беше редактирано от ekaterina на 23.04.10 13:53.

GH

23.04.10
16:16

Проблема ти е, че не ядеш.От тук почни и с времето нещата ще се оправят.Не си набивай филма, че и от въздоха дебелееш, а почни да се храниш редовно в адекватини количества стараеки се да си набавиш нужните белтъчини, бъгехидрати и мазнини за твоето тегло съобразени с физическата ти активност.Като искаш да сваляш 1 закуска бърз белтък бавен въглехидрат, 2ра закуска от всичко по-малко, обяд белтък да е основното, пак бавни въглехидрати и мазнини примерно месо,варени картофи или ориз + салата, след тренировка малко бърз въглехидрат и след него белтък, вечеря белтък и тук вече гледай да няма въглехидрат и преди лягане пак малко белтък  (извара примерно). След като привикнеш на нормално ядене намали въглехидратите за да почнеш да сваляш.

23.04.10
18:12

казано от ekaterina на 23.04.10, 10:25:

В депресия съм!

Ей затова не сваляш. Всичко се върти около емоционалното състояние, после е храненето и после физическата активност. Ако стабилизираш първото, другите неща сами ще се наместят

27.04.10
08:50

Няма оправия явно при мен.Благодаря ви

28.04.10
08:27

Ами аз те питах нещо - ти даде минимална информация. Предвид тези ти отговори, не е коректно да изразявам мнение, тъй като може и да не съм от полза, а даже и обратното. Казах ти вече - всичко е индивидуално. Вчера примерно за 1 момиче я накарах да напише какво е яла посления месец, а и физическите си натоварвания + хранителни навици, сън и др. И чак след сумати въпроси - се заех с хранителния и тренировъчен режим.

28.04.10
09:59

Извинявай!Мисля,че отговорих.Ще отговоря с удоволствие за всичко.Очаквам въпросите ти.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1