Отпадналост

23.04.10
11:14

Виновникът за рязкото падане на силите и настроението на човек само кръвната захар ли е? Питам защото смея да твърдя, че се храня както трябва, но понякога(рядко) изпадам в такова положение. Приемането на необходимото количество комплексни въглехидрати според мен не винаги значи, поддържане кръвната захар в равномерни граници. Има ли други фактори?

23.04.10
12:53

ако мастирбираш често също ще си отпаднал чустваш се щастлив и отделяш хормона на съня ,така че намалете чикиите

Всичко може да е . Кръвното. Умора. Недоспиване. Недояждане. Преяждане. Рязка промяна в жизнените показатели. Сърцето. Или просто дори психична настройка.
Изчакай 2-3 дни, смени малко обстановката, ходи на разходки, движи се активно без да се претоварваш и виж...
Има такива периоди, които отминават.
Ако вече не отмине до няколко дни, ще го мислиш.
Поздрави!

23.04.10
12:57

Спазваш ли режим ?
Ако си на отрицателни калории е нормално.
Може просто да те е налегнала пролетна умора.
Ако не отмине до 2-3 дни, прегледай храненето, спането и накрая 3-4 дни по 4 ампулки дневно Сарженор.

23.04.10
13:28

Човече този на въпроса на какво се дължи отпадналоста, не може да намери конкретен отговор защото причните могат да са стотици.
По добре задай конкретнет въпрос, примерно чустваш се отпднал еди кога си, колко често ти се случва, на колко си години, как тренираш, как се храниш, колко спиш, имаш ли апетит, взимаш ли някви мултивитамини и други суплеметни и дори и с тази всичката информация да я напишеш ти пак може да не получиш конкретен отговор на това защо ти се чустваш отпаднал. Причните мога да са много и дори и на лекар да отидеш и той може би няма как да ти каже защо така се чустваш дори да знае цялата информация за начина ти на живот защото проблема може да е всъщност симптом на някакво заболяване, което без изследвания не може да се открие. Идеата ми да споделиш тази информация е именно за да можеш да чуеш някакви предположение, различни мениея от различни хора и по този начин може и да откриеш проблема.

Ти казваш, че това ти се случва рядко, но колко рядко, как по точно се чустваш ? Има голяма вероятност това да се дължи на претренираност, много често срещан проблем ! Понякога много трениращи надценяват възможностите на организма си и правят грешки във хранителния си режим и когато натоварването от тренировките и възтановителни процес (хранене + суплементи, и достатъчно сън) не са синхронизирани, най вече когато възтановителния процес не покрива тренировачния не само се получава застой, но и чусвото на отпадналост, липсата н апетити, намалено сексуално влечение и т.н.

Много честа причина за отпадналоста е и анемията, при нея и често се чуствме и сънливи. При теб, тъй като казваш, че рядко се чустваш отпаднал едва ли това ще е проблема, ако все пак има понижение на желязото в кръвта и проблема е от тежките тренировки и не добър хранителен режим, много лесно това може да се оправи с корекция в диетата.
Един много често срещан проблем е копирането на тренировачни програми от списаният за бодибилдинг, което е голяма, много голяма грешка за тези които и нямат много опит в залата , а и не само за тях. Причината е, че тези програми, които ги дават повечето НЕ СА ПРИГОДНИ ЗА ЧОВЕК, КОЙТО ТРЕНИРА НА ЧИСТО, КОЙТО НЕ ВЗИМА ХИМИЯ !

Аз лично съм минал през тези грешки, като се сетя преди какви тренировки съм правил, то не бяха форсирани повторения, отказ в почти всяка серия, прекалено дълга тренировка и т.н.
Аз лично имам съмнения, че при теб проблема сигурно е точно от не добър възтановителен режим и може би имаш нужда от хранителни добавки и то не просто да пиеш един протеин само и готово, а ти предполагам най малкото визмаш някъв протеин като добавка, но само това не е достатъчно ако тренираш сериозно !
Този проблем е интересен за дискутиране защото обхваща и едни от най честито срещаните проблеми на тренирашите именно - застоя, чувството на отпаданлост, претренираноето, не доброто възтановяване и надценяването на възможностите на организма !
Тези всички проблеми са взаимно свързани един друг и всичко се върти около тренировката и възтановяването !

23.04.10
13:53

Като казвам рядко, значи рядко(1-2 пъти на месец). Цялата работа става за по 1-2 часа и си мисля, че аз говоря точно за кръвната захар. Като бях малък си спомням как в махалата играем футбол и изведнъж БАМ разтрепервам се и енергията ми пада на минимум. Ама като ви казвам минимум значи едвам отивам до магазина да си купя вафла, сладолед и след това съм 6 точки, пращя от енергия. Тогава ядох по този начин. Е сега не съм така и се чудя какви са останалите фактори. Не знам дали ме разбирате. Сега какви данни да давам... мисля, че няма смисъл, а и не тренирам в момента. Само на мен ли се случва това, едва ли...

23.04.10
14:03

Аз след тежка тренировка, едвам се прибирах преди в нас,почва да ме боли главата и дишам тежко за около час-два - направо не знаех къде се намирам,чувствах се смазах.
Само, че това отмина и да чукна на дърво вече нямам такива проблеми.
Всичко е в правилното възстановяване и храната. Не е от въглехидратите, защото в момента съм на около 70-100 гр дневно и нямам такива проблеми.

Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 23.04.10 14:04.

23.04.10
15:00

-Психика
-Магнитни бури
-Физически проблеми
-Лош сън
-Лоша храна (съмнявам се)
-ДЕПРЕСИЯ
-Прекалил си с чекиите
-Надрусал си се с + заредени йони от компютри, телевизори, телефони...ала..бала

Може и да е съвкупност от всичко по-малко. ;-)

Въобше според мен в млада възраст сме по способни на хипохондрия.
Знаеш ли кое е лошото и как се изразява при теб?
Всимаш твърде насериозно всеки малък проблем.
Не трябва да го вземаш насериозно.

Отгоре на това скоро претърпя операция и имаш съмнение за усложнения.
Стягай се, не му мисли. Почивай, храни се добре, спи...
Ако се задълбочи, иди за една кръвна картина и мерене на кръвното.
Но като цяло, 1000 причини ти казахме, опериран си, пролет е...
Колкоот повече мислиш за проблема, по сериозен ше става.
ТУка успокоение няма да намериш. Изработи си здрава психика и ще видиш как 90% от проблемите ще те прескачат.
Концентрираш л исе върху него, ще се задълбочава.
А дали е наистина сериозен и опасен, може да ти каже само лекар.

Поздрави!

15.03.13
17:32

И аз днес като бях на лостовете също чувствах много силна отпадналост и безенергичност... Още на 6 серия бях така уморен се едно преди да съм на 18-та серия... И въобще най-простите набирания - класическите ги направих едвам 4 на първа серия... И преди ми се е случвало, но това е направо... Дори като тръгна да се набирам и имам чувството че мускулът (бицепсът) е силно схванат и сякаш го разтягам. Надявам се да отмине, и преди ми се е случвало подобно нещо - И мога да дам съвет че като имам такъв период ям здраво плодове (ябълки, портокали, тук-там някой банан) и на другия ден съм си супер. Дано и тоя път се оправя така. :) А като цяло стресът, недоспиването, както каза и един колега по-горе - чикиите, обезводняването също са фактори които предразполагат човека към тази умора.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1