23.03.10
16:26
Конкретно се интересувам дали някоя съфорумничка има опит с препарата Yaz (Джаз)?
Днес ми го предписа гениколог, заради хормонален дисбаланс. Не търся стандартния ефект на противозачатъчно. Разбира се, лекарят не спомена риск от напълняване, но е всеизвестно, че типа препарати имат такъв страничен ефект. Гарантирано ми беше, че съдържанието на хормони има минимални нива и такъв резултат най-вероятно няма да бъде налице, но и не очаквам особено искрени прогнози.. Подобно съдържание имал и Yasmin, така че приемам отзиви и от ползващите го. : )
Какво мислите относно страничните ефекти? И има ли начин да бъде избегната тая неприятна подробност?
На 16 съм, спортувам средно по 4 пъти седмично.
Не е задължително страничният ефект да е точно надебеляване. При мен от едни противозачатъчни (пак ниско дозирани хормони, бла-бла) ефектът беше непрестанни криви в настроенията и ревливост. И аз ги пиех заради хормоните, а не анти-бебе.
Абсолютно съм сигурна, че на всеки един организъм ще му повлиаят различно.
Пробвай и виж дали това е твоето лекарство.
П.С. Това, че съм против противозачатъчните, е отделен въпрос :)
23.03.10
19:46
Наясно съм, че страничните ефекти са повече.. Дори не открих болест, която не присъства в изброените в листовката, но тука ми се стори уместно да питам конкретно за този. :D
ох Нелка и аз страдам от тези криви на настроенията и ревливост - мислиш ли че са от хормоните?
От противозачатъчни аз добро не съм видяла. Ама всичко е индивидуално. Цитираният препарат не го познавам. Ако можеш опитай да балансираш с нехормонални препарати.
Мнението беше редактирано от kozunak на 23.03.10 19:48.
Против хормонални препарати.
Те лекуват синдрома (небалансирани хормони), а не причината да ги имаш.
Защо ти предписаха въобще хормонални лекарства? Какво не ти е наред?
Аз бих търсила алтернатива - промяна в диетата, билки, бабини рецепти, хранителни добавки, витамини, хомеопатия.
Няма идея да си разбъзикваш още повече вече разбъзиканите хормони чрез външна намеса. Откъде знаеш какво ще се случи като махнеш външната намеса?
24.03.10
14:23
Аменорея.. Търсих помощ от повече от един лекари и всички бяха единодушни за хормонален препарат. Дори имах рецепти за доста по-високо дозирани.
Колко тежиш и си висока; колко % мазнини?
Как се храниш?
Възможно ли е да претренираш ( дори да не се усещаш изморена, да не можеш да спиш и да възстановяваш добре)?
Кога ти спря цикъла и беше ли в следствие на загуба на тегло?
Имаш ли промяна в теглото откакто ти спря цикъла?
И това са само първите въпроси, които ми хрумват....
разгледай този блог - http://vencitu.blogspot.com/
Едит: видях ти тегло + ръст + снимки в профила
Мнението беше редактирано от Limka на 24.03.10 14:46.
24.03.10
15:09
Блогът, който постна със сигурност ще ми бъде от полза, защото до голяма степен имах период на същия порочен кръг, всичко придружено със зимна апатия.
Свалих около 10 килограма и съм почти убедена, че това е причината. Около 56 килограма съм, 176см, но не съм се теглила умишлено от 1-2 месеца, за да не налагам контрол, а да поддържам тегло, при което се чувствам добре. Излишно е да уточнявам, че в момента се опитвам да се превъзпитам и да не си създавам драми с тегло и външен вид, а най-вече да живея здравословно. Не мисля, че ще ми бъде особено трудно, човек усеща, когато влиза в релси. :) А за хормоналното лечение - със сигурност ще ми се наложи да го продължа, понеже майка ми държи на мнението на специалистите, Още повече, че тя е лекар също и го следи строго - предпочита го.
Все пак не съжалявам за нищо, понеже преди тоя преврат пък нямах абсолютно никаква култура на хранене, да не говорим за склонност към спортуване. Жертвата си струваше, сега се харесвам повече и се чувствам по-добре. Цената, която плащам е минимална, понеже за сметка на няколко месеца без цикъл се научих да изпитвам удоволствие от спорта и потребност от здравословен режим на живот.. Преди съм била комплексиран мързелив тийн, ако трябва да бъда честна.
:exclaim: много килограми си свалила >:( за твоят ръст...56 кг-е малко.ДВА ПЪТИ В ЖИВОТА СИ СЪМ СЕ БОРИЛА С АМЕНОРЕЯ.. първия път бях на 16 г......167см 45 кг еееее как и цикъл да имам.Оправи си “ЗДРАВОСЛОВНАТА ДИЕТА”За противозачатъчните въпроса е много сложен..... прави се хормонална картина подробна по време на един твой цикъл за да се останови къде е проблема- тогава се назначават хормонки......мен ми се наложи инжекцона терапия... :down:
25.04.10
06:15
Хормоналните изследвания бяха първото, което направих. След тях ми ги предписаха. Както и да е, вече съм го отписала донякъде като проблем, понеже имах един нормален цикъл, продължавам да си пия хапчетата и така, докато чичо доктор не ги преустанови..