Слаб хват?!

23.04.10
23:48

Здрасти, имам въпрос относно хвата. Забелязъл съм, че когато правя упражнения от рода на тяга и трапецовидното повдигане на рамене с лост при крайните серии лоста започвам да го изтарвам. Как мога да засиля хвата? Четох в няколко теми и намерих това :

“”ТРЕНИРОВКА СТОМАНЕН ХВАТ
Упражнение
Защипващ хват Вземете 2 диска от по 2 или 5 кг,сложете ги заедно и ги хванете с една ръка(палецът от едната страна,а другите 4 пръста от другата страна на диска).Вдигате дисковете от пода и ги дръжте за 10 секунди.Върнете ги на пода,почивайте 10 секунди и след това повторете още 4 пъти.
Фермерска разходка Вземете чифт дъмбели и направете 10 нормални крачки.Върнете се обратно и повторете 6 пъти
Горила вис Хванете с 1 ръка гимнастическия лост,след това превключете на другата.Тренировката е в 2 серии от по 5 виса на ръка в продължение на 10 секунди за ръка.”“

Тези упражнения добре ли са да ги правя и ако да колко пъти в седмицата и с кои мускулни групи?

АН

24.04.10
09:05

Логично е с ръцете. А ако сплитът ти е разкъсан на гърди/трицепс и гръб/бицепс, би било по-добре да ги правиш и в двата дни.

24.04.10
13:40

Можеш да си вземеш и от специалните ръкохватки или гумички за стискане(разпространени в спортовете,където се изисква силен хват),така можеш да тренираш предмишниците ежедневно,без да се налага да ходиш до залата всеки път.Казвам ежедневно,но имам предвид поне през ден,защото подобно на прасците,това е една упорита мускулна група,откликваща трудно на тренировки,поради редовното и натоварване във всекидневието.

25.04.10
14:58

казано от РИК ВЕРКРЮГЕР на 25.04.10, 14:31:

Не съм съгласен с мнението на колегите, насоката им както и твоята не са правилни.
По принцип тия упражнения са добри за хват но не са ти нужни, това са упражнения за гимнастиците или за скални катерачи, в нашия спорт целта е друга.
Средството което търсиш се нарича ФИТИЛИ, това са тип ленти от твърда кожа или плат, хващат се за китките и остава около 20см дължина, която се увива около лоста и осигурява доста по стабилен и здрав хват. По този начин броя на повторенията няма да зависи от издържливостта на хвата, а от конкретната мускулна група.
Тия ленти - ФИТИЛИ можеш да ги видиш при щангистите, стават за всяко упражнение което изисква хват.
Относно тренировката на хвата, той се тренира в почти всяко упражнение и не е нужно да го натоварваш допълнително, губи се ценно време и енергия която може да бъде оползотворена далеч по адекватно.

Ти обаче малко си противоречиш,как ще му се заздрави хвата ако използва фитили  :)  ,защото аз така разбрах автора на темата,понеже е дал и пример с няколко упражнения....но нека той сам да напише здрав хват ли му трябва или начин да тренира с големи тежести(фитили)  ;-)

25.04.10
16:47

Еми да, искам здрав хват. Иначе знам за фитилите.. :)

Мнението беше редактирано от reload на 25.04.10 16:49.

АН

25.04.10
16:48

http://biceps.com.ua/metodika-mistera-silyi/udar-po-predplechyam
Ето ти една стабилна тренировка за хват

05.05.10
13:41

казано от reload на 25.04.10, 16:47:

Еми да, искам здрав хват. Иначе знам за фитилите.. :)

Аз попринцип просто си правих набирания.Хвата си дойде с времето.Обаче е много важно да не ползваш ръкавици.Така стана при мен, надявам се да помогне.

А относно гумите, пренатоварването с тях води до много лоши болки, които могат да те изкарат от строя за 4-5 дена.Използвай ги само ако смяташ да почваш гимнастика.

Мнението беше редактирано от Alexander Gospodinov на 05.05.10 13:42.

05.05.10
17:09

Пробвай Крок Ролс ( гребане с тежък дъмбел за над 15 повторения ) върши чудеса, а и махни всякаква употреба на фитили от тренировките ти.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1