Дневникът на Наско

Темата е заключена.

25.04.10
12:05

Здравейте.Започнах да се занимавам с фитнес от скоро.Разбрах че за начинаещи се прави по едно основно упражнение за крака,бицебс,трицебс,корем,прасец,бедра и за гръб две основни упражнения.През ден.Като начинаещ започнах със следната програма:
Бицепс-концентрично сгъване.
Трицепс-кофички на пейка.
Корем-коремни преси
Гръб-мечка,широко гребане със щанга,дъмбели
Гърди-лежанка (хоризонтална,наклонена) с дъмбели,щанга.
Бедра-напдаи
Прасец-надигане на пръсти със тежести.
Рамо-раменни преси с щанга (дъмбели)
Добра ли е?Към гърдите ми се иска да добавя флайс ама нали само по едно упражнение....Също така и ако може да ми помогнете във подредбата (в смисъл първо с кое да започна и с кое нататък).Живея в малко градче и там няма фитнес затова тренирам само с дъмбели щанга и лежанка.Целта ми е да оформя красиво и силно тяло.Не използвам никакви химии или добавки.Почти на четиринадесет съм.Тежа приблизително 54 килограма и съм 152 см.Като за начало искам да изчистя излишните мазнини,които са си в повечко около корема и гърдите.После искам да оформя красиво и силно тяло.За гръб бих правил и набирания (имам лост), но съм доста слаб физически и немога да се набера дори и веднъж.Моля за съвети как да тренирам за да мога да се и набирам.Чрез какви упражнения? Благодаря предварително!!!

JA

25.04.10
12:19

По- добра подредба би изглеждала така
1.Гръб - Ако не можеш да се набираш - скрипец и гребане с щанга(щом искаш 2 упражнения, а след време и мъртва тяга)
2.Гърди - Хоризонтална/Наклонена лежанка(добра идея според мен е да ги редуваш)
3.Рамо - добре си се ориентирал,  Раменни преси с щанга/дъмбели
4.Трицепс - Тесен хват на лежанката/френско разгъване, все добри и базови упражнения за трицепс
5.Бицепс - не ти трябва концентричното! Прав с крив/прав лост или дъмбели ти стига!
6.Крака - Клекове + прасец
7.Корем някакви упражнения, каквито си харесаш.
Незнам колко е удачно на 13 години да се товариш тежко, ти си решаваш. Аз лично, ако бях на твое място бих се занимавал с някакъв боен спорт..хем след време, като почнеш по- сериозно с фитнеса ще имаш доста добра основа.Успех!

Мнението беше редактирано от JAUN на 25.04.10 12:28.

25.04.10
12:25

Ще те послушам за подредбата.Аз не се натоварвам много.Тренирам умерено с нормални тежести.Аз съм от доспат-тука няма един фитнес а представи си и боен спорт.Няма зали и трениори.Мога само да се упражнявам с плуване-имаме си цял язовир.Благодаря ти за подредбата

25.04.10
18:13

А колко време ще трябва да карам с тази програма

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1