24.04.10
21:33
Здравейте, фитнес запалянковци :) Чудех се как да кръстя темата и за това името и е такова :)..
Така имам няколко въпроси за да ме насочите горе долу или да ми кажите това което съм намислил дали е в + или в - за мен и моето тяло :)..
Малко инфо:
На 22 години съм
Ръста ми е 182см
Килограмите ми са 86,87кг
обиколка ръце студена измерена ~41см
Китка 20 см.
Глезен 26см.
Та ето ми го и запитването .. Занимавал съм се със фитнес но съм и почивал, доста с големи почивки..
и едва преди 4 тири 5 месеца реших да започна отново да блъскам в залата като през тези месеци израснах доста...
Ето и снимки преди фитнеса когато правих лицеви и домашни упражнения.
http://img46.imageshack.us/img46/8878/azzzpredi.jpg
a Тук съм се снимал след тези 5 месеца...
http://img219.imageshack.us/img219/1462/89047924.jpg
качих доста маса като тренировките ми бяха доста тежки :
А суплементите който съм взимал през този период са :
Whey 100% Gold standart. 30 грама преди и след... тренировка.
Амино 1100,
и 2 месеца на креатин и глутамин ..
А сега съм си само на протеина.
Та искам да въведа нов ред в тренивочната си програма... И тук искам да ми кажите дали ще има резултат това което правя.
Значи искам да спра за един месец фитнеса и да го заменя със 1 месец лостове. Общо взето да ги редувам един месец лостове 1 месец фитнес... Като целта ми каква е .. Първо бицепса ми е най-слабата група и се развива бавно,но съм забелязал ,че расте единствено когато се набирам тогава си го усещам най - добре..
Та искам да ви попитам 4 тири пъти в седмицата лостове 2 тичане за да сваля леко корема и 1 ден в седмицата на фитнес да си направя краката и трапеца понеже на лостове крака и трапец няма как да правя...
Ето пример.
Понеделник ,Вторник правя лостове .
Сряда тичане..
Четвъртък почивка.
Петък лостове с тичане .
Събота Крака ,трапец в залата.
Неделя Почивка...
Като искам да ви кажа че набиранията ми за гръб дали пред или зад хват повече от 5 на сериика мах 6 не мога както и за бицепса.. Така да се каже трудно си вдигам задните части ..Тежа си :) Кофичките не са ми проблем гърдите и трицепса ми върват ,но за гърба и бицепса не мога да се похваля...
А относно храната ми всеки ден имам около 200 грама ориз
некой път може малко по-вече.. Месо , зеле, мусакичка, (поне това предлагат в стола (Студент съм))като имам доста апетит хапвам си добре... НЕ ям хляб или ако ям рядко да е черен някъв тип.. не пия нито газирано нито алкохол..
Та дайте ми някъв съвет ... Това което мисля да направя за да редувам фитнеса със лостовете дали ще ми е в + или в - ? и в какво ще се отрази - според вас..
С лостове няма да качиш маса, ако това очакваш. Ще станеш по-издръжлив, по-гъвкав и сякви такива, ама няма да качиш.
казано от fam0us на 25.04.10, 07:38:
С лостове няма да качиш маса, ако това очакваш. Ще станеш по-издръжлив, по-гъвкав и сякви такива, ама няма да качиш.
Сигурен ли си,защото аз качих 5 кг със набирания и кофички само.
25.04.10
07:58
Целта ми е да урефиля макс и за сила иначе за масата си ми върви в залата.. бързо я качвам.
Можеш да се набираш и в залата не виждам никакав смисьл от редуване прави си набирания за грьб като искаш и за бицепс прави и кофи ни си продьлжавии и в залата с тежести там са ти основните упражнениа това е от мен ;-)
казано от Андриан К на 25.04.10, 07:57:
Сигурен съм, да, имам много познати, премятат се из лостовете от години, ама теглото си е заковало.
казано от fam0us на 25.04.10, 09:04:
казано от Андриан К на 25.04.10, 07:57:
Сигурен съм, да, имам много познати, премятат се из лостовете от години, ама теглото си е заковало.
Е тогава много интерестно как аз съм качил.
И да теглото е функция на храната.
Така съм по-съгласен, защото 2-ма човека ако ядат едно и също, ама единия ходи на лостове, а другия на фитнес, нали се досещаш кой ще качи ?
Нито един от двамата.
Не си казал какво точно ще правиш на тия лостове? След като набиранията са ти едва 5-6 със зор, значи ще си ограничен от към избор на упражнения. Според мен може да потренираш малко, за да си вдигнеш бройката набирания и кофи и след това да продължиш в залата. От друга страна, в залата можеш да си правиш и набирания и кофи и още сума ти други упражнения.
25.04.10
11:28
казано от Петко К на 25.04.10, 10:03:
Нито един от двамата.
Не си казал какво точно ще правиш на тия лостове? След като набиранията са ти едва 5-6 със зор, значи ще си ограничен от към избор на упражнения. Според мен може да потренираш малко, за да си вдигнеш бройката набирания и кофи и след това да продължиш в залата. От друга страна, в залата можеш да си правиш и набирания и кофи и още сума ти други упражнения.
Аз упражненията си ги правя проблема ми е единствено набирането за гръб и като видя че не мога да направя много и преминавам към скрипеца.. А според вас първо с набирането ли да почна или със скрипеца. Та да мога малко по малко да си вдигна силата ,4е гърба ми е слаб... релефен и плътен но не и широк.. а знам че набирането дават много добре широчина.
П.П преди си ходих на лостове и гърдите всичко много добре ми се оформиха долна,горна,средна част докато с базовите упражнения в залата и около 12 15 повторения на 3 серии без загряващата не е така както с лоста за това ми е целта да направя една 2 седмици със лицеви както и кофи и дефакто за гръб малко .
Мнението беше редактирано от Todor Dimitrov на 25.04.10 11:35.
с набирания! броя набирания се качва ... с набирания - поставяш си за цел да направиш определен брой за тренировка и го правиш, без значение на колко серии и повторения ще се получи, като всяка серия ти е на макс.
25.04.10
19:18
казано от FRANKO1 на 25.04.10, 16:47:
с набирания! броя набирания се качва ... с набирания - поставяш си за цел да направиш определен брой за тренировка и го правиш, без значение на колко серии и повторения ще се получи, като всяка серия ти е на макс.
ще се пробва мерси много :)
Аз лично съм много доволен от лостовете и успоредките!И не е вярно,че не се качва маса това беше много неомбислено исказване н на “famous”!Когато тренираш и се храниш правилно,защо да не качиш маса?Ти познаваш 2ма твои приятели които си седят на килограмите?Питал ли си ги обаче дали правят упражненията правилно,правят ли ги с доста повторения и серии,тренират ли или се занимават с странични работи,хранят ли се правилно и постоянни ли са или когато им скимне?Аз също познавам приятел,който 2-3 години искара мисля на лостовете и сега има много добро тяло,масивно и релефно :)