25.04.10
18:11
Да или не. Става дума примерно за малко масло върху филиика или две като сандвич само и единствено с фъстъчено масло. (Разбира се пълнозърнест хляб). Понеже ходя на училище ми се налага да взимам храна от вкъщи и сандвичите са ми 80 % от вариантите, така че моля ви изкажете мнение :)
казано от thndr на 25.04.10, 18:11:
Да или не. Става дума примерно за малко масло върху филиика или две като сандвич само и единствено с фъстъчено масло. (Разбира се пълнозърнест хляб). Понеже ходя на училище ми се налага да взимам храна от вкъщи и сандвичите са ми 80 % от вариантите, така че моля ви изкажете мнение :)
колко сандвича хапваш на ден с това НВД :)
1 Около 10:00 часа ще е този с фъстъчено масло. Също така хапвам и един около 12:00 - 13:00 часа, понеже нямам възможност да се прибера до вкъщи. 2рият е от чисто пилешко с малко маргарин понякога и без маргарин.
Мнението беше редактирано от thndr на 25.04.10 19:39.
Ще ти отговоря така.Само по себе си,в умерени количества(за намазване на няколко филии) фъстъченото масло не ти е никакъв проблем.Вярно че съдържа някакви въглехидрати(колко точно,можеш да провериш на етикета) ,но те ще са при всички случаи доста по-малко отколкото се съдържат в хляба.Прецени си на колко гр въглехидрати дневно ще се движиш в твоето НВД и виж как тези няколко филии хляб се вписват в тази цифра.
...и недей да ядеш маргарин - произвежда се от отпадъчни продукти включително и петрол. Иначе в сандвича с фъстъчено масло протеина е много слабо застъпен. За мен фъстъченото масло много добре пасва на шейка след тренировка.
Фъстъченото масло съдържа 50% мазнина, 30% протеин и 20% въглехидрати (грубо казано). Не съм сигурен, че след тренировка е добре да се употребява, заради мазнините. За сандвич е добре, но не разчитай на протеина от маслото. Преди лягане може да се хапва също. Има една много хубава статия тук за фъсътченото масло, можеш да я прочетеш.
казано от inspect на 25.04.10, 20:42:
За мен фъстъченото масло много добре пасва на шейка след тренировка.
В грешка си.
Добре де, ама е вкусно :-) Кога би било добре тогава да се вкара в храната, ако целта е поддържане на кг?
казано от inspect на 26.04.10, 11:26:
Добре де, ама е вкусно :-) Кога би било добре тогава да се вкара в храната, ако целта е поддържане на кг?
на закуска например :)
казано от inspect на 25.04.10, 20:42:
...и недей да ядеш маргарин - произвежда се от отпадъчни продукти включително и петрол. Иначе в сандвича с фъстъчено масло протеина е много слабо застъпен. За мен фъстъченото масло много добре пасва на шейка след тренировка.
Прощавай, исках да кажа масло, както отгоре в поста си но се обърках. Иначе не ги правя с масло ми си мажа малко извара и разбира се месцето.
Аз съм в момента на НВД и фъстъчено масло си хапвам по 2-3 чаени лъжици на ден. Преди тренировка много добре се зареждам със сусамов тахан, смесен с мед и зехтин! Около час преди това - енергия бол като за човек на НВД :). Фъстъченото масло и тахана не са проблем, ако останалата част от диетата е изпипана. При положение, че не се ядат въглехидрати, нали от някъде трябв да набавим енергията. ;)