26.04.10
12:01
Здравейте, регистрирах се днес във форума с идеята да получа съвет от хора, които се занимават сериозно с фитнес:)
Ето и въпросите, които възникнаха при мен:
На 22 години съм, тежа 70 килограма и съм висок 177см. Започнах да тренирам фитнес от два месеца, като преди това никога не бях ходил. След тези два месеца инструктура ми ме посъветва, че трябва да кача килограми и си купих Real mass на Gaspari. Каза ми да го пия сутрин и вечер, когато нямам тренировка и сутрин, преди и след тренировка, когато тренирам. Почнах да го пия, но нещо изгубих апетит, не се чувствам гладен, а за да се качи маса трябва и да се яде, не става само с Real mass. Работя и не мога да ям по 6-7 пъти на ден, а три пъти. Моля ви кажете ми какъв да ми бъде режима за храна и вземане на протеините и какво е хубаво да ям. Тренировката ми е между 19:30-20:30 часа. Другото, което ме интересува е дозата протеин, която да взимам. В тубата с протеин има мерилка, като инструктура ми каза да взимам по половинка, нямам представа колко грама са това. Съжалявам, ако съм един от многото с еднакви въпроси, но просто всеки човек си е индивидуален.
68% от форума работят, пък си ядат 4-5-6 пъти на ден, нека това не е оправдание. Както другите ходят да пушат, така и ти можеш да намериш десетина минути да хапнеш нещо. Започни да се храниш качествено, наблягай на месо, яйца, риба, извара, мляко, овес, кафяв ориз, пълнозърнест хляб. Ако искаш да качваш, доста ще трябва да хапваш. Добавки не ти трябват все още, вземи си едни витамини (Ecogreen multi примерно). Тренирай цялото тяло в един ден поне още няколко месеца и така.
26.04.10
12:11
Toва, че търсиш във форума още мнения говори, че не уважаваш инструктора си. Никой уважаващ се не би се наел да помага на неблагодарен човек.
Така: Real Mass не е протеин, а гейнер. Т.е. протеин + въглехидрати. Протеинът е скъп, въглехидратите - евтини, като ги събереш се получава...скъп продукт. Както и да е, работиш, т.е. вземаш минимум 5 евро на час, защото под това е незаконно в страна от ЕС. Значи не ти е проблем да си купиш гейнер вместо протеин.
Дозата, която взимаш, зависи от останалия прием за деня. Тя просто допълва хранителния план. Ако ти липсват 620 калории, то това са ти 3 лъжици от продукта. Ако ти липсват 410 калории - 2 лъжици. Явно инструкторът ти има представа от хранителния ти прием и затова те съветва да вземаш по половин лъжица. Ние не знаем как се храниш, т.е. не можем да ти кажем по колко лъжици да приемаш.
Не казвай какво работиш, но си помисли има ли поне един пушач на работата ти. Ако той успява да изпуши поне 1 цигара през работно време, то значи ти може да ядеш и на работа.