Въпрос за креатина???

26.04.10
12:21

Здравейте.
От няколко месеца тренирам,качих към 4-5 кг ,бях 58/9 сега сам 63кг.Досега съм взимал само таурин и глутамин.
Искам да си взема креатин,но чета че нетрябва да се приема ако имам проблеми с бъбреците.Та въпроса ми е дали прябва да отида на лекар да ги прегледа?До сега несам имам проблеми с тях(дано и да нямам).

26.04.10
13:17

Ако го пиеш по етикет няма да имаш проблеми. Също така трябва да увеличиш приема на вода. Важно е да е на прах и да е микронизиран ;)

Един добър избор е Creaform на Primaforce ;)

26.04.10
13:35

Мерси за бързия одговор :) .
Искам да попитам дали креатина монохидрат има “анаболен” ефект или само увеличава обема на клетката(пълния с вода)?
И дали правилно съм разбрал за приема му - 2 месеца взимам 1 почивам?
Този Primaforce creaform по-добар ли е от креатина на Explode ,защото на Explode има в по малки расфасовки,а пак и трябва да го порачвам по интернет защото в моя град не продават такъв доколкото знам?
Аз съм на 17 (навърших ги преди няколко дена) някои казват,че ми е рано за креатин други не,според вас рано ли ми е или не.

Мнението беше редактирано от xaxa111 на 26.04.10 13:40.

26.04.10
14:22

Ами ти сам си решаваш дали да взимаш креатин или не. Не си споменал от колко време тренираш (няколко месеца е много общо казано).

Ако си се ориентирал към монохидрат - пие се между 4 и 6 седмици. Предполагам знаеш за ‘зареждащия’ период... Иначе не знам как разбираш термина “анаболен ефект”. Това е обратното на “катаболен ефект” което всъщност означава разграждането на мускулите (води до спад). Има МНОГО голяма разлика между Анаболен ефект и Анаболни стероиди ;)

Прочети тази ТЕМА. Пише доста неща за креатина.

26.04.10
14:39

казано от DaMp370 на 26.04.10, 14:22:

Ами ти сам си решаваш дали да взимаш креатин или не. Не си споменал от колко време тренираш (няколко месеца е много общо казано).

Ако си се ориентирал към монохидрат - пие се между 4 и 6 седмици. Предполагам знаеш за ‘зареждащия’ период... Иначе не знам как разбираш термина “анаболен ефект”. Това е обратното на “катаболен ефект” което всъщност означава разграждането на мускулите (води до спад). Има МНОГО голяма разлика между Анаболен ефект и Анаболни стероиди ;)

Тренирам от 4 месеца,знам за зареждащ период, под анаболен ефект разбирам разтеж на мускола (обратното на разграждане на мусколите-изграждане),а не анаболни стероиди ;)

26.04.10
14:49

казано от xaxa111 на 26.04.10, 14:39:

казано от DaMp370 на 26.04.10, 14:22:

Тренирам от 4 месеца,знам за зареждащ период, под анаболен ефект разбирам разтеж на мускола (обратното на разграждане на мусколите-изграждане),а не анаболни стероиди ;)

Значи всичко е ток и жица, пожелавам ти успех! ;)

26.04.10
14:55

казано от DaMp370 на 26.04.10, 14:49:

Значи всичко е ток и жица, пожелавам ти успех! ;)

Мерси :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1