25.04.10
11:48
казано от CKOTA на 25.04.10, 11:39:
Ти ХИИТ-та си го вкарай и сега какво ти пречи...
дъжда...
HIIT не обичам, но ако вали дъжд, или е валяло, не мога да не изляза да тичам. Много ми е гот, докато в нормално време ако трябва да тичам, ще го приемам като задължение, а не като нещо, което правя за кеф. Даже ей сега тъкмо се канех да отида за половин час в парка отсреща.
25.04.10
13:42
Оказа се,че Рони ще говори последен при Росен Петров,май е голям трик,за да се гледа цялото предаване.. :lol:
Може да се регистрирате на нека.бтв.бг и да зададете 2-3 въпроса,аз го направих! ;)
25.04.10
14:59
Най-вероятно за надъхвация,а пък и това му е като запазена марка.. ;) :lol:
25.04.10
15:01
Аз питах колко му е бицепса. :lol:
25.04.10
15:07
Аз гледам,че има хора,които са пуснали по 4-5 пъти един и същ коментар та заради тях може и да не ни дойде реда на нас..
Аз карах коуеуо... целият съм в кал... та това по въпроса за дъжда де... инак Рони е гоуем! Нещо интересдно каза ли?
казано от Thrashmetal на 25.04.10, 10:30:
320гр. телешко, 100гр. сирене, 150гр. кафяв ориз със зеленчуци, чаша мляко.
Страхотен обяд, нали? Не, според майка ми нещо ужасно ще се случи с организма ми при това ядене. Поредния спор.
доколкото е по-скоро изключение, а не стандартен стил на хранене аз лично не виждам проблем :)
Ами така ям, 2-4 пъти на ден. Ако съм на тренировка, може би повече, може би не.
25.04.10
19:40
Ех,много съм се затъжил за течността наречена КАФЕ..
25.04.10
19:45
казано от CKOTA на 25.04.10, 19:41:
Креатин мухаххаха
Ше види той,кат’ го свърша и почна кафе с карнитин..
Не знам,ама имам нещо като наркотична зависимост от кафето.. :coolgrin:
Мнението беше редактирано от gogata2427 на 25.04.10 19:45.
Абе, може ли да има толкоз вносители и един да не се сети да вкара някакъв казеин на прилична цена, та да избие рибата. До 80-90 кинта ще давам с кеф, вместо да гъна извара...
25.04.10
20:16
Доколкото знам Синтракс за пуснали казеин , но каква ще е цената идея си нямам :)
казано от Thrashmetal на 25.04.10, 19:23:
Ами така ям, 2-4 пъти на ден. Ако съм на тренировка, може би повече, може би не.
Ами какво да ти кажа,ако си доволен от външния си вид....отново няма проблем :) ,ако ти е изключително бърз метаболизма и въпреки ,че така се храниш-отслабваш също няма проблем,но ако си мазен и не се харесваш така определено има какво да промениш в диетата ;-)
Не съм доволен, не съм и недоволен. Тялото ми е почти безразлично. Но дори да съм мазен, като на аватара ми, какъв е проблема? Това са главно протеини и мазнини. Ориза е кафяв и в неголеми количества. Въглените дневно не са над 200гр., при все, че са качествени.
Какво според теб трябва да променя в диетата? Честотата на хранене?
Мнението беше редактирано от ~ DN на 25.04.10 21:18.
казано от Thrashmetal на 25.04.10, 21:16:
Не съм доволен, не съм и недоволен. Тялото ми е почти безразлично. Но дори да съм мазен, като на аватара ми, какъв е проблема? Това са главно протеини и мазнини. Ориза е кафяв и в неголеми количества. Въглените дневно не са над 200гр., при все, че са качествени.
Какво според теб трябва да променя в диетата? Честотата на хранене?
Започвам отзад напред.Според мен трябва да промениш диетата така,че тези 2-4 големи хранения да станат 4-8 малки(т.е. всяко голямо да разделиш на 2 приема през поне 2,5 часа).Ти казваш,че карбса ти е 200 гр на ден,но аз само в постнатия ти обяд виждам около 120 гр(ориз,сирене,мляко),а казваш също цитирам”така ям, 2-4 пъти на ден”.За това дали си мазен или не,аз специално ти написах в поста ми,че няма проблем да си мазен стига да се харесваш така,защото това означава,че се храниш по този начин ,понеже така ти харесва,а не от незнание,че има и по-добър.Казваш,че тялото ти е почти безразлично,но аз не знам дали си искрен,защото това е форум за бодибилдинг(изграждане на тела).
Нямам за цел да се заяждам,затова ще опитам да обясня тезата за по-големия брой хранения в по-малки количества.Организма е в състояние да усвоява определени количества храна и всичко,което ги надхвърля се преобразува в резерви(разбирай мазнини)и се съхранява в мастните депа за “черни дни” :) .Когато хапнеш 100-120 гр протеин(може и повечко да дойде в обяда ти,не знам какво е телешкото),автоматично 2/3 от него са ти излишни и стават мазнини,а когато това е съчетано с поне още 120 гр карбс(ориз,сирене и чаша мляко),дори и да са с нисък гликемичен индекс те пак вдигат много кръвната захар(понеже количеството е голямо),респективно голямо количество инсулин,за да я свали.Неговата функция е да вкара глюкозата(всички карбс се разграждат до глюкоза,по това колко бързо се случва това разграждане се определя гликемичния индекс на въглехидратите) в клетките,както в мускулните и черния дроб(за енергийни нужди),така и в МАСТНИТЕ,т.е. инсулина освен че възпрепятства разграждането на мазнините,спомага и за натрупване на такива.Затова едно обилно хранене никога не е за предпочитане пред 2 по-малки,иначе всички бодибилдери щяха да са на войнска диета :) .От друга страна по-честите малки хранения ускоряват метаболизма(по-редките и обилни го забавят),оттам се горят допълнително мазнини.А и стомаха не се разтяга(защото 1 гр карбс теглят поне 4 гр вода,ако не се лъжа за точната цифра).Няма да задълбавам повече,че и без това стана по-дълуг пост отколкото си бях поставил за цел.Приеми критиката градивно,защото тя не е персонална.Поздрави!
казано от RogerF на 25.04.10, 20:16:
Доколкото знам Синтракс за пуснали казеин , но каква ще е цената идея си нямам :)
Те и ОН си имат, пък сега и Фитнес 1 пуснаха някакъв полуматричен протеин, който става, ама е 120 кинта за 65 дози...
х2 Владо Синтракса да си го пият вносителите.
Мнението беше редактирано от korpusito на 26.04.10 07:59.
Малкия, не ми казваш нищо ново. :) И спокойно, не приемам нищо от казаното за заяждане, но с някои неща не съм съгласен. Първо, това не е форум за бодибилдинг. Това е форум за фитнес. :) Покрива повечето аспекти на щангите, като силови тренировки, културистични тренировки, накратко кросфит, диети с чисто здравословна, а не за манипулиране визията на тялото цел и прочее. Искрен съм в думите си като казвам, че почти не ме вълнува тялото ми, тъй като аз съм от “силачите”, т.е. това е причината, да съм тук, освен разбира се, че прекарвам повечето време в раздела за общи приказки. Та, по същество - не съм съвсем сигурен, че излишния протеин отива в мастните депа. Не го отричам, просто не го вярвам. Не съм съгласен също с това, че 120гр. въглехидрати са много за един прием, при положение, че “колеги” от форума имат поне 500гр. прием дневно, което определено не идва от 10 хранения, ами от пет, примерно, но проблеми с физиката им не виждам. Вярно, че ги изразходват, но аз също ги изразходвам.
казано от Thrashmetal на 26.04.10, 10:07:
Малкия, не ми казваш нищо ново. :) И спокойно, не приемам нищо от казаното за заяждане, но с някои неща не съм съгласен. Първо, това не е форум за бодибилдинг. Това е форум за фитнес. :) Покрива повечето аспекти на щангите, като силови тренировки, културистични тренировки, накратко кросфит, диети с чисто здравословна, а не за манипулиране визията на тялото цел и прочее. Искрен съм в думите си като казвам, че почти не ме вълнува тялото ми, тъй като аз съм от “силачите”, т.е. това е причината, да съм тук, освен разбира се, че прекарвам повечето време в раздела за общи приказки. Та, по същество - не съм съвсем сигурен, че излишния протеин отива в мастните депа. Не го отричам, просто не го вярвам. Не съм съгласен също с това, че 120гр. въглехидрати са много за един прием, при положение, че “колеги” от форума имат поне 500гр. прием дневно, което определено не идва от 10 хранения, ами от пет, примерно, но проблеми с физиката им не виждам. Вярно, че ги изразходват, но аз също ги изразходвам.
:) ...аз също нямам желание да споря за това или онова,бъди здрав.Но не разбрах какво значи манипулиране визията на тялото и в каква връзка го казваш?
Мнението беше редактирано от малкия113 на 26.04.10 12:06.
Не, ако смяташ, че има какво конструктивно да се извлече, моля, наливай акъл. За много теми съм имал съмнения, но с времето са ми се изяснили, докато усвояването на протеина няма как да го усетя чак толкова драстично, за да мога веднага да си направя изводи дали се случва, или не. Ако чувстваш, че имаш какво да кажеш, давай. Никой не е тръгнал да спори, напротив. Дадох ти мотив да ми обясниш как според теб стоят нещата. И тъй като това е отворена тема, могат и други да се включат!
казано от малкия113 на 26.04.10, 11:58:
Но не разбрах какво значи манипулиране визията на тялото и в каква връзка го казваш?
Отслабване, качване на килограми, оформяне на мускулатурата и т.н.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 26.04.10 12:11.
казано от Thrashmetal на 26.04.10, 12:06:
Не, ако смяташ, че има какво конструктивно да се извлече, моля, наливай акъл. За много теми съм имал съмнения, но с времето са ми се изяснили, докато усвояването на протеина няма как да го усетя чак толкова драстично, за да мога веднага да си направя изводи дали се случва, или не. Ако чувстваш, че имаш какво да кажеш, давай. Никой не е тръгнал да спори, напротив. Дадох ти мотив да ми обясниш как според теб стоят нещата. И тъй като това е отворена тема, могат и други да се включат!
казано от малкия113 на 26.04.10, 11:58:
Но не разбрах какво значи манипулиране визията на тялото и в каква връзка го казваш?
Отслабване, качване на килограми, оформяне на мускулатурата и т.н.
Ясно,ами аз каквото мислех по темата за усвояването на храната го написах.Но се сещам,че този път можем да си разменим ролите и ти да ме убедиш в твоята теза, как усвояваш 120 гр протеин на хранене(+ още толкова карбс+мазнини), само че без “аз така го чувствам” ами по възможност с някое физиологично обосновано обяснение.Може пък аз нещо да съм изпуснал и ти да ми налееш акъл :) .Поздрави!
ps Другото,което ми хрумва е да направим анкета по въпроса,за да се включат максимален брой хора(това в кръга на шегата,разбира се).
Как що... тренират здраво и нямат сили да пишат :P
И да отбележа, че от спринтовете, които правих в събота имам мн силна мт в краката. В задно бедро повече от квадрицепсите... и по-интересно - имам МТ в косите коремни мускули, а корем не правя по принцип. Те така - вече само ХИИТ ;)
казано от малкия113 на 26.04.10, 12:41:
В момента обсъждаме темата с момчетата от t-nation. На моя страна са повечето, включително “имената” там. :)
казано от малкия113 на 26.04.10, 12:41:
ps Другото,което ми хрумва е да направим анкета по въпроса,за да се включат максимален брой хора(това в кръга на шегата,разбира се).
Остави шегата настрана, защо не?
Мнението беше редактирано от ~ DN на 26.04.10 18:43.
http://tnation.tmuscle.com/free_online_forum/sports_body_training_performance_bodybuilding_beginner/protein_intake_how_much_is_possible_per_meal?pageNo=0 - Аз съм автора - Who_Cares
Мнението беше редактирано от ~ DN на 26.04.10 18:53.
Това не ме плаши,оставам си на същото мнение,въпреки че ти леко изместваш въпроса от конкретно Твоя метаболизъм и конкретно Твоята диета към някаква обща тема май,а именно могат ли да се усвоят на едно хранене такива количества храна пълноценно(по принцип,а не конкретно в твоя случай).Отново казвам, според мен в нормални условия(разбирай без определена суплементация) не може ;-)
btw А ти колко килограма си?
85. Е, от както ям така, всъщност съм свалил 2-3 килограма, но съм склонен да вярвам, че не е активна тъкан, тъй като в някои движения поставих лични рекорди съвсем скоро - миналата и по-миналата седмици, тоест, силата ми не пада. Напротив. Вярно, че не винаги това е критерии, но въпреки това бих го повярвал в този случай.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 26.04.10 19:02.
казано от Thrashmetal на 26.04.10, 19:01:
85. Е, от както ям така, всъщност съм свалил 2-3 килограма, но съм склонен да вярвам, че не е активна тъкан, тъй като в някои движения поставих лични рекорди съвсем скоро - миналата и по-миналата седмици, тоест, силата ми не пада. Напротив. Вярно, че не винаги това е критерии, но въпреки това бих го повярвал в този случай.
Ами щом работи добре за теб продължавай,аз лично предпочитам 10% телесна мазнина пред 20-25%.Но разни хора,разни идеали,това му е хубавото,че не сме всичките еднакви.Поздрави!
Not to say it’s BAD to spread it out evenly, but if you had to choose between 200 grams per day spread over 6 meals, or 400 spread over 4 meals, I’d definitely expect to see the 400 gram guy (assuming other factors in overall calories/training are similar) make better progress.
I expect…страхотна позиция; а на другия му звучало добре. Колман може да си позволи да мушне 100гр белтъчини на папкане и да се моли да ги усвои (не без помощта на допълнително приети химични елементи :). Аз пък expect-вам да видя още по-голям прогрес, при същия този 400gram guy, ако той е разхвърлял в 8 хранения 400-те грама. Никакъв физиологичен довод не изтъкват колегите от Т-нейшън!
малкия 113 е абсолютно прав, а по-горе се е обосновал! Подозирам, че онези момци от нейшън-а толкова и разбират, нищо че изглеждат добре.
Предполагам е искал да каже, че е по-лесно да погълнеш 400гр. протеин на четири хранения, тъй като е по-неангажиращо. Както и да е, ще карам така известно време, пък каквото стане, здраве да е, ще знам.
Явно има голяма доза индивидуалност- от януари иобщо взето всяко хранене ми е с еднакво количество протеин- кг не бяха мръднали до скоро за 4 месеца близо, но всички ми казват, че съм отслабнал, това като ме видят в лицето, като се съблека по къс ръкав- наедрял си... та талията падна другите мерки се качиха, силата си вдигна... но при мен факторите са доста не съм мерило... споделям просто...
27.04.10
07:18
How much protein can my body absorb in one meal?
The answer depends on your history. Your body adapts to your intake. This is well studied and documented. The World Health Organization has projects studying protein intake from more than a century of clinical trials. Their mission is to find solutions to stamp out third-world famine and understanding protein turnover is important for health and many other reasons.
Your body takes several days to adapt to an intake. The idea there is a limit per meal is not true. If you are used to consuming 20 grams and suddenly consume 200, then there is a chance that you are over-consuming. However, if you steadily consume 200 at a sitting, your body can adjust and adapt and begin to use it.
I’m not suggesting you eat that much - that is just an example.
Protein intakes are over-stated and overrated in an attempt to sell protein drinks, powders, supplements, etc. They are used by people who bodybuild. Most people assume they train like a bodybuilder because they pick up a weight, and it’s simply not true. Unless you are competing on stage or training with a trainer who can teach you true intensity and routines, you probably don’t justify the same intake as a natural bodybuilding athlete would require.
If you consume large amounts of protein, your body becomes less efficient at processing it and uses much of it for energy (look up damination and oxidation). If you consume small amounts of protein, your body becomes extremely efficient at using that protein and burns less for energy, so it’s a tradeoff.
Studies show that either keeping calories the same and increasing the percentage of calories from protein, or increasing calories overall even if the increase comes from carbs, both can contribute to gaining muscle mass and improving protein turnover.
http://www.naturalphysiques.com/faq/269.html
Различни оцветявания - различни размисли навяват :)
Все пак тялото свиква на почти всичко останало. Друг е въпроса дали успява да го вкара в употреба. Както казах, ще продължа така, пък ще видим. Аз по-скоро се надявах твоето мнение да чуя. Това го четох. Първия линк, който излиза в гугъл.
27.04.10
11:07
казано от Thrashmetal на 27.04.10, 10:45:
Все пак тялото свиква на почти всичко останало. Друг е въпроса дали успява да го вкара в употреба. Както казах, ще продължа така, пък ще видим. Аз по-скоро се надявах твоето мнение да чуя. Това го четох. Първия линк, който излиза в гугъл.
Според мен няма еднозначен отговор заради 2 причини: многообразието от индивидуалности (различен метаболизъм, храносмилателна система, тип хранене...) и допълнителни фактори на приема (с каква храна, от какви източници е, време на прием...).
Аз повече от кофичка кисело мляко не мога да изям наведнъж, така че няма как да експериментирам с прием на много храна. Пък и протеинът е прекалено скъп, за да си правя опити.
Чел съм напълно противоположни неща. Като започнеш от това, че всяка допълнителна храна изисква различни стомашни сокове и стигнеш до воинската диета. Много хора не знаят и какво е протеин, но имат хубави тела или са силни. Някои не закусват, други ядат по 7 пъти на ден. Но не са се лутали от диета в диета, просто са поддържали начин на хранене, който им е най-лесен с оглед работа, свободно време и т.н.
Организмът е страшно гъвкаво животно и се нагажда почти на всичко. Тъй че виж на теб как ти действа, щом те интересува.
Вече сме говорили, Трашео: вземаш синьото хапче и цял живот се опитваш да си обясниш всичко в точност до грам, калория, милиметър... или взимаш червеното - излизаш от Шишманицата и намираш кое работи за теб според поставените цели.
А истината поради ред комерсиални причини може и никога да не научим :)
Да си напиша реферата по Счетоводство на застрахователите или да тренирам ....
И малко по темата която сте започнали . . . “излизаш от Шишманицата и намираш кое работи за теб според поставените цели.
А истината поради ред комерсиални причини може и никога да не научим” *2
Четенето на всякакви изследвания правени, надали, върхи 18-годишни субекти не са миродавни за резултата лично при теб, мен или който и да е бил друг човешки организъм. Това е като ” Кажи кво да прая да ми пораснат гърдите” Примерно аз мога да ти кажа как да си измениш тренировката, но дали така ще е най-резултатно за теб само ти можеш да кажеш след време тренировки. Според мен без ‘специалист’ до теб в залата по време на тренировка и извън нея като съвети, единственото, което можем да правим е да четем статийки и по метода проба-грешка да разберем какво работи най-добре индивидуално за нас. На теб може да не ти се подува стомаха от 1 кило прясно мляко на ден, а аз да се подувам и да си хвърча изпускайки ароматни следички. Просто се иска наистина време и упорство които ако сме кадърни и се грижим за себе си няма как да не дадат резултат. Така си мисля аз....
И защо всички дечица включая и аз се мятаме на добавки, а не наблягаме на храната в твърдо състояни - само да погледнем колко теми има за всякви суплементи и колко има например как си подправяте пилешкото филе когато ви писне . Промити мозъчета сме ей...