Калции и протеин

20.03.05
16:11

Онзи ден гледах едно предаване по BBT с една диетоложка( не и знам името, беше в “Сблъсък” на темата вегетарианци срещу месоядни)
  Докато говореше за остеопорозата тя обясни, че колкото повече протеин приемаме, организма за да изхвърли излишния го свързва с калциеви мулекули... Каза още, че ако искате да си качите нивото на калция не трябва да се ядат много сирене и млечни продукти, защото те съдържат много протеин...  Накрая каза, че най-добрия източник на калции е смеления сусам.
  Някои чел ли е и има ли какво да каже по темата ?  :shock:

20.03.05
16:18

не съм чел ама мен ко питаш яж си сирене и мляко , а ако те притеснява калция в аптеките се ша има нещо с калций

20.03.05
18:49

Toва... да не се ядяло сирене и млечни продукти, а сусам.... доста ме ушашави. До сега от всякъде съм чувал “за калции - бой млечни продукти”  :?

20.03.05
20:29

ей ся видях на прясното мляко пише “1/2 л. съдържа 75% от дневната необходима доза калций”

20.03.05
21:46

Абе... диетолог, който щанга не е хващал в живота си, много много не може да вземе отношение за спортно хранене, по мое мнение.

Но иначе за калция... то какво излиза? Кърмачетата да не “цуцат” много мляко, че няма да натрупат калжии така ли? :lol:  :lol:

Абе незнам, баба ми е на 80 години и хич не му мисли, ами си живей живота както си знае. Мляко, сирене... виско. :)

Поздрави!

21.03.05
11:34

Отивам за сусам, някой иска ли?  :lol:  :lol:  Хайде стига де!

Извинявам се за вметката, защото не съм чел нищо по въпроса, но звучи налудничаво.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1