27.04.10
11:00
Здравейте!
Имам контузия в рамото вече повече от 2 години.Знам,че не сте лекари(всъщност не мога да съм сигурен),но ако някой е имал подобен проблем или си има на идея какво е,бих бил благодарен да сподели.Та контузията се получи преди повече от 2 години,когато правех лежанка,просто усетих болка в средното рамо.Почти съм сигурен,че причината беше това,че предната седмица бях пробвал с макс кг по 1 повторение...Болката е в средното рамо,като най силно се усеща като правя Лег и при някои упражнения за рамо,като разтваряне.Миналото лято хпдих при Травматолог и така той ме прати на нагревки с ултразвук.И по това време бях спрял за няколко седмици,но като поднових тренировките болката все още си беше там :С пробвах и да си дам по-дълга почивка-3 месеца не тренирах нито рамо,нито гърди.Но като започнах да си ги тренирам пак същата история...Някой има ли си на идея какво би могло да помогне? Благодаря предварително!
Може би ти е прискрипан някой от мускулте около рамото. Прав си обаче, че не сме доктори и дори и да съм прав в “диагнозата” не се знае колко ще помогнем. Пробвай теста на картинката, ако има болка най вероятно прискрипваш някой от външните ротатори.
Помисли как точно правиш лежанката. Раменете трябва да са прибрани назад и надолу, лактите не трябва да стърчат настрани а да са по към тялото и щангата трябва да се смъква до гърдите, а не до врата или ключиците. На страничното повдигане за рамо вдигаш ли си рамената към ушите, защото също е доста грешно.
27.04.10
21:16
При това движение няма болка.Ами лега го изпълнявам правилно,като дори слагам малко кг като го правя,което рядко се случва...за разтварянето встрани за рамото също смятам,че е правилно :) да видим скоро пак ще отида при специалист :S
От близо 2 месеца имам болка в дясното рамо, която с времето стигна през бицепса чак до предмишницата. Препоръчаха ми диклоеенак 75 дуо. Помогна донякъде след 6 дневно перорално приложение, но все още имам остатъчна болка.
Някой да ми да де съвет какво още мога да направя да премахна болката окончателно?!
Благодаря предварително :)
казано от Erdo на 27.04.10, 11:00:
Здравейте!
Имам контузия в рамото вече повече от 2 години.Знам,че не сте лекари(всъщност не мога да съм сигурен),но ако някой е имал подобен проблем или си има на идея какво е,бих бил благодарен да сподели.Та контузията се получи преди повече от 2 години,когато правех лежанка,просто усетих болка в средното рамо.Почти съм сигурен,че причината беше това,че предната седмица бях пробвал с макс кг по 1 повторение...Болката е в средното рамо,като най силно се усеща като правя Лег и при някои упражнения за рамо,като разтваряне.Миналото лято хпдих при Травматолог и така той ме прати на нагревки с ултразвук.И по това време бях спрял за няколко седмици,но като поднових тренировките болката все още си беше там :С пробвах и да си дам по-дълга почивка-3 месеца не тренирах нито рамо,нито гърди.Но като започнах да си ги тренирам пак същата история...Някой има ли си на идея какво би могло да помогне? Благодаря предварително!
Мога да ти кажа само,че аз имам почти същия проблем само ,че в предното рамо и даже отворих една тема но все още няма резултат.Аз също ходя на нагревки но не помагат но при мен болката е просто едно парене, това което мога да ти кажа е ,че според мен нетрябва да правиш нищо поне 2 месеца а не само да спреш гърдите и раменете ,защото рамото се натоварва при всяко движение особено ако контузията е по сериозна и така ти само спъваш процеса на възстановяването.