1 или 2 грама протеин за мен

27.04.10
11:05

Взех си whey 24г протеин в една доза, въпроса ми е понеже съм 55-57 кила колко и кога да взимам, на опаковката пише 1 г на кг телесна маса, на други места чета 2 г, при положение че си закусвам мляко с мюсли и 2 яйчица, обядвам пилешко месце обилно, вечерям пак пилешко + сиренце и + междинни хранения които са по скоро плодове и ядки отколкото белтъчини. Има ли смисъл да го пия и сутрин и след тренировка или само ще го хабя, или по малки дози ли да взимам ?
Още едно въпросче, може ли да си забъркам шейкче с банан, кисело мляко и протеинчето сутрин и да го пия към обед, защото тренирам към обед в университета след лекции и не ми се мъкне буркана до там, дали може или протеина ще се прецака, защото знам че за креатина май не може да престоява толкова дълго (4-6ч).
Данке предварително :)

казано от Nikolay Naidenov на 27.04.10, 11:05:

...може ли да си забъркам шейкче с банан, кисело мляко и протеинчето сутрин и да го пия към обед...

Не е добра идея. Масово разпространеното мнение е, че протеинът трябва да се изпие непосредствено след разтварянето му във вода. Със сигурност период от 4-6 часа е непрепоръчителен - готовата смес представлява перфектна хранителна среда за твърде разнообразна микрофлора, а ние не живеем в стерилни условия и опасността от хигиенен проблем е повече от реална. Смятам, обаче, че ако приготвиш протеина в много плътно затворен съд и го изпиеш до не повече от час и половина, проблем няма да има. В края на миналата година за 3-4 месеца правих точно така - приготвям си протеина непосредствено преди тренировка и го приемам по време на натоварването на мънички глътки. Информацията за това какво точно му се “прецаква” на протеина след един час (примерно) е много противоречива. Тук никой не успя да ми обясни какво му се случва и дали промените са достатъчно значителни. Повтарям - 4-6 часа са твърде много време и не е добре да пиеш сместа, ако престои толкова.

27.04.10
15:48

Това са глупости, нищо няма да му стане, само да не е на топло че може да се развали ако престои повечко време.

КК

27.04.10
16:11

казано от wwcrew на 27.04.10, 15:48:

Това са глупости, нищо няма да му стане, само да не е на топло че може да се развали ако престои повечко време.

Доста жалко и необосновано мнение ^^
Очевидно на училище ще си го носи, освен ако няма хладилна чанта отпада?

Слагай го в шейкъра и го разбърквай на място, аз така правя.

27.04.10
16:33

Хич не са глупости, пробвай сам ;)

Това са глупости, нищо няма да му стане...

За трети път ще кажа, че 4 часа (или повече) са достатъчно време, за да направят напитката неподходяща за употреба. В предишното си мнение съм казал и защо. От друга страна съхранението на хладно често е доста трудно начинание...

27.04.10
18:08

Добре, ще си го слагам в шейкърче и ще си го нося няма да рискувам,а за дозата, в тренировъчен ден колко и в нетренировъчен колко и кога. Мерси за отговорите

27.04.10
18:52

След 4-5 часа в топло време ще вкисне,ферментира и се разложи.А най-важно е да го вземеш след тренировка като бързо усвоимо вещество.За разлика от храната за която трябва време да се асимилира.Обаче готовият протеин не замества доброто хранене и не очаквай чудеса от него.

27.04.10
19:40

Относно дозите - пиеш 1 доза сутрин на гладно. Следваща доза е след тренировка.

28.04.10
11:47

казано от Стоянчо на 27.04.10, 19:40:

ок и аз така знам въпроса ми беше дали има смисъл като съм 55-57 кила и хапвам и други разнообразни белтъци ( яйца, извара, бобени растения :Р, кисело и прясно мляко, месо), за след тренировка задължително, но за сутрин...? Идеята ми е да не похабявам напразно протеина ;)

28.04.10
12:46

Протеина е храна, не се пести ! Ако сутрин удрящ 4 яйца, можеш да си го спестиш, но като цяло не се стискай, ако нямаш възможност да го пиеш както трябва, купи си храна по-добре.

28.04.10
14:41

казано от Nikolay Naidenov на 28.04.10, 11:47:

казано от Стоянчо на 27.04.10, 19:40:

ок и аз така знам въпроса ми беше дали има смисъл като съм 55-57 кила и хапвам и други разнообразни белтъци ( яйца, извара, бобени растения :Р, кисело и прясно мляко, месо), за след тренировка задължително, но за сутрин...? Идеята ми е да не похабявам напразно протеина ;)

Под задължително не разбирай абсолютно задължително, а препоръчително от типа “колкото повече, толкова по-добре. В този смисъл сутрин на гладно е задължително. :)

28.04.10
15:35

Мерси много, това ме интересуваше ще се нагъва яко на суроватка :), темата е финиширана ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1