28.04.10
19:31
Здравейте!
Прочетох доста статий относно хранителния режим и примерни диети, но като цяло малко се обърках. Тренировките ми са 3 пъти седмично, и са в домашни условия (което според мен ще рече че не са максимално натоварващи) от което опражненията са ми повечето с дъмбели.. Не съм сигорен дали това има голямо значение но все пак да споделя.. И така, проблема ми конкретно е че не знам с какво да се храня. Ще изброя храните който си похапвам, а ако може по опитните да споделят мнението си.
Като за начало месото с което се храня е телешко, риба или пилешко филе. Протеин, Л-карнитин , Л-глутамин и 2гр креатин пия всеки ден по 3 пъти, и го разтварям в мляко. Също така ям ориз и варени зеленчуци, кисело зеле и понякога похапвам сушени плодове (кайсий или стафиди) или сурови фастачки+лешници, орехи и няколко непознати за мен семенца и ядки хехе..понякога похапвам и кисело мляко за закуска, но само когато нямам тренировка. Преди лягане ям по 1 лъжичка фастъчено масло след протеина.. пия само минерална вода.. Не съм сигорен дали това с което се храня е правилно или не, и дали мога да добавя нещо което ще ми помогне към тези храни..Като цяло искам да си запазя размера на мускола а да стопя мазнината (да се пооправя за лятото хехе).. Благодаря за помоща и за това че дори прочетохте темата ми :) !
П.П. - нов съм в сверата на бб
Раздели храната на шест хранения.Не яж хляб ,сладко.Глутамин и креатин по 5 гр. преди и след тренировка.Махни фъстъченото масло преди лягане.Не казваш нищо за порциите,които ядеш.Ориза трябва да е кафяв или басмати/вид дългозърнест/.След 19 часа залагаш на протеини,преди лягане не взимай мазнини а бавен протеин-извара.Обърни внимание на правописа :)
за правописа съжелявам, не живея в БГ от няколко години и нямам даже 8ми клас завършен в българия.. фастъченото масло го ям защото навсякаде пише че колкото и калорично да е, е полезно (не защото изобщо го харесвам) порцийте не са в големи количества, поради факта че ям супер малко но не сам ги измервал в грамове :) не ям нито сладко нито хляб, най-много 1 парченце шоколад на ден или 1 бонбонче.. но гледам да замествам сладкото с плодове..и какво имаш предвит с изварата, да ям преди лягане? и какво количество :)
Благодаря за отговора все пак :)
П.П. забравих да добавя че и млечни продукти не използвам (кашкавал, сирене бла бла..) само и единствено мляко с протеина (200мл).. това проблем ли е или?
Мнението беше редактирано от iwi4a на 29.04.10 07:20.