22.04.10
14:22
Здравейте, нов съм в този сайт, като доста го разгледах но на всякъде за нещата които ме интересуват по 1000 мнения срещам, и се обърквам.
Става въпрос за това, че съм на 20 г. тежа 70 кг. и съм висок 176 см. От 1 месец насам се здобих вкъщи с лежанка и си взех и тежести и лостове. Значи, лежанката има и за карака възможност за трениране,полулег и обратен лег на седалката, също и бицепс плот. Взел съм 2 лоста- прав и крив, с тях и 2 къси лоста- дъмбели, имам 2 диска по 10кг, 2 д. по 5 кг. и другите ги взех 4 х 2,5 и 4х 1,25 да имам за дъмбелите. Както писах по горе от 1месец се (опитвам) да тренирам, разглеждам форума, клипове, и по тях. Преди не съм тренирал, за кратко 2-3 седмици преди 2 години с един авер, но това не го броя. Горе долу съставих една начална програмка от многото които са като мнения из форума и я поддържам през тоя месец:
Всеки ден без събота и неделя:
30 мин. тичане, на въже също скачам ако не тичам
набиране на лост с широк хват- правя по 3 с почивка, за повече издъхвам.
гребане с щанга- 4х8повт.
изтласкване на щанга от лег- 4х8
флайс- 4х10
бицепс концентрирано- 3х8
трицепс (кофички)- 3-8
повдигане на пръсти- 4х12
бедра ( на лежанката)- 4х12
коремни преси- 4х25-30 (едновременно дигам краката и тялото си- преса)
Това го съставих като начално, тъй като навсякъде срещах мнения че отначало цялото тяло трябва да се тренира докато свикне. Сега искам да попитам тъй като примерно сериите на изтласкването на щанга ги правя с 40 кг., за бицепса тренирам с 7,5-10кг. Искам да попитам за маса на ръцете, и на гърдите трябва ли да променя нещо в килограмите, и в упражненията. През колко време да тренирам занапред. Питам да не стане някакъв фаул, че навсякъде се пише че неправилното трениране, претрениране и тн. водело до деградация на мускула и вместо разтеж и желан ефект се получава едно губене на време. Също да спомена, че приемам по 2 дози на ден от 10мг. creatine glutamine taurine на Titan Nutrition. За храна гледам да избягвам сладките неща, свинското месо, пържените и тестени продукти, ако се сетите нещо което ще помогне да взимам, както се казва “целият съм вслух” Благодаря предварително за помоща.
23.04.10
19:44
Никой ли няма да даде поне 1 съвет? От тук насетне какво да променя в програмата, с колко кила да дигам различните упражнения, и за ММ в гърдите и ръцете кой е правилния начин защото повечето казват че за маса се вдига само тежко от 1-3 пъти на серия.
24.04.10
17:07
казано от РИК ВЕРКРЮГЕР на 23.04.10, 22:21:
Не си бий главата в голямата дебела бала стена защото няма никой оттатък. Отивай в залата забрави за майчината опека и домашния уют - не те чака нищо добро. В залата има всичко нужно, в залата е духът който ще те мотивира, в залата е прогресивното начало което трябва да поставиш, ако искаш промяна, иначе в полата на майкати има достатъчно място да края на живота ти.
Дай ми ти парите пък и аз ще ида в залата, много ти е лесно така да говориш. Тая лежанка ми беше подарък или кво да я изхвърля сега. Ако можеш помогни по това което съм питал, такива коментари кой каде го прави всеки може да дава.
24.04.10
19:04
казано от leonpro на 24.04.10, 17:07:
Не си бий главата в голямата дебела бала стена защото няма никой оттатък. Отивай в залата забрави за майчината опека и домашния уют - не те чака нищо добро. В залата има всичко нужно, в залата е духът който ще те мотивира, в залата е прогресивното начало което трябва да поставиш, ако искаш промяна, иначе в полата на майкати има достатъчно място да края на живота ти.
Дай ми ти парите пък и аз ще ида в залата, много ти е лесно така да говориш. Тая лежанка ми беше подарък или кво да я изхвърля сега. Ако можеш помогни по това което съм питал, такива коментари кой каде го прави всеки може да дава.
Той ти даде най правилния съвет.Нестига , че ти помага ами и го критикуваш..Най добре е в залата да си тренираш.Има много упражнения и можеш да ги редуваш , следователно ще има по бърз разтеж на мускула ти.И още куп работи.Всеки има проблем с финансите.Намери на своя проблем решение и всичко ще е топ.УСПЕХ
24.04.10
20:38
казано от burgaskiq_ на 24.04.10, 19:04:
казано от leonpro на 24.04.10, 17:07:
Той ти даде най правилния съвет.Нестига , че ти помага ами и го критикуваш..Най добре е в залата да си тренираш.Има много упражнения и можеш да ги редуваш , следователно ще има по бърз разтеж на мускула ти.И още куп работи.Всеки има проблем с финансите.Намери на своя проблем решение и всичко ще е топ.УСПЕХ
Добре, благодаря, явно човек нищо неможе да постигне вкъщи дори и с основните уреди, въпроса тогава ми е защо са показани всички тези упражнения на сайта дето са само с дъмбели и лостове?
24.04.10
20:41
Защото упражненията не служат само за качване на маса. Спортът не е единствено да си максимало напомпан. Може да лекува травми, дисбаланси, до известна степен да промениш формата на мускула...
На твоя място щях да си тренирам в нас 2 пъти седмично, и един път да ида в залата за клек и/или тяга.
Абе, може и в къщи, ако имаш достатъчно тежести, стойки за лоста и възможност да изпускаш от време на щангата на пода ;)
25.04.10
19:59
казано от Петко К на 24.04.10, 21:57:
Абе, може и в къщи, ако имаш достатъчно тежести, стойки за лоста и възможност да изпускаш от време на щангата на пода ;)
Добре, горе посочих с какви тежести разполагам, и с какви вдигам засега, ако можеш да ми дадеш някой съвет относно килограмите дето тренирам засега, и упражненията които правя? ще добавя 2 снимки за да видиш и да прецениш какво, колко и кога да тренирам. Благодаря ти.
http://kachi-snimka.info/viewer.php?id=bfi1272017953n.jpg
http://kachi-snimka.info/viewer.php?id=arx1272018042x.jpg
Ако можеш помогни ми със съвет от тук насетне как трябва да изглеждат тренировките ми за добър резултат, и за ръцете ако можеш да ме посъветваш кой от начините е най удачен за покачване на маса. Само ще повторя че разполагам с лежанка, за крака приспособление, обратен наклон на лежанката, бицепс плот, на лежанката съм вдигал досега с 40 кг. , на дъмбелите с 13 кг. имам по 2-ки от 5 кг. и 10 кг. дискове, и 4 диска от по 2,5 кг. и 1,25 кг.- тях за дъмбелите ги ползвам. Прав и крив лост.
leonpro - липсват ти само още няколко тежести или 2 по 20кг или по 15, зависи колко дигаш. Ако можеш събери пари за едни стойки за клек и си готов. На тях може да правиш набирания (аз така правя). Също така кажи какво искаш да постигнеш. Тогава вече може да си направиш програма. Не се притеснявай, познавам много хора, които са постигнали нещо с тренировки вкъщи. Само че се изисква малко воля. В най-добрия случай намери приятел, който да ти помага примерно в тренировките за гърди - да ти придържа ако те затегне лоста. Щом си начинаещ, мойто мнение е че трябва да започнеш с кръгови тренировки за няколко месеца, след това може да започнеш да разделяш. Наблегни много върху правилната! техника на упражненията и след това увеличи тежестите. При липсата на машини е много важно да се научиш правилно да изпълняваш упражненията иначе всичко отива на вятъра. Важно е да усещаш кой мускул натоварваш и дали не изместваш натоварването. Мисля, че не е необходимо да ти казвам за храненията - би трябвало да си прочел...
Това, че от 1 месец се “опитваш да тренираш” не е хубаво - или ще тренираш сериозно, ще се храниш сериозно и ще почиваш, или си си хвърлил парите на вятъра като си си купил всичко това. Кажи какво искаш да постигнеш за да може някой да ти даде съвет за програма. Но ако не може да спазваш едно от тези неща по-горе (тренбировка, хранене, почивка), тогава не се захващай.