Болки в гърдите?

29.04.10
18:42

Значи като правя лежанка/много лицеви опори/ някой път и кофички ми се получава болка само от лявата част на гърдата. При това след тренировка като съм се натоварвал и ме е боляло там ми е червено. Предполагам, че е хронично и няма смисал да ходя по лекари заради такива работи, защото ме боли само като тренирам доста тази част. Наистина немога да си го обясна, започна тази болка веднъж като правих лежанка. Попитах приятели, възможно ли е от това, че може малко да съм ...незнам точно думата не е отпуснал, да кажем, че ми е отказала..да добутам лежанката до горе. Получи се болка там, остра е, не е от най-болезнените но си боли. И пак казвам като натоварвам често гърдите. Мажа с фастум гел, ама мажа не мажа червеното по кожата там където ме боли изчезва 20-30 мин след тренировката и съм ок. Незнам какво да си мисля, както пак казах мисля, че е хронично, така или иначе не е хубаво толкова много и често да натоварвам гърдите предполагам може нещо тъканите да е станало , и като намяла натоварването за 8-9 дена да отмине. Благодарая за отзивите отсега ;>Между другото болката се пада горе долу под ключицата и червеното петно е точно там където ме боли. Надявам се не сам ви объркал с тая стена от текст.

Темата беше редактирана от thndr на 29.04.10 18:48.

30.04.10
09:02

Здарвей!Аз имах същият проблем като при теб точно преди една година, но при мен проблема се появи в следствие на честото правене на кофички.Болката се появи точно в влявата гърда и по-точно в нейният долен десен ъгъл, точно там където се залавят мускулните влакна за гръдната кост.Съвета, който мога да ти дам е следният:
- почини си една седмица от упражненията за гърди
- след като премине тази седмица започни с леки натоварвания като гледай да НЕ натоварваш долната част на гърдите т.е избягваи кофички и хоризонтален/обратен лег докато усети, че болката е отшумяла и гърдите са готови за по-сериозни тренировки
Икай предвид, че подобни травми изискват доста време за пълно възстановяване!Успех!

Мнението беше редактирано от me4oka83 на 30.04.10 09:58.

30.04.10
09:32

То повече изпитвам болка по скоро като правя лицеви опори, отколкото кофички. Ама е факт, че дори не ме боли всяка тренировка. Като не съм правил нищо събота и неделя и да речем понеделник отивам да си права тренировчица нямам болката в гърдите. И аз си мисля, че ми трябва малко почивка.

06.05.10
21:43

Сега пък и двете ме болят. Едната повече от другата. Но болката намаля като понамалих натоварването на гърдите. По интересното е, че като права нещо, кето натоварва гърдите ми стават червени, сякаш ще се пръснат, мисля че яко се пълнят с кръв

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1