01.05.10
20:56
Здравейте.От около 2 седмици имам болка в горната и външната част на китките.Болката ми е позната.Болеше ме така 2-3 месеца след като ми беше заздравяла счупената ръка.Сега болката е на същата ръка,на същото място,а на другата ръка почти не я усещам.Боли ме при мърдане на пръстите и на ръката.Както казах болката е позната и помня,че първият път беше от много писане в училище и помня,че без да съм вдигал тежко,само от писане ме боля около месец и нещо и отгоре.Сега би трябвало да е от упражнението с кривият лост за бицепс.Поне от това реших,че е след като прочетох двете теми за болка в китките в раздел “Травми и Контузии”.Увеличих килограмите от 35 на 40 и почнаха да ме болят китките,та реших да премахна лостовете за малко при тренировката ми за ръце.Тренирам трицепс и бицепс в един ден и реших да променя програмата по следният начин :
Трицепс :
Скрипец - 3х10
Кофички на пейка с тежест - 3х10
Дъмбел зад врат - 3х10
Бицепс :
21 с малки килограми - 3х10
Скрипец в клекнало положение с ръце на коленете - 3х10
Концентрично сгъване или сгъване тип “чук” 3х10
Няма как да избегна напълно лостовете и затова сложих 21 като вариянт.По принцип го правя понякога като второ упражнение след сгъване с крив лост.Слагал съм само 25 кг и ме мъчат много :).Та моля Ви за идеи,какво мога да добавя или да премахна,за да избегна натоварването в китките.
Темата беше редактирана от D3Co на 01.05.10 20:57.
слагай си накитници и бинтове
Мнението беше редактирано от ilian27 на 01.05.10 21:02.
Вчера си взех накитници и днес правих гърди.По време на тренировката не ги усетих почти,но ме болят малко след тренировка - 1-2 часа след това и вечер.
Принципно кривият лост е за предпочитане от правия, защото при бицепсово сгъване оказва по-малко натоваване върху китките. Ако искаш да премахнеш максимално натоварването, опитай да вдигаш с техниката на “счупените китки” - http://www.belchohristov.com/2575.html . Така можеш да изпълняваш всяко едно упражнение за бицепс, като натоварването се понася изцяло то мускула.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 01.05.10 22:06.
казано от Стоянчо на 01.05.10, 21:59:
Принципно кривият лост е за предпочитане от правия, защото при бицепсово сгъване оказва по-малко натоваване върху китките. Ако искаш да премахнеш максимално натоварването, опитай да вдигаш с техниката на “счупените китки” - http://www.belchohristov.com/2575.html . Така можеш да изпълняваш всяко едно упражнение за бицепс, като натоварването се понася изцяло то мускула.
Днеска реших да направя такава серия при тренировката ми за рамене и направо се изумих.Много ефективна техника.Наистина само бицепса хваща и не усетих натоварване в китките.