14 Годишен Плувец

01.05.10
20:45

Здравейте ! Това ми е първият коментар във форума на ББ-Тийм . Казвам се Христо на 14 години съм ( август месец правя 15) занимавам се професионално със плуване от около 6 години имам много медали грамоти и тем подобни. От 2 години тренирам на лостовете но сега последно време започнах да тренирам по усилено понеже сега по това време на годината нямаме състезания тренировките са супер тежки и не мога да се въстановявам. Искам да ми помогнете да ми кажете като цяло какво да правя да ми дадете насоки да повдигна издръжливостта си как да се храня какви упражнения да правя какви работи да пия и т.н . От скоро започнах да бягам и се чуствам по добре но когато дойде време за сериите във басейна които се плуват бързо по точно максилано не мога да издържам плувам ги слабо.до скоро пих аминоксилини и нямаше особен ефект. така че сега се чудя какво да си купя. намислил съм качествен гейнър и аминокисилини но искам точни предложения за да вляза да видя и да прочета. благодаря Ви за отделеното внимание . с поздрави Христо ( извинявам се за допуснаните правописни грешки ) .

Опиши си дневното меню.

01.05.10
20:59

Ставам във 7 изяждам примерно 1 сандвич във 8 без 15 си пия аминокисилините глутамина и напитката с витамини след около 2 часа и 30 мин вървя към плод и зеленчука взимам си 2 банана прибирам се пия аминото глутамина и протеина уча отивам на училище във голямото м/у часие изяждам 1 спагети пребирам се кам 7 хапвам някоя салата и след това ако огладнея нещо друго.

тези работи които ги пия ги намерих със 30% на неприлично ниски цени и нещо ме съмняват на фирмата biogame са !

Първо, фирмата е съмнителна, в това си прав.

Второ , ти си анорексик :D

01.05.10
21:15

искаш да кажеш че ям малко ли
защото съм 171 см. 64 кг

01.05.10
21:24

еи плувеца сестра ми е на 6г. и яде повече ,почни да ядеш повече аз на едно ядене изяждам сигурно повече отколкото ти за целия ден, ще вземеш да си докараш някаква болест

01.05.10
21:33

никога не съм огладнявал :D

искам насоки..

Мнението беше редактирано от pluvecat на 01.05.10 21:33.

01.05.10
21:54

яж от всичко по много примерно за закуска 3-4 сандвича с месо за обяд някво месо с ориз или картофи след обяд пак може няколко сандвича и на вечеря пак някаква манджа това е ако не ти се спазва стриктен режим а ако искаш да спазваш прочети в раздела Хранителни режими за покачване на тегло

02.05.10
08:04

Ориз,картофи,месо.А за добавки..БЦАА + витамини.За тренировките-силова издръжливост.Към това се насочи ;)

ПИ

02.05.10
08:08

К’ва издръжливост искаш? Ти целия ден ядеш колкото на мен ми е закуската.

Не се учудвам защо не можеш да се възстановиш след тренировките. Плуването изтощава, водата изпива - не можеш да караш на плодове и салатки и тук там някои спагети.
на 14 си - възраст, в която се нуждаеш от хубава и качествена храна.
Яж повече месо, яйца, сирене, масло. Зеленчуците да са ти само добавка към основното, а не самото ядене.
Ориз - пълнозърнест, хубав хляб.. Изобщо - храна, а не зарзавати :)
успех!

02.05.10
08:28

казано от RogerF на 01.05.10, 21:01:

Първо, фирмата е съмнителна, в това си прав.

Второ , ти си анорексик :D

x2 Стягай яденето !

02.05.10
09:28

благодаря Ви много от както съм станал съм изял 2 банана 2 шоколад и пиле с картофи

какво ще рече bcaa и какви витамини да си взема

edit : удачно ли ще е да направя така : гейнър,аминокисилини,креатин

Мнението беше редактирано от pluvecat на 02.05.10 09:38.

02.05.10
09:50

Бцаа се използва за:
- Изграждане на мускули
- Увеличаване на силата
- Изчистване
Представляват аминокиселини с разклонена верига.

02.05.10
10:01

аха, а да ми препоръчаш bcaa и някакви витамини

02.05.10
10:05

Scivation Xtend много го хвалят, не съм го пробвал, но утре го поръчвам :)
Иначе за витамини, аз пия центрум.

пп: Ако смяташ да купуваш нещо, действай докато има промоции.

Мнението беше редактирано от П.М. на 02.05.10 10:06.

GO

02.05.10
10:24

Не ти помагат никакви добавки докато нямаш храна в оганизма..
Стегни се малко!
Както казаха по-горе,водата изцежда яко.
На теб ти трябва много повече храна,някои от нас ядат повече на едно ядене от колкото твоя ден по 2..

Мнението беше редактирано от gogata2427 на 02.05.10 10:25.

02.05.10
10:29

Момчетата са прави . Храненето ти е по-скоро като на някаква манекенка,а не като на активно спортуващ. Оправи първо него!
Относно добавките мога да ти препоръчам това което аз ползвам и за мен лично намирам за най-добро.
Гейнер,в момента ползвам само този :
http://www.pro-fit.bg/index.php?p=product&i=65&s=0&c=1&v=2&g=1
Амино,най-доброто за мен е това :
silabg.com/bg/2037-CONTROLLED-LABS-Purple-Wraath.html
вече зависи дали ще можеш да си ги позволиш финансово.
Витамини :
http://power-beauty.com/index.php/suplements/opti-men-2.html
И може би бих включил и един бета аланин за издържливост ,но тук вече по-компетентните от мен (а в този форум е пълно) могат да се намесят и да кажат дали не ти е рано още .
Ето ти все пак и линк:
http://www.pro-fit.bg/index.php?p=product&i=54

02.05.10
14:04

Според мен доста от нещата които искаш ще станат само с промяната на храната. Ако искаш виж първо какъв ще е ефекта от смяната на диетата и после вече мисли за добавки.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1