02.05.10
16:32
Значи на 16 години съм и ходя на фитнес вече 5 месеца.Имам си програма и ходя 3 пъти в седмицата.Проблема не го считам за голям,но мисля че има опасност да стане по-опасно след време.Става дума за болка в дясната китка след изпълняване на дадената серия.И за разлика от лявата китка дясната ми изпуква постоянно когато правя нещо с нея.Болката е остра и трае 10-15 секунди след серията( и съм забелязал че се случва най-много когато правя упражнения за бицепс с лост).Правя загрявка 3-4 минути като размахвам ръце,китки,лакти и т.н,но не съм сигурен дали са достатъчни за това бих искал да чуя вашите мнения и предположения и дали мога да предотвратя болката и по какъв начин. Мерси предварително за обърнатото внимание.
Същите години,същият стаж,само че тренирам 5 пъти седмично,почти същата болка.
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/44833/
казано от Sensation на 02.05.10, 16:32:
Правя загрявка 3-4 минути като размахвам ръце..но не съм сигурен дали са достатъчни
Пффф, много оригинална загрявка. :) Размахваш 3-4 минути ръцете. Да не ловиш мухите в залата? :lol:
казано от Миро на 02.05.10, 20:32:
казано от Sensation на 02.05.10, 16:32:
Правя загрявка 3-4 минути като размахвам ръце..но не съм сигурен дали са достатъчни
Пффф, много оригинална загрявка. :) Размахваш 3-4 минути ръцете. Да не ловиш мухите в залата? :lol:
Е щом за 5 месеца имам само тази незначително малка болка смятам,че не ловя мухите..Даже считам,че си е съвсем добра просто ще гледам да загрея по-добре китките за да видя дали ще има промяна.
Мнението беше редактирано от Sensation на 03.05.10 09:55.
На първо време използвай криви лостове.И освен това може да загряваш с някакви леки тежести,дъмбели 5 кг и прочее.Или по-продължително време. Може тежестта да ти е голяма засега.През първите 9-12 месеца в залата има повишен риск от травми,докато ръцете и ставите заякнат.
казано от Миро на 03.05.10, 16:37:
На първо време използвай криви лостове.И освен това може да загряваш с някакви леки тежести,дъмбели 5 кг и прочее.Или по-продължително време. Може тежестта да ти е голяма засега.През първите 9-12 месеца в залата има повишен риск от травми,докато ръцете и ставите заякнат.
Да ползвам крив лост.И да се похваля днес загрявах с леки тежести както си писал и малко повече наблегнах на загрявката върху китките и нямаше никакъв проблем.Мерси на всички за помоща.