02.05.10
18:53
Здравйте колеги.. Ходя на фитнес от 5 години ( с прекъсване от време на време), но довавки не съм пил от 3 години и съм изостанал с предлаганото на пазара...
Значи искам да кача малко маса и съм се спрял на Протеин (Optimum nutrition 100 % whey protein gold standard) + Креатин (green magnitude) + Глутамин...
Моля да ме посъвтвате какъв глутамин да избера... и дали въобще да си взимам глутамин или нещо др?
казано от westdogg на 02.05.10, 18:53:
Здравйте колеги.. Ходя на фитнес от 5 години ( с прекъсване от време на време), но довавки не съм пил от 3 години и съм изостанал с предлаганото на пазара...
Значи искам да кача малко маса и съм се спрял на Протеин (Optimum nutrition 100 % whey protein gold standard) + Креатин (green magnitude) + Глутамин...
Моля да ме посъвтвате какъв глутамин да избера... и дали въобще да си взимам глутамин или нещо др?
По-добре си вземи един азотен бустер, до колкото знам, ако се храниш както трябва глутаминът се произвежда в достатъчно количество от тялото. А за азотен бустер можеш да погледнеш White Flood или Jack3d.
02.05.10
19:46
С азотен буустър ще качи маса, колкото аз качвам сантиметри на оная си работа ;)
Креатин с аминокиселини, например Green Magnitude с Purple Wraath е страхотна комбинация.
Да, купи си глутамин - категорично дава по-бързо възстановяване! Евтин вариант е глутамина на primaforcе. Не, че споменатите други добавки няма да помогнат, но глутаминът си тежи на мястото.
02.05.10
20:38
http://www.krasivitela.com/product/psid/1/pid/3763/name/Nutrisport%20L%20Glutamine%20Powder%20-%20500g%20
казано от Стоянчо на 02.05.10, 19:49:
Да, купи си глутамин - категорично дава по-бързо възстановяване! Евтин вариант е глутамина на primaforcе. Не, че споменатите други добавки няма да помогнат, но глутаминът си тежи на мястото.
Да ,този ми изглежда изгоден . Сигурно ще го взема...
Предполагам и че има добри отзиви за него.
Обаче за протеина нещо се разколебавам... тоя на Оптимум знам че е мн добър но ми се вижда мн скъп 55лв/кг.
Нещо по евтино и доказано можете ли да ми препоръчате ?
Мнението беше редактирано от westdogg на 02.05.10 21:07.
03.05.10
06:39
казано от to4nia на 03.05.10, 05:37:
Scivition
x2 сега е на промоция ;)
казано от roady на 03.05.10, 06:39:
казано от to4nia на 03.05.10, 05:37:
Scivition
x2 сега е на промоция ;)
Мерси колеги.
Начи последното ми решение е :
Протеин ( scivition) + Креатин ( green magnitude) + Глутамин (primaforce)
Дано да остана доволен.
Имам и един последен въпрос...
От къде да си купя тия неща... Видях че в Silabg.com има доста добри оферти... Там ли е най-изгодното място?
Sila.bg в момента тече промоция която изтича на 07,така че побързаи има доста изгодни оферти.
Днес си взех Креатина и Глутамина ...
Как да ги пия....
В тренировъчен ден:
На креатина пише да се пие преди и след тренировка, но само една доза( 10гр) на ден.... тая доза да я разделя на 2 половинки ли?..... или за го пия само след тренировка по 10гр?
Глутамина знам че се пие 30 мин след тренировка( 1 доза) и преди лягане (1доза)
Веднага след тренировка да пия първо креатина и след 30 мин глутамина или да ги пия заедно 30мин след тренировка?
Добре ли е да пия и по 1 лъжица мед след трен.
В нетренировъчен ден:
Сутрин на гладно креатина - цялата доза 10гр ?
А глутамина само 1 доза преди лягане ли?
казано от westdogg на 03.05.10, 19:31:
Днес си взех Креатина и Глутамина ...
Как да ги пия....
В тренировъчен ден:
На креатина пише да се пие преди и след тренировка, но само една доза( 10гр) на ден.... тая доза да я разделя на 2 половинки ли?..... или за го пия само след тренировка по 10гр?
Глутамина знам че се пие 30 мин след тренировка( 1 доза) и преди лягане (1доза)
Веднага след тренировка да пия първо креатина и след 30 мин глутамина или да ги пия заедно 30мин след тренировка?
Добре ли е да пия и по 1 лъжица мед след трен.
В нетренировъчен ден:
Сутрин на гладно креатина - цялата доза 10гр ?
А глутамина само 1 доза преди лягане ли?
Креатина го пий 1 доза преди тренировка, в не тренировъчни опитай да го пиеш по същото време, когато го пиеш и в трен. Лъжичка мед след тренировка е перфектно. За глутамина някой друг ще ти отговори :)
Глутаминът е след тренировка (примерно заедно с протеина) и преди лягане, а в нетренировъчен преди лягане.
Колеги тия дни ще си взема и протеин... а най-вероятно и Jack3d , че като прочетох колко енергия и сила давал... направо се узкуших яко :)
Ако може един съвет как да ги пия , че станаха сумати глупости
аз мисля така:
в тренировъчен ден:
- сутрин веднага след ставане - протеин
-преди тренировка - джакед
-ведната след трен.- креатин + мед
- 30 мин след трен.- протеин+глутамин
-преди лягане- глутамин
в нетренировъчен:
-сутрин след ставане - креатин+протеин + мед
-преди лягане- глутамин
п.п. всяка сутрин след ставане ( ставам в 10ч.) ще пия протеин , щот нямам апетит да се храня поне 40мин след като стана.