09.04.10
07:14
Здравейте,
скоро не съм посещавал този форум, както и от близо 2 години не бях взимал хранителни добавки.
Иначе в залата съм редовен вече 9-та година. Тренирам за тонус и здраве.
Видях, че има няколко стари теми, в които е засегнат частично въпроса за влиянието на кафето и креатина
и по-специално тяхното нежелателно смесване. При мен ситуацията е следната: вчера ми пристигна една
кутия 2.268 кг протеин “Nutra Force”, 500 таблетки аминокиселини “Uni-Liver” и 44 пакета “Animal Flex”.
Интересува ме следното: на ден без поне 1-2 силни кафета не се чувствам човек, а в момента въпросните
добавки ще ги пия почти по всяко време на деня /“Flex”-а сутрин на празен стомах, аз и не закусвам;
“Uni-Liver” с обяда 4-5 хапа и след тренировка 6-7; протеина преди и след вечерната тренировка по 2 лъжици/.
Сутрин, за да си отворя очите и да ми тръгне свежо деня пия едно двойно кафе вкъщи на домашната кафе-машина
и към 13-14 часа след обяда, когато ми се доспи в офиса пия още едно нормално или двойно кафе. А тренировката
ми е вечерна след 18 ч. Проблем ли е приема на кафе сутрин с “Animal Flex” по-специално и по обед с “Uni-Liver”?
Благодаря за изразените от Вас мнения и съвети. Всичко добро.
Темата беше редактирана от MacTukaTa на 03.05.10 05:22.
09.04.10
07:41
Здравей. Абсолютно никакъв проблем нямаш да си пиеш кафето всеки ден и да взимаш изброените горе добавки.
По-здрави!
Нямаш грижи. С креатин монохидрат не се пие кафе или дргуги добавки които имат високо съдържание на кофеин.
Това поради какви причини, доста азотни буустери например са с монохидрат и доста кофеин
09.04.10
11:32
казано от target на 09.04.10, 09:06:
Това поради какви причини, доста азотни буустери например са с монохидрат и доста кофеин
И двете съставки са евтини. Какво пречи на производителя да напишее примерно “10 гр активни съставки” и половината от тях да са кофеин и монохидрат.
;)
казано от bigvic на 09.04.10, 11:32:
И двете съставки са евтини. Какво пречи на производителя да напишее примерно “10 гр активни съставки” и половината от тях да са кофеин и монохидрат.
;)
Еми да де това е и моята идея. Има доста добавки съдържащи и двете съставки и то не малко, но AlexK каза да не се приема монохидрат с кофеин , та затова го питах....
09.04.10
18:34
казано от target на 09.04.10, 15:10:
казано от bigvic на 09.04.10, 11:32:
;)Еми да де това е и моята идея. Има доста добавки съдържащи и двете съставки и то не малко, но AlexK каза да не се приема монохидрат с кофеин , та затова го питах....
Защото монохидрата задържа вода, а кафето изхвърля :P
Ето ви статия по въпроса http://www.bodybuilding.com/fun/berardi5.htm където не са съвсем на същото мнение
А да попитам горе-долу в същия контекст - как стои въпроса с бирата. Понеже на обяд с храната в затоплилото се време понякога ми се допива една бира. Доколко е несъвместима тя с приеманите аминокиселини, Flex-a и други подобни?
03.05.10
05:35
Сама по себе си, бирата едва ли неутрализира ефекта на посочените от теб добавки. Но ако смяташ да си сериозен в тренировките, диетата не си заслужава да пиеш системно.
Мнението беше редактирано от JAUN на 03.05.10 05:35.
Една бира няма да окаже никакво влияние върху тренировъчния и хранителния ти режим.
03.05.10
07:31
Една-две наистина няма да окажат, стига да не стане практика всяка вечер.
03.05.10
14:34
Ако мъжете трябваше да се откажат от бирата заради тренироките никой нямаше да тренира :D :D
Благодаря ви отново за мненията. Така или иначе нямам намерение да се отказвам от бирата - една бира през два-три дена в жегите си е направо човещинка, а и твърдия алкохол отвреме-навреме. Успявам да съчетавам и спорта и пийването с приятна компания, колкото и несъвместимо и абсурдно да звучи. Все пак на 1-2 седмици човек трябва да изпусне напрежението от работата и всичко останало. На този етап от живота си нямам нужното желание да съм тотално безпорочен. Важното за мен е да спортувам редовно и да съм във форма. Винаги може повече, но не гоня професионални резултати. Всичко добро, по-здрави и наздраве!
Мнението беше редактирано от MacTukaTa на 07.05.10 08:54.