Превенция и профилактика на черния дроб

03.05.10
09:51

Здравейте :) Вчера се зачудих дали не трябва да се взема нещо за черния дроб ей така за здраве предвид факта, че повечето от нас ядат доста месо, карантии и т.н, които съдържат какви ли не отрови. Как да предпазим черния дроб и какви продукти могат да се използват за целта ?

03.05.10
10:17

Прясното мляко помага за пречистване на тялото от токсините

03.05.10
10:49

Liv 52- направи си един курс от 30 дена по 10 хапчета на ден.

03.05.10
11:45

Този продукт- Liver Detoxifier & Regenerator на NOW, е страшна бленда!

Мнението беше редактирано от magister_militum на 03.05.10 13:35.

03.05.10
16:00

Най-слабото което можеш да вземеш е за 2-3 седмици или месец капсули Розмарин.Вече с по-силен ефект ще са Liv 52 и Карзил. От храните сладките неща с въглехидрати са полезни и особено прясната извара,която е като диетична храна при някои чернодробни заболявания. За профилактиката е важно никога да не смесвате алкохол с антибиотици,алкохол с креатин,антибиотици с креатин(и подобни “по-твърди” добавки).Включително до няколко дни след спирането на едното или другото.Много е важно и да се избягва необезопасен секс със случайни партньори.Предвид на широката циркулация в последните години на хепатитните вируси.Някои от които са изключително агресивни към тоя орган.И водят до хроничен хепатит,жълтеница,цироза или дори рак.Нормално черният дроб е прибран изцяло под десните ребра и ако се спусне надолу под тях значи е видял някакъв зор.

HE

03.05.10
18:13

казано от Aleksandar Marinov на 03.05.10, 10:49:

Liv 52- направи си един курс от 30 дена по 10 хапчета на ден.

Напълно съм съгласен със Сашо. Карсила го скапаха, а и определено няма ефекта на Лив52. Говоря ти от личен опит и с двата продукта  ;-)

03.05.10
18:25

http://www.sports-nutrition-superstore.com/scitec-nutrition/SE%20Liver%20Aid%2080caps.-760.html
Silybum marianum на ГЕЛкапс не бях пробвал, доволен съм.

В момента пия топла чаша вода сутрин на гладно ,след 5 минути глътка зехтин и глътка лимонов сок ,така ще е 1 месец.Според китайските шамани април-май е период за задължителен детокс на черния дроб.
От няколко дни пия Жълт Смин на чай ,все още нямам мнение за ефекта - http://www.zdravnitza.com/a/nav/list_center/list_center_id/190/color/4/cat/11/bil/bil/bil_id/800

03.05.10
19:00

Значи,да добавя.В статиите за билки се препоръчва и цикорията.Навремето поляците са правели от нея кафе без кофеин “Инка”.Внасяно е и у нас.За цикорията се твърди,че подобрява работата на жлъчката и черния дроб.Пие се като чай.Полезни за черния дроб са витамините от Бе-групата.    А предпазващо и лечебно действие имат три вещества (аминокиселини и витаминоподобни):холин,метионин и инозит.Забелязах,че в някои маркови протеини са добавени тези три вещества и това е голям плюс за тях.Трите неща са полезни и влизат в състава на някои лекарства за чернодробни заболявания.Черният дроб е като акумулатор на организма за полезни вещества и енергия.Когато е здрав,зарядът му е на макс.А заболяванията са все едно като пробив в корпуса на тоя акумулатор,при което електролитът изтича и зарядът спада.Може да се сравни и с вътрешно късо съединение.

04.05.10
08:16

казано от karlo на 03.05.10, 18:25:

http://www.sports-nutrition-superstore.com/scitec-nutrition/SE%20Liver%20Aid%2080caps.-760.html
Silybum marianum на ГЕЛкапс не бях пробвал, доволен съм.

В момента пия топла чаша вода сутрин на гладно ,след 5 минути глътка зехтин и глътка лимонов сок ,така ще е 1 месец.Според китайските шамани април-май е период за задължителен детокс на черния дроб.
От няколко дни пия Жълт Смин на чай ,все още нямам мнение за ефекта - http://www.zdravnitza.com/a/nav/list_center/list_center_id/190/color/4/cat/11/bil/bil/bil_id/800

Това за чашата вода, лимона и зехтина майка ми го прави от известно време, може и аз да го пусна за месец. Иначе продукта на Now ми се вижда добър, може би и него ще го взема. Ако имате други предложения, ще се радвам да ги чуя.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1