03.05.10
16:02
Здравейте, опитни бодибилдъри и занимаващи се с фитнес.Преминавам директно на въпроса ми - какъв тип диета би била подходяща за мен.Аз съм около 60 кг, 180 см +, на 16 и малко години.Тренирам 3 пъти седмично в залата, а през годината се занимавам с плуване.Сравнително висок съм и килограмите не ми личат.Никой не може да ми даде 60-те килограма, които имам, но кантара си го показва.Метаболизмът ми е изключително забързан и за това не съм сигурен как да го “забавя”.Именно за това въпросът ми е дали изобщо има смисъл да се подлагам на някаква диета, ей-така - просто да заякна, после естествено ще се дооформя в залата.Зная базовите неща - месо,ориз,мляко и другите полезни храни, които се старая да си набавям всеки ден.Всякакви съвети/критики/препоръки са добре дошли!
ПС:Вземам Креатин Монохидрат
Вземи си някакъв гейнер.
Тези 60 кила са ти твърде малко, просто все едно аз да съм 35 кила по малко, не мога да си го представя :D
Е, аз съм на 16, не съм джудист или самбист, че да съм много килограми - просто нещо, ей-така, допълнително.
Не се опитвай да си забавяш метаболизма, бързият метаболизъм е много ценно притежание, някой ден ще го оцениш. Не се хвърляй в безумни калориийни излишъци, нищо че си само 60 кила на този ръст. Забрави изобщо за килограмите, редовното мерене ще ти носи само разочарования. Гледай да правиш основни базови упражнения, не е необходимо да тренираш по сплит. Важното е смело, но не безотговорно, да покачваш работната тежест на базовите, като спазваш и правилната форма. Нека тежестите да са мерило на успеха ти, не килограмите качено тегло (засега). Тялото неминуемо ще дойде с тежките тренировки.
И остави този креатин за някой по-късен момент, когато наистина ще ти влезе в употреба :)