03.05.10
15:41
Може ли да изкажете конкретно мнение относно умерената консумация на алкохол и неиното влияние върху организма и конкретно върху мозъка ,защото съм чел ,че щетите ,които нанася ,са необратими.
Под умерена консумация имам в предвид конкретно пиене по повод ,на 3-4 месеца веднъж,2-3 бири или еквивалентно съдържание на етанол ,но под формата на концентрат.Въпреки че този прием е доста малък , искам да се уверя ,че като цяло е безвреден (при тези обстоятелства).
П.С Мисля ,че трябва да почертая , че все още не съм пълнолетен ,и това може би оказва влияние.На 17 , скоро 18 години съм.
Благодаря предварително за мниенията ви!
Влиянието зависи и от това дали се употребява само алкохол или се комбинира с някакви химиЙ :)
03.05.10
16:47
Всяко пииване с приятели и съм един килограм в плюс и то не на мускули, сам си направи извода какво му е влиянието.
научно доказано е, че консумацията на 125 грама алкохол със 40% съдържание на етилов спирт(или същото количество етилов спирт внесен в тялото чрез друга напитка) е количеството спирт, което приемано всеки ден не оказва вреда, дори е полезно!!! Това е цитат от учебник свързан с производството на алкохолни напитки! :)
казано от Иван Шишманов на 03.05.10, 16:47:
Всяко пииване с приятели и съм един килограм в плюс и то не на мускули, сам си направи извода какво му е влиянието.
Хехе, здраво мезиш, човек. Прави го професионално като руснаците с една кисела краставичка и ще си 2-3 кг, но МИНУС! ...от дехидратация, ама карай сега, кой ти гледа ;)
При приемане на алкохол се препоръчва да се съчетава само с белтъци. Т.е. вино със сухи пържоли е ок. Бира с пържени картифи е ужааааас. Нормално все пак, имаме два източника на енергия и организмът се заема с преработката на алкохола първо. Останалото се трупа в мазнини.
Когато пия с цел напиване, обичам да е на гладно, без мезене, хем ефектът е по-бърз и с по-малко. Отстрани пия много вода или кола лайт. Но не правете като мен де :lol:
Ако пия с цел “вкус”, например бяло вино + сирена и салати, си позволявам по-малко моличество, 1 чаша например само бяло вино.
Не чак толкова пагубно, колкото си мислиш. Мезето е проблема, не самия алкохол. Аз като човек, който не разбира от пиене, пия без мезе.
казано от Kennel на 03.05.10, 15:41:
влияние върху организма и конкретно върху мозъка ,защото съм чел ,че щетите ,които нанася ,са необратими.
Той човекът пита на мозъка дали влияе, ние пак на мазнини го обърнахме :lol:
Точно така, Kennel, върху външния вид щетите винаги са поправими, докато върху мозъка: тцъ.
Обаче аз към един вид хора съм много подозрителна и това са точно трезвениците. И ето нещо написано не от мен:
И изобщо, прав си е старият Фьодор Михайлович, който твърди, че всички, които не пият, са или болни, или подлеци. Има нещо нездраво и съмнително в трезвеника. Възприемам хората, които не пушат, тяхна си работа, дори възприемам тези, които не се заглеждат след жените по улицата, макар че… Но както и да се мъча, не мога да възприема непиещия за нормален. Непиещият е маниак и точка по въпроса. Всеки, който се опита да облече трезвеността в подкупно, здравословно и благообразно обяснение, е гад, мръсник, безочлив продажник. Да не пиеш означава да живееш като идиот. Да си противоестествен и пластмасов като вегетарианец. Липсата на алкохол води до оглупяване и тежка шизофрения. Изкривяват се представите за света. Човек, който не пие, е обладан от нечисти сили, служи на дявола и извънземните, става гей или умира от гъбички и херпес.
Правете му сметка :lol:
03.05.10
18:26
хаха :lol:
03.05.10
18:45
казано от Anelia на 03.05.10, 17:49:
Хехе, здраво мезиш, човек. Прави го професионално като руснаците с една кисела краставичка и ще си 2-3 кг, но МИНУС! ...от дехидратация, ама карай сега, кой ти гледа ;)
Мезето обикновенно е луканка “Маджаров”, а след всяка дехидратация следва алкохолна депресия придружена с порядъчна хидратация.
Прост факт е, че истинските билдери не консумират алкохол.
Като източник на информация относно алкохола не бих се доверил на учебник по правене на алкохол нито на руснак :).
Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 03.05.10 18:58.
на 3-4 месеца веднъж,2-3 бири или еквивалентно
Тук е ключовата част май, за 2-3 бири на 3-4 месеца е нещо, което организмът няма да усети в дългосрочен или краткосрочен или какъвто и да е план. Не са проблем.
Проблемът е друг:
имам в предвид конкретно пиене по повод
Много тъпо ми се вижда някакси. Ако ще пиеш 5-6 бири годишно, значи по принцип не си нито “бираджия”, нито като цяло човек, който се кефи на алкохола. Какъв тогава ще е този повод, който ще “поливаш”?
Няма повод, който да изисква да се пие. Има поводи, на които човек се весели и забавлява, поводи за тъга, поводи на които нещо друго става ... но повод по случай който човек трябва да пие, такова няма.
А всеки който си мисли, че с пиене се засвидетелства уважение примерно (че това е най-често срещаното) или не е наясно със значението на думата, или е много дълбоко в матрицата на общите програмирани схващания.
Ама да не се отплесваме де, пий ги 2те бири и не го мисли, това е буквално едно нищо дори за много по-честа употреба.
Мозъкът ще оживее след 2-те бири или 100-те грама спирт :). Въпросът е да не се стига до крайности.
казано от Стоянчо на 03.05.10, 21:50:
Мозъкът ще оживее след 2-те бири или 100-те грама спирт :). Въпросът е да не се стига до крайности.
х2
04.05.10
10:34
По начина по който е зададена темата, и при непрофесионални имбиции, отговорът е: НИКАКВО.
Но тъй като съм жертвоготовен, след 2 дни ще направя показно какво е влиянието на алкохола при груба злоупотреба (1 литър твърдо, примерно). Вече имам и идеи. Надявам се, да съм полезен! :coolcheese:
Адаш, само преди да се изправиш срещу литровата бутилка - подложи добре, че иначе ще ти разправят какво е влиянието на алкохола, че ти нещо няма да си спомняш и многоооооо вода....
Успех,
И да не забравиш бирите, след килото за ефекта Уау
По-здрави
04.05.10
15:18
е 2 бири на 3 4 месеца та ти нямаш и 1 каса на година ,а и вече се доказа ,че алкохола влияе положително само на мъжете и то твърдия покачва добрия холестерол ,което е много добре ,а и не ги мисли толкова работите мисли положително иначе работите само ще дойдат виж Иван Шишманов кача по 2 3 кг на вечер е и ти ако си мислиш така и при теб може да стане.
Оле ама вие добре ли сте... Как така алкохолът е полезен и то само твърдия и то само за мъжете. Ми то който го е правил това изследване може да се гръмне. Или пък, че алкохолът е вреден само с приемането на лекарства. Вие спали ли сте в часовете по биология?
Вредните действия са следните:
- Разширавя кръвоносните съдове. Мита за санбернара и коняка е убийствено грешен. Нали си спомняте, че ако замръзнеш алкохолът ще те стопли и ще те запази жив. Е това е точно обратното. При ниски температури съдовете се стесняват и кръвта се съсредоточава в органаите, за да се запазят топли. Като пийнете алкохол се самоубивате.
- Алкохолът дехитрира мозъка. Затова сутрин имате ужасно главоболие.
- Алкохолът уврежда сперматозидите.
- Системното употребяване на алкохол води до натоварване на “хим. лаборатории” в човешкото тяло. След време те отказват просто. Причиняват се толкова много болести.
- Алкохолът и цигарите увреждат ДНК.
- Алкохолът и цигарите благоприятстват развитието на наследствени заболявания.
- Алкохолът и цигарите благоприятства за развитие на различни синдроми.
- Никога не знаете какво пиете. Можете да пиете чист спирт.
- Алкохолът и цигарите те загрозява и застарява кожата.
- Алкохолът се изхвърля от тялото през всяка една пора. Когато е горещо и се потиш вониш на бъчва и е ужасно. Излагаш се като типичен пияница по този начин.
- Алкохолът те прави тъп. Той убива мозъчните клетки.
Единствено можете да пиете по една чаша вино на вечеря всеки ден. То съдържа ресвиратрол. Но разбира се само хубавите и скъпи вина. Евтините са спирт с оцветители и овкусители.
Мнението беше редактирано от heimmy на 14.05.10 20:17.
07.06.10
14:36
аз дебелея точно като Иван Шишманов от алкохола. Явно си е до човек, защото дори без мезе, без разредител освен леда и цяла вечер в движение пак си се сабуждам +1,2 кг.Другото е че аз не пия често, но не мога да пия малко или не близвам или подминавам 700мл твърдо. Поне го правя макс 5 пъти годишно. Много гении са алкохолици и за това не мога да се съглася, че затъпяваш от алкохола.
Мнението беше редактирано от ghettoking на 07.06.10 14:39.
казано от ghettoking на 07.06.10, 14:36:
аз дебелея точно като Иван Шишманов от алкохола. Явно си е до човек, защото дори без мезе, без разредител освен леда и цяла вечер в движение пак си се сабуждам +1,2 кг.Другото е че аз не пия често, но не мога да пия малко или не близвам или подминавам 700мл твърдо. Поне го правя макс 5 пъти годишно. Много гении са алкохолици и за това не мога да се съглася, че затъпяваш от алкохола.
Аргументът ти за гениите-алкохолици ми се струва слаб :-) !
Неразбрани от света, те търсят утеха в меката топлина на питието :D, бая гении има по студентски град в София гледам ги всяка вечер.
07.06.10
16:54
ами той не е и много силен, но просто всеки човек е различен. Погледнете каквъв процент от хората в областа на изкуството употребяват алкохол и други психотропни вещества. Да ние не можем да ги разберем или да се съгласим с това, но много от песните които слушаме, филмите и картините които гледаме, книгите които четем и т.н са се родили в нетрезвите глави на гениите създали ги. Примерите сред велики актьори, музиканти, художници и др. са много.
P.s. Следвам информатика и съм писал домашно в нетрезво състояние и беше провал, но единственото си 5.50 по литература на устен анализ съм го изкарвал от дискотеката направо в даскало доста почерпен. Не съм защитник на алкохола и според мен е вреден за почти всеки спортист ( да дори тък в историята има изключения ), но просто ефектите на психиката ни са безкрайни и някой може да са положителни.
P.s 2 като цяло си защитавъм няква тъпа теза или поне не точно формулирана. Да чисто физически алкохола е вреден за мозъка и “убива” мозъчни клетки, но има друга страна на нещата, тази за която говоря, психичното състояние на опианение може да помогне на някои хора в някои области.
Мнението беше редактирано от ghettoking на 07.06.10 17:12.
Прав си и те подкрепям на 100%.
Алкохолът помага в работата на професионалисти като врачките, за да изпадат в транс и да предсказват огромни земетресения и да всяват паника. Алкохолът помага и на студентите всяка вечер да разрешават проблемите си цивилизовано. Е не само на студентите. Алкохолът избистря съзнанието и не е причина за множество злополуки, престъпления и убийства.