въпрос

IB

04.05.10
10:16

искам да питам 5мл на колко грама е равно?
дали е 5гр или е 2,5гр

Темата беше редактирана от Iron Beast на 04.05.10 10:17.

По принцип повечето течности 1мл е равен на 1гр,но има и някои които 1мл е малко по-тежко,по-плътни и гъсти които са,но разликата е малка..

Абсурден въпрос, така зададен няма точен отговор.
Зависи от физичните свойства на веществото.

Няма централна логика, че 5 ml са еквивалент на 5 g.

Ами водата примерно е така 1мл=1гр и за други подобни течности ще е така +/- някви минимални разлики от милиграми,съмнява ме на човека да му трябва точност до милиграм :)

казано от MaSTaH на 04.05.10, 11:32:

Ами водата примерно е така 1мл=1гр и за други подобни течности ще е така +/- някви минимални разлики от милиграми...

Ако искам да спорим до безкрайност, ще попитам - да, но при каква температура 1 ml вода тежи 1 g… :lol:
Хранителните добавки в насипна формулация обикновено са прах, разтвор или емулсия... т.е. отново опираме до плътност, относително тегло и други подобни. Разликата може да е милиграми, да, но може и да е повечко и да се усеща. Моментално давам пример с протеин на прах - има продукти с различна плътност и един и същ обем от тях може да има значими разлики в теглото. Съвсем скоро имах личен опит с такива продукти и на око разликата е от порядъка на 20%.

Та... в момента отговаряме наизуст на въпрос зададен възможно най-неточно. Както и да е, казах това, което мисля. Който има брада - да си намери подходящо гребенче или да си я сресва както намери за добре, пък ако изглежда добре, ще е идеално.

За протеина на прах ясно,че нямат нищо общо,всеки си тежи различно и човека ако беше написал наистина по-конкретно за какво става на въпрос,можеше и да му отговорим по-точно :) като се има впредвид в кой раздел е пусната темата,първото което ми мина наум е,че става на въпрос за течен л-карнитин и там най-вероятно 1мл ще е равен на 1гр :)

IB

04.05.10
17:49

става въпрос за креатин етил естер на мерителната лажичка пише 5мл,а тъи като се пие 2,5 гр преди трен и 2,5 след,та се чудя тая мерителна лажичка колко грама е?
за да знам дали да пия цяла на веднъж или наполовина

Мнението беше редактирано от Iron Beast на 04.05.10 17:53.

IB

04.05.10
17:50

иначе за течностите знам ч 1мл=1гр
тука става дума за прах

Мнението беше редактирано от Iron Beast на 04.05.10 17:52.

IB

04.05.10
17:56

извинявам се за неправилно зададения вапрос

За този креатин лъжичка 5мл би трябвало да е около 2.5гр

Мнението беше редактирано от Костадин Христов на 04.05.10 18:54.

IB

04.05.10
19:07

да и аз мисля че е така,но несам сигурен за това питам
ако някои знае дали 5мл=2,5гр да каже плс(но да е сигурен)

Мнението беше редактирано от Iron Beast на 04.05.10 19:08.

Нещо не ми харесва тук... как така мерителна лъжичка за продукт на прах е оразмерена в мерни единици за течности?
Би ли споделил кой точно продукт ползваш? Това ли е оригиналната му мерителна лъжичка?

За да си сигурен ти трябва лабораторна везна...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.05.10 19:20.

IB

04.05.10
19:29

биотек креатин етил естер,ами и аз нз защо така

Ако става на въпрос за този креатин:
http://www.biotechusa.com/creatine-ethyl-ester.html
точно него съм го мерил и мерителната лъжичка е 2.5-3гр равна без връх,имам везна на която делението и е през 1гр,и долу-горе равна лъжичка ми отчете 3гр

Мнението беше редактирано от Костадин Христов на 04.05.10 19:40.

IB

04.05.10
19:49

креатина е същия,значи заравнена лажичка е 2,5гр така ли да разбирам

Да около 2,5гр

IB

04.05.10
20:01

аха,добре мс мн

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1