Дневникът на Елена

Темата е заключена.

02.05.10
13:59

Здравейте, чудесен форум си имате.
Бях написала километричен пост и без да искам затворих страницата и сега на ново пиша всичко :(.

Бих искала да се присъединя към вас, ако ме приемете  :red: .

Малко информация за мен: казвам се Елена и съм на 26 години, висока съм 1.70 см., 53 кг..
Не съм дебела, но тялото ми е бая отпуснато :(. Имам корем, или по скоро бая мазнини по корема :(, дупето ми е отпуснато и голямо :(, не си харесвам и бедрата, ръцете са ми доста слаби, като пръчици са, нямам никакви мускули по тях, и не на последно място, имам и целулит :(.

Малко предистория да напиша и как се стигна до това положение.
Винаги съм била много слаба, 1.70 см, 45-47 кг., това ми беше голям проблем, и имах комплекси. Дори е имало случаи в които съм си  слагала клин под дънките, за да изглеждам по дебела :(....детска история. Бях така, до преди, има няма 2 години. След това от годинките ли, от какво ли започнах да качвам килца. Много се радвах, започнах да се харесвам и да се чувствам добре в кожата си :). Преди година, и за капак, реших да отказвам цигарите и нещата съвсем започнаха да загрубяват, но тъй като аз се радвах, че качвам килограми, въобще и не забелязах страничните неща, които се случваха с тялото ми. Бях направо сляпа :).
Преди Нова година стигнах заветните 57 кг., имах вече корем, любовни дръжки( малки, но имам), отпуснато дупе и всичко което описах в началото на поста :(.
Веднага взех мерки, записах се на народни танци, тъй като не обичам, фитнес залите, това беше супер за мен, защото хем научавам нещо, хем спортувам. В  началото имах проблеми с глезените, яко ми бяха подути, но не се отказах и след месец всичко си дойде на мястото. Минаха ми и мускулните трески, започнах да се чувствам добре, след тренировка и да съм удовлетворена. Да ама танците натоварват най вече краката и тук, таме дупето. Реших че трябва и някакви по крупни мерки да предприема.
Преди 2,3 седмици започнах едни хранителен режим наречен ” Зоната”. Тъй като никога преди това не бях се ограничавала от ядене или пиене, не бях спазвала диети и т.н., не очаквах че ще ми хареса, малко скептично започнах. Да но още по първите дни, се почувствах много по добре, пълна с енергия, по лека, с една дума, много ми хареса :).
След две седмици и резултата дойде, за две седмици- 2 кила надолу :(. Започнах я с 55 кг., а сега съм 53 кг...дънките започнаха да ми стават широки, корема по спадна и аз се почувствах добре :).
Оставаше ми само, да започна да тренирам и в другите дни, за да започне и стягането :).
Тъй като не обичам фитнес залите, както писах и по нагоре, си харесах някакви неща из нета, за домашна употреба :). Харесах си някаква програма, наречена P90X( става въпрос за това http://www.beachbody.com/product/fitness_programs/p90x.do?code=P90XDOTCOM). Започнах да я правя, към седмица някъде вече, ако не и повече, но някакси ми идва доста мъжка :(. и май ще спирам с нея. В началото имах мускулна треска, на дупето, на корема съвсем лека, но явно вече почвам да влизам във форма и мсукулната изчезна напълно :).
Сега съм си свалила и някакви други филмчета, за цялостно тонизиране на тялото, пример: на Синди филмчетата.

Решила съм всеки ден да правя домашна аеробика, а дните когато съм на танци, да съм си само на тях. Демек общо взето ще гледам да тренирам почти всеки ден.

Общо взето това е за мен, накратко :).
Мерките са ми: Ханш: 96 см., Талия (през пъпа): 84 см., Бедра: 93 см., 170 см височина, 53 кг. тегло :).
Целите са ми да отслабна макс още 1,2 кила( но това не е толкова важно) и най важната цел е да се стегна цялостно.
Времето няма значение, важното е да стигна до желаната цел, и да се почувствам най накрая цялостно добре :).

Надявам се да ми помагате, да ме критикувате, и заедно да вървим напред :).

Сега ще напиша менюто ми до момента, за да разбера, дали всичко е наред с хапването или и там трябва да променя нещо.

закуска: 60 гр. пуешко пушено филе
          1 филийка пълнозърнест хляб
          100 гр. портокал
          6-7 кашута

обяд: 90 гр. пуешко филе
      салата( домати и краставици) към 500 гр., 1/2 ч.л. зехтин( екстра върджин)
      100 гр. портокал
      10 маслинки

следобедна закуска: кисело мляко 0,1 % към 220 гр. и към 5 кашута

Това е за сега от мен. Съжалявам че стана толкова дълго :red: , дано не ви доскучее  :red: .
Хубав и усмихнат ден от мен :).

04.05.10
11:57

Здравейте.

Менюто ми за 3.05.
Закуска: 1 яйце, 30 гр. пуешко филе, 200 гр. портокал, 6-7 кашута
Обяд: 1 яйце, 60 гр. извара, боб- 1 купичка, 6,7 маслинки
Вечеря: 120 гр. пилешки пържолки на скара, 15 картофа( парченца), една препечена филийка, 20- тина маслини..........тук малко по- прекалих и ми стана тежко :(.

4.05.
Закуска: 440 гр. кислео мляко 0,1 %, 6 кашута
Обяд: 60 гр. пилешка пържолка на скара, 30 грама извара, 15- тина картофа, 10- тина кашута

Това е за сега.

Вчера тренирах към час, в къщи. Коремни, за крака и такива неща, незнам как се казват упражненията, явно трябва да видя кое как се изпълнява точно и от тук да му видя името.
Днес имам малко мускулна на краката, и нещо леко ме боли гърба( кръста)...явно нещо не съм правила както трябва, най вероятно коремните :(.
Нещо не мога да си харесам ” мойте” упражнения за вкъщи, все нещо им куца :(.
Довечера съм на танци час, и преди това мисля да понаправя в къщи коремни.

04.05.10
19:06

Ако те боли кръст, недей да правиш коремни. Вероятно ще продължиш да ги правиш по същия грешен начин и ще натовариш още повече кръстта. Изгледай клипчета в нета, друга идея за коремните мускули са обратните коремни преси, планк, ренегадско гребане... Но дори нищо да не правиш за корема, не е фатално. Тлъстините от корема не изчезват от упражнения за корем, а от правилно хранене и съответно намаляване на цялостния процент подкожни мазнини. Прочети тази статия. Успех!

07.05.10
11:05

Анелия, мерси не знаех това за корема .

Менюто ми тези дни.

4.05.
вечеря: една купичка леща, 1 яйце, 30 грама извара, 15 тина маслинки

5.05.
закуска: 1 яйце, 60 грама извара, 200 грама портокал, кашу
обяд: салата( краставици, домати..към 500 грама общо), 100 грама портокал, 90 грама пуешко филе, 1/2 ч.л. зехтин, 10 маслини
следобедна закуска: кисело мляко на око и фастъци
вечеря: 90 грама пилешки дробчета, 1 филийка хляб, портокали на око- към 150 грама, 15 маслинки

6.05.
закуска: половин кофичка кисело мляко(240гр.) със 16 гр. овесени ядки, 30 гр. пуешко филе, 30 гр. извара и 10 фастъчки
обяд: 130 грама агнешко с картофки печени, преди това салата от маруля и домати и краставици
вечеря: същото като обяда

7.05.
закуска: 60 грама пуешко филе, 200 грама портокал, фастъци.
обяд: салата( домати, краставици): около 500 грама, извара( направила съм си я с подправки и си умирам за нея :) ), пуешко филе,  1/2 ч.л. зехтин, 10 маслинки

Всеки ден пия кафе с мляко сутринта и гледам да пия по 2 литра вода на ден.

Тренировката ми на 5.05.
15 минути джогинг
След това 50 мин, правих упражненията на Синди, те включват крака, бедра, ръце, коремни...всичко. Наистина ми е много трудно да ви обясня, защото си нямам идея, как се казват упражненията, само разбрах че едното упражнения за крака/ бедра се казва ” напад”  :red: .
Направих всичко без лицевите, само 3 успях да направя, ужасно трудни са ми и въобще не мога да ги правя :(.

Днес тренировката мисля да ми е същата, ще се опитам и накрая да правя джогинг.
Добре се чувствам от него, а и мисля че е подходящ за изгаряне на мазнини, вие какво ще кажете по въпроса?

По късно може и да се снимам, ама малко ме е срам  :red: .

Хубав ден от мен :).

Мнението беше редактирано от Elena_S на 07.05.10 11:42.

07.05.10
11:27

По късно може и да се снимам, ама малко ме е срам  :red: .

Красотата е временно явление, не е важен външният вид, а това, което имаме в душата и нашето вътрешно излъчване.
Ако не се научим да се харесваме такива каквито сме, няма как да се променим и да станем такива каквито желаем.
Не е важно дали съседът или секси колегата, който всички харесват ни харесва, а важно да се харесваме ние, защото животът си е наш и трябва да го живеем според нашите правила, а не на другите.

Само с постоянство, силата на духа и воля може да постигнем това, което искаме.
Успех  ;-).

07.05.10
14:49

Според данните, които си дала излиза че % ти подкожна мазнина е около 23,36, като грешката е +/- 3 %, което за твоите кг ми се струва, много. Може би трябва да насочиш вниманието си към увеличаване мускулната маса , а не да намаляш килограми. Помисли над това.

09.05.10
09:36

Здравейте.
Карпи, а от къде мога да видя тази фомула за подкожните мазнини? Аз си  бях смятала по Зоната, и горе долу ми излезна около 26-27 %, а нормалните %- ти са 22% според Зоната: ето им табличката:
ЖЕНИ ПРОЦЕНТ ТЕЛЕСНИ МАЗНИНИ
Средна пациентка с анорексия  10
Гимнастички  14
Ракитболистки  15
Инструкторки по аеробика  17
Скибегачки на дълги разстояния  18
Плувкини  19
Тенисистки, скиорки в алпийските
дисциплини  20
Баскетболистки и волейболистки  21
Идеалната жена  22
Средната американка  32

Искам и да попитам по какъв начин се увеличава мускулната маса, освен с тренировки?

Менюто ми тези дни:
7.05. вечеря: агнешко с 1 филийка хляб и печени картофи

8.05. закуска: 220 гр. кисело мляко + 16 гр. овесени ядки, 30 гр. пуешко, 5- 10 фастъчки
обяд: салата от домати и краставици около 500 гр.,риба тон в собствен сос около 100 гр., 10 маслинки
вечеря: бях на китайски и хапнах малко забранени неща :(. риба с ядки, пилешко с ядки, и хапнах някаква китайска туршия, която малко ми прецака корема :(. Пийнах и една ракия малка и една бира .
Незнам дали има връзка с яденето, но днес се чувствам много зле, отпаднала съм, като дроп се чувствам :(.

9.05. закуска: кисело мляко към 400 грама, 10 фастъка + кафе без захар с прясно мляко

После ще допълвам яденета.

Тренировката на 7.05. ми беше диска на Синди + това http://www.letsgym.com/2009/08/24/butts/.
Нещо пропуснах джогинга, защото леко ме болеше едното коляно :(.
Да се похваля че успях да направя 5 лицеви женски, което за мен е много :).

Вчера си купих гирички 2х2 кг. и днес ще ги пробвам :).

9.05. Тренировката мисля да ми е същата Синди + още нещо, може би джогинг или пък пак нещо за дупето, както дойде :).

Това е засега от мен :), хубав и усмихнат ден :).

09.05.10
09:45

Не че нещо, ама на 22% си леееко дебел.
Изобщо на тия калкулатори не вярвай, не те мерят вярно.
Аз изглеждах чудесно на ок. 12%, бях и 11% и нямах вид на анорексичка. :lol:

А мускулна маса се качва, освен с тренировки, и на маса, т.е. стабилно хапване, придружено с добро количество белтък.

Мнението беше редактирано от Инис на 09.05.10 09:45.

12.05.10
12:11

Здравейте.
Менюто ми за 9.05.
10.30 h закуска: кисело мляко към 400 грама, 10 фастъка + кафе без захар с прясно мляко
14-15.h обяд: купичка супа от лапад и киселец с малко ориз  , 90 грама пуешко, 10 маслинки
18-19 h след. закуска: кисело мляко с фастъци
22-23 h.вечеря: свинска пържола, 10 картофа пържени и една препечена филийка на скара, 10 маслинки

До колкото си спомням този ден, бях много изтощена и не тренирах нищо :(.

10.05.
10.30 h. Закуска: кисело мляко 2% към 350 гр.( само толкова имах ) + фастъчки
кафе с мляко
14-15 h. обяд: 90 гр. свинска пържола на скара, 5 парченца картоф пържен, 1 филийка хляб, 10 маслинки и 10 фастъка
18-19 h. след. закуска: 170 гр. прясно мляко 0,1 % + 1 ч.л. мед, 10 фастъка
22-23 h.вечеря: едно пилешко бутче- варено, към 50 гр. червен боб от консерва, 1 филийка хляб , 10 маслинки, 10 фастъци
1-2 h. вечерна закуска: кисело мляко+ фастъци + 1 блокче шоколад черен 80 %( около 7 гр. излезна)

Горе долу това са ми часовете в които ям ( досега бях забравила да ги пиша, ама като гледам от другите дневници, явно е вабно, кога точно се яде и затова от сега започвам и тях да записвам)

Тренировката ми беше Синди + http://www.letsgym.com/2009/08/24/butts/+ http://www.letsgym.com/2007/03/10/dosadnite-palaski/.

Този ден ми беше и меренето. Още съм си 53 килограма, но мерките са ми паднали доста( Ханш- 93,6см., Бедро: 52 см., Талия: 80 см.), което може само да ме радва. Дънките почват да са ми големи, корема ми е изчезнал, не мазнината де, а подутото :Д. Лошото е, че не искам повече да свалям кила, защото пак ще стана много слаба, искам само мазнината да махам и да се стягам. И се чудя какво да правя със Зоната. Да я продължавам, пък да видя дали ще продължа да свалям кила или така ще си седя или да спирам и да почвам друг хранителен режим? Просто незнам, какво да правя, само знам че в Зоната се чувствам супер добре, енергична и въобще не ми се излиза от нея :(. В много кофти ситуация съм :(.

11.05.
закуска: кисело мляко 440 гр. + фастъци
някакво междинно ядене: 1 суха паста Престиж, една чаша сок Присан и няколко ягодки...тук прецаках положението :(.
обяд: 1 купичка супа от лапад и киселец, имаше и малко ориз, 10 маслинки, 90 гр, пуешко филе
вечеря: гюведже( кремвирш, сирене, кашкавал, 1 яйце, лук, доматено пюре), 1 филийка хляб и ягоди
Яденето ми този ден, не е съвсем наред :(.

Тренировка: народни танци -1 час

12.05.
закуска: кисело мляко към 180 гр. + 16 грама овесени ядки+ 10 маслинки + 30 грама пуешко
обяд: половин гюведже, 1 филийка хляб, 4- 5 ягоди

Днес ми е ден за тренировка.
Нещо обаче след Синдито, не се чувствам по никакъв начин натоварена и затова тренирам и след нея, и то станат 2 часа тренировка :(.
Та днес мисля да почна да й правя по сложните тренировки, пък да видиме, дали и те ще са ми лесни.
Едно време от нейните треноривки се скапвах, имах мускулна треска с дни, а сега нищо, явно все пак танците са ми разгряли мускулите и затова...знам ли и аз.

Днес ще видя какво ще го измъдря и ще пиша, аккво съм правила с тренировката :).
Хубав ден от мен :).

Мнението беше редактирано от Elena_S на 12.05.10 12:21.

EN

21.05.10
15:18

честит имен ден адашке :P ! Носи със здраве и гордост хубавото си име , мн успехи и мн щастие :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1