12.03.05
10:03
На дясната ръка бицепса ми е 34.5см., а на лявата 34см.. Какво да правя за да наваксам и с лявата.
Това си е нормално. При почти всички индивиди има разлика между лявата и дясната половина на тялото. И при мен е така и въобще не съм мислил да го оправям. Все пак за да наваксаш, просто трябва да използваш повече упражнения с дъмбели, за да имаш възможност да наблегнеш индивидуално повече на слабата ръка. По този начин обаче пак може да се обърка работата, и да кажем, слабата пък да стане по-голяма от другата... :?
и аз така снятам: нормално си е... между лявата и дясната половина на тялото винаги има асиметрия (по природа). например ако си долепиш дланите една с/у друга и погледнеш внимателно ще установиш че дясната ти длан е мааалко по-голяма от лявата (ако си десняк и съответно обратното ако си левичар). така че спокойно: нормално си е и няма какво да оправяш 8)
Моите и двете са по 35 см, но това, което ме тормози е,че при упражнение с дъмбели,е че това което правя с дясната, после не мога да повторя с лявата.А след втората серия, продължавам с дясната ръка,а с лявата изобщо не мога да го мръдна.. дъмбела имам пред вид.
Това е положението..Мисля, че се нарича скулиоза, която в случая е нормална, тъй като явно дясната половина от тялото ти е по-активната.
Асиметрията е нормална, да не кажа задължителна :wink:
А пък за проблема с тежеста и разликата в силата на ръцете на Нео - аз бих започвал с лявата и после бих повратял същия брой повторения с дясната. Има ефект, аз така правя
[quote author=“marzipan”]Асиметрията е нормална, да не кажа задължителна :wink:
Закон,теорема :D Това да не те притеснява,а пък 0.5см е почти нищо,може и да не си измерил точно.
14.03.05
13:18
Абе в какво състояние ги мерите мускулите, в стегнато или в отпуснато?
при мен разликата е над 1 см. между лявата и дясната ръка.обаче в огледалото лявата,която е по-малка, изглежда доста по-масивна от дясната. не знам сигурно защото дясната има по-остър връх.
При мен разликата е 1 см. Ама какво като? Важното е да растат, пък тоя половин-един сантиметър няма никакво значение!
Абе то трябва някой друг да ти я измери ръката щото сам като си я мериш маи не е много точно
21.03.05
20:14
[quote author=“Neo”]Моите и двете са по 35 см, но това, което ме тормози е,че при упражнение с дъмбели,е че това което правя с дясната, после не мога да повторя с лявата.А след втората серия, продължавам с дясната ръка,а с лявата изобщо не мога да го мръдна.. дъмбела имам пред вид.
Това е положението..Мисля, че се нарича скулиоза, която в случая е нормална, тъй като явно дясната половина от тялото ти е по-активната.
И аз имах сьщия проблем. саветвам те да загряваш с концентрирано сгьване с дьмбел 3х15-20 с малка раб. тежест После на скота правиш с крив лост като се стремиш да вкараш слабата рька на макс (дори прави с лек наклон на лоста кьм слабата) 2ро сгьване на дьмбели от прав. по-нататьк може да включиш и сгьване на дьмбел на скот
21.03.05
22:31
Здравейте!
И аз имам подобен проблем, но пък разликата е доста съществена - десния бицепс е твърд и голям, а левия дори и да го напъвам със всичка сила, не може да заприлича на десния. Но при упражненията не изпитвам трудности. Дайте съвет!
благодаря
вай докато прочета цялата тема останах с впечатлението,че форума е за недоразвити дефектни хора
никой не искам да засегна с това;)
при мен разликата е много странна:
дясната ми ръка е по-слаба,ама по-голяма както в сантиметри така и в огледалото :lol:
има нещо гнило в това :?
[quote author=“smokee”]вай докато прочета цялата тема останах с впечатлението,че форума е за недоразвити дефектни хора
пич, не знам какво си чел и с кво впечатление си останал,ама сигурно в три поста се обяснява че този т.нар “дефект” си е съвсем нормален и няма нищо страшно, ако и двете ти ръце са желирани може и да не намораш разлика,ама като орелефиш си проличава
[quote author=“freakster”][quote author=“smokee”]вай докато прочета цялата тема останах с впечатлението,че форума е за недоразвити дефектни хора
пич, не знам какво си чел и с кво впечатление си останал,ама сигурно в три поста се обяснява че този т.нар “дефект” си е съвсем нормален и няма нищо страшно, ако и двете ти ръце са желирани може и да не намораш разлика,ама като орелефиш си проличава
ех ама сигурен бях ,че ще има някой засегнат...нали казах ,че само така ми се струва
много добре знам ,че винаги има разлика в големината на ръцете и това си е съвсем нормално.На никой не съм сложил табалката “Недоразвит”...
и ръцете ми не са “желирани” ,не съм ги мерил отделно .Само едната си меря и последния път-преди седмица беше 34 а преди 3 месеца беше 30 така ,че смятам ,че има резултат от това което правя и не заслужавам това че са ми желирани ръцете..
ае със здраве!
27.03.05
20:17
wizard_m не се притеснявай е човек , това твойто нищо не е . Но ако толкоз държиш да са ти равни ръцете прави с няколко повторения повече с лявата и ще наваксаш :) айде успех!
30.01.12
00:18
Да Ви обесня за какво става въпрос. :) Забелязвам разлика между размера на гръдните мускули и мускулите на ръцете.И при ръцете,и при гърдите левите мускули са по-малки от десните.
Ще ми кажете ли как да оправя проблема? Също така ще съм много доволен ако някой е имал същия проблем като моя и ми сподели как се е оправил. :)
Забравих да спомена,десничар съм.