04.05.10
16:20
Здавейте!Към средата на юни ще имам лабораторни изледвания и единият показател,който се следи е креатинин,а аз съм на ГриинМаг(креатинова матрица),това означaва ли,4е ще бъда “нередовен” и ако спра креатиновата матрица,за колко време ще се изчисти от кръвта ми?Благодаря предварително.
по принцип при активно спортуващите хора креатинина е завишен винаги! В твоя случай още повече заради креатиновата матрица. Но дори да я спреш креатинина ще ти е по-висок от нормалното
казано от Николаи на 05.05.10, 14:56:
Знам,че не е и затова немога да разбера защо ще го гледат и какъв е смисъла
А с какво точно е свързано това изследване? Поради каква причина ти го правят?
С измерване на креатинина се изследва бъбречната функция.
“Креатинин
Креатининът е крайният метаболит на мускулния креатинфосфат. Количеството на образувания за едно денонощие креатинин зависи от мускулната маса на индивида. Затова при мъжете стойностите му са малко по-високи в сравнение с жените. Нивото му в циркулиращата кръв е относително постоянно. Екскретира се почти изцяло чрез гломерулна филтрация и не се реабсорбира в тубулите. Нивото му в кръвта е основен показател за функцията на бъбреците.” копирано от ARS MEDIKA.bg
Това е може би най-добрият медицински сайт. Написан е на много високо професионално ниво.
Ето и цялата статия за креатинина: http://www.arsmedica.bg/bg/lab/c_id/2424/subprm/non-protein-nitrogen/alpha/0.html