21.03.05
22:18
Тая мисъл ми доиде от нищото : ) Та значи нали знаете че в началото всички качват бързо?Това не знам точно защо е така,ама ако правиш някакви умерени паузи(2-3 седмици,месец)няма ли да се получи подобен ефект?Разбира се за тези които искат да качват. :arrow: :wink:
На всеки 1-1.5 месеца можеш да почиваш 1 седмица. Това определено има много добър и доказан ефект.
Да, има такъв ефект. Мускулите ти се деадаптират, и след това откликват по - лесно на натоварването.
Можеш обаче вместо да почиваш през това време да правиш силова тренировка 3 пъти седмично. Което ще удари миофибрата и яко ефект ще има, а и силата ще ти е бая качена и на културистичната тренировка ще имаш по-голям ефект. Значи за силова тренировка само лег, клек и тяга по 2 упражнения на тренировка. И малко загряващи серии както ви е кеф такаче да се чуствате добре и след това една на макс и една с обратна пирамида със смъкване на тежеста с около 5-10 процнета.
Просто невероятна мисъл, аз от утре почвам да почивам по 1-3 седмици за да качвам маса!!!:):)
22.03.05
10:03
хм..така,нека се изкажа и аз по въпроса.смятам че почивка трябва да има наи малко на 3 месеца и то не с горепосочената цел ами просто 1 седмица за релакс,също смятам че при почивка от 2-3 седмици мускулите все още ще са “във форма” и после няма да има “ефекта на покачване на маса след дълга почивка”.ефект ще има ако не сте ходили поне 2-3 месеца,тогава като почнете ще натрупате маса, но не да “дръпнете” напред,ами по скоро да догоните изгубената маса за тези 2-3 месеца,тъи като мускулът има памет и доста бързо ще възвърнете предишните си размери.може би ефект ще има ако си починете 2 месеца, и правите всевъзможни опити да запазите мускулите без да тренирате-с ядене и химия и като почнете наново да трупнете нещо отгоре :wink: .Ми,с 2 думи смятам че няма да има ефект от този метод
Има два вида хипертрофия както знаеш Ми5. Вие тренирате по културистичните методики, кадето хипертрофията е главно саркоплазмена. Миофибриларната хипертрофия при културиста е слаба. Само хората тренирали дълго време културизъм имат много от качествената мускулна маса, като трибойците. Аз за това ви предлагъм найстина да пробвате да въртите тия почивки и вместо почивката само силова тренировка да правите.
по-здрави
[quote author=“Martin”]На четири седмици тренировка, една седмица почивка. Аз така знам.
Индивидоално е това животно!
22.03.05
17:51
Ехеее добре бе!Като за нещо измислено в кенефа добра дискусия се получи!
Еми мисля че на 2 месеца една седмица е добре ама аз от 6 месеца не съм почивал :)
23.03.05
20:59
[quote author=“largozol”]Тая мисъл ми доиде от нищото : ) Та значи нали знаете че в началото всички качват бързо?Това не знам точно защо е така,ама ако правиш някакви умерени паузи(2-3 седмици,месец)няма ли да се получи подобен ефект?Разбира се за тези които искат да качват. :arrow: :wink:
Ами не знам ама аз правя тренировките в 2 последователни дни и после цяла седмица почивам и за сега има добър ефект.
29.03.05
15:10
В този форум има наистина много специалисти.Никога няма да гледат да ни ощетят,но над тях има едни чичковци,който се занимават с това над 20-30 години и те измислят революционните неща,а и модата в билдерството.Така е просто не можем да измислим нещо революционно при положение,че има хора над,който ако ние си мислим,че сме били прави те щяха да са го казали много преди нас.Даже голяма част от теориите на Арни вече се посрещат с насмешка дори и от аматьорите :) .
29.03.05
16:40
Не знам, аз не мога да издържа да почивам, и то цяла седмица на месец. Това си е една четвърт. Аз очаквам следващата тренировка с голямо нетърпение, едва издържам да не ходя в дните за почивка(между тренировъчните дни). :)