06.05.10
18:19
Така... тази вечер имах пристъп на готварска абстиненция, но тъй като мързелът също ми се обади, реших да завъртя нещо съвсем простичко... :lol:
Какво забърках:
- прясно мляко (1% масленост) - 500 ml
- какао - 1 пълна чаена лъжичка
- казеин на прах - 1 доза (= 23 g протеин)
- десертен крем Dr. Oetker Paradies Creme - 1 брой (вкус - шоколад)
- ванилия - съвсем малко
Смесих всичко в кана с миксер, беше въпрос на броени минути. Метнах го в хладилника, по-късно ще го преместя във фризера.
Утре ще докладвам за вкусовите качества! :)
Съдържа захар (нисковъглехидратните да внимават!), която идва основно от сместа на Dr. Oetker.
Добавих какао, защото харесвам вкус, близък до натуралния шоколад.
В моите очи времето и мястото за този бъркоч е при закуската сутрин.
Утре ще го направя този крем но ще сложа Суроватъчен протеин концентрат (шоколад) .
Само едно не ми стана ясно като го направя този ‘’бъркоч’’ после директно във фризера ли да го сложа ,само в хладилника или първо в хладилника и после във фризера ?
Мнението беше редактирано от k1r1I на 06.05.10 18:50.
06.05.10
19:06
Тъй като млякото ми беше със стайна температура, реших първо да го оставя в хладилника за час-два и след това да го преместя във фризера. Идеята е да направя замръзването възможно най-бавно, а и за фризера е по-добре, ако не се слагат топли неща в него.
Това си става за ядене и директно,даже според мен е по вкусно така.Аз лично обожавам кремовете на Доктора.
Това е един добър начин да ги направим и храна за мускулите. :)
07.05.10
07:48
Така... тази сутрин извадих произведението си от фризера. Не съм особено доволен - сместа се е стегнала, но е станала на кристали (водата, разбира се). Очаквах да се получи така. За да се избегне, сладоледът трябва да се охлажда бавно и при непрекъснато разбъркване... нещо, което няма как да направя без специални уреди. Както и да е... оставих го да отпусне и ще си го изпапкам като крем! :lol: На вкус е много приятно, не е сладко, но ми е ясно, че захарчицата си е там. ;) Тъй като днес направих един приятен експеримент с кисело мляко, ябълка и канела, в главата ми се завъртяха идеи за еволюция на това крем-сладоледче. Очаквайте продължение!