06.05.10
12:17
Честит празник на всички :-)
Днес измислих едно предизвикателство. Според мен в спорта и в частност в кросфита, единственото нещо което ни ограничава да дадем най-доброто от себе си, сме самите ние, т.е. сами се ограничаваме поради психически причини, не толкова от физическите ни възможности. Затова съставих тест, с който да проверя до каква степен ще издържа на болката и няма да се предам. Та, прави се следното- засичаме колко време ще издържим в 3 статични пози, а именно:
В стойка “лицева опора”(ръцете са точно под раменете, желателно в юмрук за да не се натоварват китките, тялото изправено през цялото време), ако започнете да се гъзите или да ви пада кръста-спирате и започвате с другото без почивка между сериите:
В стойка “обратна дъга” (ще прибавя изображение) както и при лицевата трябва да спазвате позата през цялото време когато мускулите ви откажат(или бие се откажете) започвате с другото:
Стойка “Клек”(заемате клекнало положение-височината е колкото един стол, т.е. може да сложите стол под глутеуса и да стойте така, на 5-6 сантима от стола. Като седнете спирате времето :)
Може да ви се струва,че е изцяло визически тест, но колкото повече се борите срещу болката толкова повече време ще запишете :)
Проверете се! На мен лично ми хареса това предизвикателство, надявам се и на вас! Няма ограничения за пол и възраст :)
казано от valerious на 06.05.10, 12:17:
...
Проверете се! На мен лично ми хареса това предизвикателство, надявам се и на вас! Няма ограничения за пол и възраст :)
Звучи интересно! Никога не съм тествал такива изометрични натоварвания до отказ. Какви са твоите резултати?
Забравих да ги добавя... 7 мин и 31 сек.
Установих, че в следния ред- лицеви, гръбна преса и клек и доста тегаво за кръста. Може би клек, лицеви, гръбна преса да е по-добре :) Който както си ги подреди.
изометричния клек е доста сполучлив избор-правят го лекоатлети, фехтовачи, скиори...за последните два вида спорт съм чувал изродски постижения...от рода на 30-40мин...!!!!
Ехеее........ сега се чувствам малко тъпо :D
Всъщост за да се намали натоварването на кръста от гръбната преса, при клека може да си облегнете гърба на стена така че само краката да са в напрежение :)
Мнението беше редактирано от Valleri на 06.05.10 20:44.
07.05.10
11:56
Аз предлагам да се направи някаква тема със измислени от нас комплекси щото май много хора си имат тяхни си комплексчета :) И направо всичко да се пише в една тема не в отделни.. :)
Иначе мисля да го пробвам това след малко :)
07.05.10
15:13
Общо за всички: 08мин и 19сек. още много можех да стоя клекнал имам здрави крака.. Лицевите най-трудно.. тва тая обратна дъга незнам дали я направих правилно.. легнах на земята и вдигнах ръцете и краката във въздуха и останах само на корема (май както на снимката горе.. :Д ) Абе при 2-3ти опит може и да ги докараме 15 минути хахах.